Reklamı Geç
Reklam
Diyarbakır
DOLAR32.4858
EURO34.9381
ALTIN2434.5
BTC/USD62335.12
Reklam Alnı
Haydar Alper Eser

Haydar Alper Eser

Mail: [email protected]

Reklam Alnı

Arınma Senesi

Arınma Senesi

Efendim merhabalar. Yeni bir yılda, yeni bir ayın ilk haftasında. Çarmıhın ilk mıhı ile beraberiz. Öncelikle geçen yılın son yazısı olan ‘’A(Sosyal) Psikoloji’’ neredeyse yirmi bin okunma aldı. 15 gün içerisinde bu rakam (on yedi bin) hiç fena olmamalı. Sene sonu bonusu olduğunu düşünüp yeni yazıya odaklanıyorum. Gece saat üç suları ve fonda Marsel Khalife’den ‘’Ahin Ila Khubz Ummi’’ çalıyo. Bunun konumuzla hiçbir alakası yok, biliyorum. Neydi başlığımız? ‘’Arınma Senesi’’ ne hatırlatıyor bizlere? Hayır, film olandan bahsetmiyorum. Filmde on iki saatlik serbestlik vardı ülkemizde bu süre altı saat olarak belirleniyor. Tabi altı saati takip etmesi gereken üç yüz altmış beş günü saymazsak!

İnsanlar bir yılı bitirdiklerine inanmaya inanmaya bitirdiler. Yeni yıla dair sevinçler ve umutlar bir kenara duysun en ufak bir fark dahi olmadı yaşamlarda. Olumsuza gitmeye ant içmişken her şey, nasıl düzelecek iyilik hallerimiz? Bütüncül bir sağlık tanımı içerisine ruh sağlığımızı nasıl entegre edeceğiz? Dolar ne kadar düştü? Tekrar yükseliyor mu? Hiç umut var mı? Umutsuzluktan bir şeyler çıkar mı? ücünü yıllardır ‘’böbürlenme’’ olarak tanıtan insanlar zaman zaman gücünü ‘’güçsüz görünme’’ üzerinden pekiştirebiliyorlar. Toplum aciz görüneni destekliyor. Aciz görünen aciz görünmeyi sürdürüyor. Tahminen birkaç ay daha sürdürdükten sonra tırnaklarını çıkaracak bizlere yeniden. Şehir isimli sendromlar tartışılmaya başlayacak gündemlerde. Çıkan ‘’bilirkişi’’ yazılarının çoğu ne ‘’bilir’’ ne de ‘’kişi’’ olacak! Belki de katilimize değil; katilimize baktığımızda gördüğümüz aksimize aşığızdır. Kim bilir?

Tahmin etmek zor, gündeme ve kişisel hayatlarımıza dair her şey kestirilmeyi unuttu. Benzin, elektrik, doğal ve doğal olmayan tüm gaz çeşitleri bizlere noel hediyesi gibi geldi. Biraz daha darboğaza girersek size müjdeli bir haber verebilirim. Hatta şimdiden vereyim. Bu yazı işlenene ve sizler okuyana kadar muhtemelen daha yoksun bir hale gelirsiniz. Efendim Diyarbakır açıklarında doğalgaz, altın, gümüş, inci, mercan, birkaç şişe şarap, hatta bir tencere de meftune ve pilav bulundu.  Denizin bilmem kaç metre açıklarında ve derinlerinde bulunanları yüce Rahman’ın izni ile çıkarıp milletimize sunacağız. Diyarbakır’da deniz olmadığına dair saçma fikirler üşüşmesin zihninize. Bunları bulana kadar Diyarbakır’da deniz bulduk diye açıklama da yaparız. Gecenin köründe resmi gazeteye Diyarbakır için Kaptan-ı Kayyum bile atarız!

Çekilen çirkin komedi filmleri sonrasında kasttan seçili manken tiplerin ‘’biz çekerken çok eğlendik’’ demesinin tam tersindeyim şu an. Hem manken tipte değilim hem hiç eğlenmiyorum yazarken! Duygu döktüğümüzü sanıyoruz. Rahatlamak için oturuyoruz klavye başına ancak yazılanları görünce bunları gerçekten yaşadığımız için kendimize bir kez daha kızıyoruz. Yazmak, şahsın kendisi cezalandırmasıdır.  Ha, bunu kandırması olarak yorumlayan haşmetli büyüklerimiz falan olabilir. Yazmanın şahsın kendini kandırması olarak görebilmesi bütünüyle cezadır. Tek ayak üzerinde, tek dil üzerinde, tek beyin lobu üzerinde hatta üst üste dört tane tek bir şeyler dahi sayılabilir! Evelallah, biiznillah, artık Yallah!

Rsu Eğitimine Davet Efendim gündem yoğun, uzun tutmayayım. Şu sıralar Diyarbakır’da kendi alanım olan ruh sağlığını başka alanlarla ve o alanların çalışanları ile birleştirmeye çalışıyorum. Yerel Medya Derneği bünyesinde başlayan ve her Pazar bir konu uzmanı ile gerçekleşen eğitimlerin bu Pazar eğitmeni ‘’Pandemi Döneminde Medya & Psikoloji İlişkisi’’ konusu üzerine naçizane bendeniz olacağım. (Şu an neden Osmanlı dönemi utangaç çocuğu gibi konuştuğumu bilmiyorum.) Dernek Genel Başkanı ve aynı zamanda Amed Radyo TV Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ferat Memetoğlu’na bu manidar daveti için teşekkür ediyor, yapacak çok daha iyi bir işi olmayan herkesi 09.01.2022 Pazar Günü 13:00’da Medland Lunapark Arkası, Açelya Park içinde buluna dernek binasına bekliyorum. Katılım ücretsiz, kayıt için dernek numarasından isim yazdırmanız yeterli. Gelenler ile muhakkak görüşelim. Bedenen gelemeyenler ile gönüller bir olsun. Haftaya çarmıhın ikinci mıhını çakmak için buluşalım. Ala Rasi Vel Ayn!

Haydar Alper Eser Haberdiyarbakir.Org 
Columnist 
İletişimhaberdiyarbakir.org@msn.com

Yorum Yazın

Reklam Alnı
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar