Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.5307
EURO34.7999
ALTIN2401.0
BTC/USD57800.27
Reklam Alnı
Meryem Avcı

Meryem Avcı

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Kazandıran Sınav Taktikleri

Kazandıran Sınav Taktikleri

Türkiye'de 2 milyon 607 bin 903 öğrenci için büyük gün. Solan başkanlığı görevimi öğrencilerin heyecanına ortak olarak geçireceğim muhtemelen. Görevli olarak bulunacağım salondaki öğrencilere sınav taktiklerini vermek isterdim sınav öncesi. Fakat malum nedenlerden ötürü pek sohbet edemeyeceğiz öğrenciler ile. Bu nedenle buraya bir kaç taktik yazacağım. Umarım sınav öncesi okuyup faydasını gören yavrularımız olur. Şimdiden herkese başarılar dilerim.

Sevgili öğrencim, Uzun bir eğitim hayatını taçlandıracağın bu sınavda:Sınav yerine erken git. Heyecanının azalmasında, kaygının azalmasında yardımcı olur. Sınav öncesi lavabo vb ihtiyaçlarını gider.Sinav günü rahat kıyafet ile git. Sınav başlamadan önce optik kodlamalarını kontrol et. Doğru kodladığından emin ol. Sınava başlarken heyecanın varsa: derin derin nefes al, hedefini hatırla, senin kadar heyecanlı olan 2 milyon 607 öğrencinin de aynı kaderi paylaştığını düşün. Kendine acımayı bırak. Hemen silkelen, dik otur ve sınavına başla.Sınava en sevdiğin, sana göre en kolay dersten başla. Türkçe dersinden başlamak zorunda değilsin. 10 soru / 15 çözdükten sonra mutlaka kodlamaya geç. Kodlamada kaydırma yapmamak için ekstra dikkatli olmalısın. Türkçe dersinden başlıyorsan zihnin yorulduğu an baska derse geçmelisin. Zihnin, algın toparlanınca tekrar Türkçe dersinden devam edebilirsin. Bu şekilde zihin daha az yorulmuş olacak. Algın daha yüksek olacaktır.

Paragraf sorularında bir soruyu üç kez okumaya başlamışsan hemen soruyu geçmelisin. Zaman kaybını önlemiş olursun.Sınavı turlama tekniği ile çözmelisin.Zor olan sorular ile inatlaşmayı bırakmalı, yeni sorulara geçmelisin. Zaman kalırsa tekrar çözmediğin sorulara dönersin. Sözel ya da sayısal fark etmez ders ayırımı yapmadan TYT de her sorunun değerli olduğunu, sıralamanın seni daha güzel bir hedefe, daha ferah bir şehir ve üniversiteye götüreceğini bilerek yaklaşmalısın.

Sınav esnasında asla görevli ya da öğrenciler ile düşünce dünyanda bile iletişime geçmemelisin. Ciddi zaman kaybına neden olabilir bu durum.Sınav esnasında sınava odaklanmalı, sınav sonrasına ait  olumsuz düşüncelere girmemelisin. Olumluya odaklanmak motivasyonunu güçlendirir.Sınav esnasında anı yaşamalı, iki buçuk saatin, her sorununun, aylardır beklediğin bu anın hakkını vermeye çalışmalısın.  Ve unutma: Sen Zihnini Yönetmezsen Zihnin Seni Yönetir. Seni güzel yüreğinden öpüyorum sevgili canım öğrencilerim.

Meryem Avcı
Haberdiyarbakir.Org
// Columnist
İletişim haberdiyarbakir.org@msn.com

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar