Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.233
EURO35.4116
ALTIN2518.4
BTC/USD66617.6
Reklam Alnı
Recep Özoğul

Recep Özoğul

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Öğretmenim

Öğretmenim

Recep Özoğul
Haberdiyarbakir.Org // Columnist
İletişimhaberdiyarbakir.org@gmail.com

Öğretmenlik, kutsal bir meslektir. Toplumların, medeniyet yolunda ilerlemeleri, kültür, sanat, bilim ve teknoloji sahasında üstün başarılar ortaya koymasıyla mümkün olabilir. Toplum ise bireylerden oluşur. Dolayısıyla bir toplumun ne denli  güçlü, çağdaş ve gelişmiş olduğu toplumu oluşturan bireylerin eğitim seviyeleriyle ölçülebilir. Bireylerin eğitim yolundaki ışığı ise öğretmenlerdir. Öğretmen demek gelişmek demektir. Öğretmen demek güzel ahlak demektir. Öğretmen demek merhamet demektir. Ve öğretmen demek medeniyet demektir. Ben de bir öğretmenim. Görevimin bana yüklediği mesuliyetleri hakkıyla yerine getirmeye çalışan idealist bir öğretmen. Her yolun bir başlangıç noktası vardır.

Ve başlangıçlar her daim akıllarda, gönüllerde iz bırakır. Benim de eğitim yolundaki başlangıç noktam yani bana rehberlik eden ilk insan ilkokul öğretmenim Nurcan Güneş'tir. Nurcan öğretmenimin merhameti ve anne kalbi  ruhumda derin izler bırakmıştır. Çocuk çağımızda yaptığımız yaramazlıklara bile büyük bir sabırla tahammül ederdi. Okuma-yazmayı, sayıları, mevsimleri, tarihleri, anne babaya saygıyı, örnek insan olmayı kısacası hayatı öğretti bize. Eger ben bugün öğretmensem, sinema ve tiyatro yönetmenliği yapıyorsam, kitaplar yazıyorsam ve köşemde bu yazıyı yazabiliyorsam tüm bunları ilkokul öğretmenim Nurcan Güneş'e borçluyum. Ve  diğer bütün elleri öpülesi öğretmenlerime. Ailemden sonra öğretmenlerim benim ikinci ailem olmuşlardır.

Değerli okurlarım, yirmi beş yıl aradan sonra Nurcan öğretmenimin numarasını buldum. Büyük bir heyecanla kendisine bir mesaj attım. Saygımı, sevgimi ve minnet duygularımı ifade ettim. Acaba öğretmenim de beni hatırlar mı diye ümit ettim. Yorgun bir günün ardından uyuyup uyanınca öğretmenimin bana gönderdiği mesajı gördüm. Öğretmenim beni hatırlamıştı. Bir dolu güzel sözden sonra benimle gurur duyduğunu yazmıştı. Bu söz benim için paha biçilemez bir güzellikti. Annesinin vefatından  dolayı İzmir'de olduğunu yazıyordu. Diyarbakır'a geldiğimde seni görmek istiyorum diyordu mesajında Nurcan öğretmenim. Öğretmenimin annesine Allah'tan rahmet diliyorum. Öğretmenime de başsağlığı diliyorum. İlk fırsatta öğretmenimle buluşmayı ve öğretmenimin ellerinden öpmeyi arzu ediyorum. Çocuklarınız gibi gördüğünüz biz öğrencilerinize verdiğiniz emekler için sonsuz teşekkür ediyorum. Sizden aldığım feyz ile eğitim ışığını  yarının çocuklarına taşımayı kutlu bir vazife biliyorum.

Makale Yorumları

  • Eslem23-07-2023 12:17

    Tebrik Ediyorum Çok Güzel Bir Yaz Olmuş.?

  • Esra23-07-2023 01:22

    Ben De Öğretmenimi Hatırladım Çok Duygusal Ve Etkileyici Bir Yazı Olmuş. Her Yazınız Çok Değerli.

  • Şirin23-07-2023 00:01

    Değerli Meslektaşım Ve Arkadaşım Yazılarınızı Keyifle Takip Ediyorum. Başarılar Dilerim.

  • CİHAD ÖZOĞUL22-07-2023 23:12

    Öğretmenlik Mesleğinin Ne Denli Kutsal Bir Meslek Olduğunu Bizlere Tekrar Hatırlattığınız İçin Çok Teşekkür Ederim.

  • Müşaik22-07-2023 23:01

    Kaleminize Sağlık Değerli Hocam Keyifle Okuduğum Çok Değerli Bir Yazı Olmuş.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar