Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.2372
EURO35.2192
ALTIN2503.3
BTC/USD66193.95
Reklam Alnı
Seren Sesigüzel

Seren Sesigüzel

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Tarih Yazan Kadınlar

Tarih Yazan Kadınlar

Seren Sesigüzel
Haberdiyarbakir.Org // Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@gmail.com

Tarih boyunca savaşçı ruhlara sahip olan kadınlar ‘yaşamak’ eylemini hayatlarına katabilmek için daima mücadele ettiler. İnandıkları her şey için tüm ruhlarını ortaya koydular. İnsanca yaşamak, inançlarını yaşamak, hayatlarını yaşamak, başarılarını yaşamak…İnançları ve imanları için mücadele eden ve tarih yazan iki kadın; Hz. Hatice ve Hz. Asiye. Zengin ve soylu bir ailenin kızı olan Hz. Hatice, Hz. Muhammed ile evlenir. Keskin zekâsını kullanıp yaptığı ticaretle servetine servet katan Hz. Hatice İslam dini tebliğ olduğunda ilk iman eden kişidir. Tüm servetini Hak ve İslam dini için harcamıştır, feda etmiştir. Hz. Asiye, Firavun ’un eşidir. Hz. Musa’yı büyüten ve yetiştiren kadındır. İmanından ve inancından canı pahasına vazgeçmemiştir.

İnsanca yaşamak için cesaretiyle tarihe not düşen kadın, Rosa Parks. Toplum düzenini bozmak iddiasıyla tutuklanan Parks, siyahi insanları aşağılayan düzene boyun eğmemiştir. Onun cesaretiyle başlayan mücadele kazanılmıştır.Benazir Butto, İslam coğrafyasının ilk kadın Başbakanı. Siyasetle ilgili olan bir ailenin içine doğan Butto, hayatı boyunca yaşadığı zorluklardan, sürgünlerden, çilelerden, darbelerden savaşçı ruhuyla kurtulmayı başarmıştır.Bedenini savaşçı ruhu ve bilim uğruna feda eden kadın Marie Curie. Elementlerle ölüm dansı yapan Curie, çalışmaları sonucunda Nobel ödülü kazanmıştır. Kadın ruhuyla ölümcül radyolojiyi insanoğlunun kullanabileceği bir kıvama getirmiştir.

Ve bugün spor alanında savaşa savaşa kazanan bir grup kadın. Filenin Sultanları, voleybol milli takımımız. Melissa Vargas, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Gizem Örge, Cansu Özbay, Hande Baladın, Aslı Kalaç, Eda Erdem Dündar, İlkin Aydın,  Elif Şahin, Simge Aköz, Kübra Akman, Derya Cebecioğlu, Ayça Aykaç tarih yazdılar.Tüm zorlukları yenen savaşçı ruhlu kadınlar, takvim yaprakları hangi tarihi gösterirse göstersin mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadılar, bırakmayacaklar. Çünkü kalemlerindeki mürekkep, sonsuz ruhlarında çalan “yaşamak türküsü”nün notalarını daima yazacaktır.

Makale Yorumları

  • Zeyno14-10-2023 21:47

    Böyle Mükemmel Bir Yazının, Mücadeleci Bir Yazarın Kaleminden Yazılması Ayrıca Güzel. Başarılarınızın Devamını Diliyorum Ve İnanıyorum Ki Sizin Gibi Başarılı Bir Yazar Da Tarih Yazacaktır.

  • Elif14-10-2023 16:38

    Takdire Şayan Bir Yazı Olmuş. Emeğinize Yüreğinize Sağlık.

  • Seher14-10-2023 16:29

    Mükemmel Ötesi Bir Şekilde Kaleme Alınmış Elinize Sağlık.

  • Derin14-10-2023 14:22

    Farkındalık Uyandıran Bir Yazı Emeğinize sağlık, Daim Olsun Kaleminiz.

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar