Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.4376
EURO35.3876
ALTIN2527.4
BTC/USD66665.499
Reklam Alnı
Recep Özoğul

Recep Özoğul

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Diyarbakır Kitap Fuarı'ndayız

Diyarbakır Kitap Fuarı'ndayız

Recep Özoğul
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim  haberdiyarbakir.org@gmail.com

Değerli okuyucularım, hepinize selamlar. Bilindiği üzere dört yıllık uzun bir aranın ardından Diyarbakır Kitap Fuarı yeniden düzenleniyor. 16-24 Aralık tarihlerinde Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam edecek olan Diyarbakır Kitap Fuarı'na Diyarbakırlı vatandaşlar ve çevre illerden gelen birçok kitapsever büyük bir ilgi gösteriyor. Kitap fuarları yazar ile okuyucu arasında sağlam bağların kurulmasına ve eser sahiplerinin kitaplarını tanıtmasına olanak sağlayan önemli organizasyonlardır. Biz de DİYŞAD olarak bu önemli fuarda yerimizi almış bulunmaktayız. Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği'nin Başkanı İhsan İpek Cankurt'un öncülüğünde   Mehmet Tanrıkulu, Veysi Fida, Hüseyin Acar, Harun Tutuş, Mustafa Turay, Ebru Begüm, Hidayet Öner, Pelin iriboz, Fadime Güzelgün, Radiye Diri gibi ve DİYŞAD Eski Basın Koordinatörü Canali Şeran, DİYŞAD bünyesi altında fuara katılım sağlayan genç şair ve yazarlar okurlarıyla buluştu ve buluşmaya devam ediyor. Bir yazarı ve şairi en mutlu eden an okurunun gözlerine bakarak onunla sıcak Bağlar kurduğu ve onlarla   kitap üzerine birebir sohbet ettiği andır. Bu, yazar ve şairler için tarifi mümkün olmayan bir güzelliktir. Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği'nin kıymetli yazarları ve şairleri okurlarıyla buluşmanın  heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorlar. Ben de ismini saydığım şair ve yazar hocalarım gibi kitap fuarında yerimi aldım. Fuarda birçok yeni yazar ve şairle tanışma olanağı buldum.

Okurlarımla buluştum, onlarla sohbet ettim ve onlar için kitaplarımı imzaladım. Bu noktada fuarda beni etkileyen bir olaydan söz etmek istiyorum. Elleri kitaplar üzerinde gezinen bir kadın benimle göz göze gelince:" Biliyor musun? Ben kitapları çok severim." Dedi ve emekli edebiyat öğretmeni olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben de edebiyat öğretmeni olduğumu söyledim ve sözlerime şöyle devam ettim:"Değerli hocam, sizler, bizim ışığımız oldunuz. Bizler de inşallah sizden aldığımız ışıkla geleceğimiz olan yarınları aydınlatmaya çalışıyoruz."Dedim. Bu sözler üzerine çok duygulanan hocamızın gözleri doldu. Hocamıza eşlik eden arkadaşı da ağlamaya başladı.

İnanır mısınız? Emekli edebiyat öğretmeni Aynur Hanım'a kitabımı imzalarken benim de gözlerim dolmuştu. Bu, iki öğretmen arasında tarifi mümkün olmayan güzel bir duyguydu. Kitabımı hocamıza takdim ederken hocamız, bana sarılmak istedi. Biz öğretmenler mesleğimizi aşkla yaparız ve bizim için öğretmenler çok değerlidir.. Kitabımı Aynur Hoca'mıza takdim ederken hocamızın gözleri hâlâ doluydu. Bir yazar, bir eğitimci ve en nihayet bir insan olarak hocamızın bana iltifat etmesi, sözleriyle ruhumu, gönlümü okşaması benim için tarifi mümkün olmayan bir güzellikti. Kitap fuarları yazar ve okurun kaynaştığı mekanlardır. Okurların da heyecanlı ve mutlu olduğunu görmek güzel bir duygu. Yazar ve okuyucunun heyecanı ortaya müthiş bir enerji ve etkileşim doğmasına vesile oluyor. Bizler, okurlarımızı bekliyoruz. Öyle sanıyorum ki onlar da bizi bekliyorlar. Bu fuarda kitapseverleri bir de güzel bir sürpriz bekliyor. Hevsel Dergisi onuncu sayısıyla stantımızda baş köşeye kuruldu ve kültür, sanat meraklılarını bekliyor. Sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Bu güzel ve anlamlı buluşmalara siz değerli okurlarımızı da davet ediyoruz. Diyarbakır Kitap Fuarın'a gelirken DİYŞAD stantına uğramayı ve bizleri selamlamayı unutmayınız. Saygı ve sevgilerimle.

  

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar