Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5223
EURO34.7747
ALTIN2417.6
BTC/USD57483.07
Reklam Alnı
Meryem Avcı

Meryem Avcı

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

SINAVA AZ BİR SÜRE KALA BİLİNMESİ GEREKEN 20 MADDE

SINAVA AZ BİR SÜRE KALA BİLİNMESİ GEREKEN 20 MADDE

Merhaba arkadaşlar sınava çok az bir süre kaldı. Şimdiye kadar elinizden geleni yaptığınıza inanıyorum. Aylardır yüzlerce konu dinlediniz. Binlerce soru çözdünüz. Onlarca denemeye girdiniz. Onlarca kitap bitirdiniz ve hatta kendinizi sosyal hayattan izole ettiniz. Bitiyor arkadaşlar son bir kaç gün. Sınava gir sevgili arkadaşım, elinden geleni yap ve sınav sonrası kendine teşekkür babında bir gün değil, günler hediye et. Şimdi işinize yarayacağını düşündüğüm, hele ki sınava ilk kez girenlerin özelikle okumaları gerektiği bir yazı ile sizi baş başa bırakıyorum.

18 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2022-YKS  3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 01 Haziran 2022 tarihinde saat 08.00'den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Dikkat! 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. 2022-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra dikkat etmemiz gereken diğer noktalara: 

1. Geceleri muhakkak suretle erken uyuyunuz.

2. Müzikten ve  ders dışı sohbetlerden kesinlikle uzak durunuz. 

3. Sınav gününe kadar çalışmaya devam ediniz. 

4. Bildiğiniz konuları tekrar etmeyi bırakınız. 

5. Yanlışlarınıza odaklanınız. 

6. Uzun konu öğrenmeye çalışmayınız. 

7. Formülleri ve yapmış olduğunuz kodlamaları tekrar ediniz. 

8. Hergun saat 10.00 da  sınav provası yapınız. 

9. Olumsuz düşünmeyiniz. Yapamayacaklarinizi değil, yapabileceklerinizi düşününüz. 

10. Deneme sınavı esnasında su dışında içecek ve yiyecek tuketmeyiniz. 

11. Deneme esnasında ayağa kalkmayiniz ve denemeye ara vermeyiniz 

12. TYT ve AYT denemelerini  ara vererek çözünüz. Daha yüksek verim alabilmek için  ( En az 2 saat ara veriniz) 

13. Çözdüğünü denemeleri muhakkak suretle optiğe geçiriniz ya  da cevapları optiğe geçirme süresini hesap ederek 15 dk önce  denemeyi bitiriniz. 

14. Sınav günü kesinlikle midenizi bozacak yiyecekler tuketmeyiniz. (kızartmalardan uzak durunuz) Patates kızartması dahil :)) 

15. Sınav günü sınav yerine 1 saat erken gitmeye çalışınız. Sınav günü öncesi  sınav yerine gitmeniz halinde ortama uyum ve  varsa heyacanı kontrol etmeyi daha etkin kılarsınız. 

16. Sınavda sevdiğiniz derslerden başlamanızı tavsiye ederim. Dersleri kitapçıktaki sırasına göre Cozmeniz gerekmiyor. Bu konuda biraz daha esnek olun. 

17. Bir dakikadan fazla zamanınızı alan ve algılamakta zorluk çektiniz soruları geçin. Daha sonra tekrar geri dönün. Turlama tekniği ile soru çözün. 

18. Asla sınav esnasında modunuzu düşürecek düşüncelere girmeyin. Sizi aşağı çeken  bütün duyguları ve insanları sınava giriş binasının kapısında bırakın. 

19. Sınav sabahı duş alacaksanız sıcak duştan uzak durmalı. Ilık su ile duş almalısınız. Sıcak duş sizi mayıştırır. 

20. Hadi bakalım elinizden geleni yapın. Sizi sevgi ile, dua ile kucaklıyorum. BAŞARILAR DİLİYORUM.

Meryem Avcı
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
haberdiyarbakir.org@msn.com

Makale Yorumları

  • Yeliz12-05-2023 14:31

    Bilgilendirme İçin Çok Sağ Olun Hocam. Bize Sürekli Sınava Bir Hafta Kala Ders Çalışmayı Bırakın Deniliyor Ama Gerçekten Son Gün Bile Edindiğimiz Bilgiler Çok Fayda Sağlıyor . Desteğiniz İçin Tekrar Teşekkürler.

  • Abdusselam Akyıldız14-06-2022 22:48

    Çok Faydalı Tavsiyeler Kaleminize Sağlık Hocam

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar