Sur Kültür Yolu Festivali DİYŞAD İki Şiir Dinletisi Düzenlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sur Kültür Yolu Festivali DİYŞAD İki Şiir Dinletisi Düzenlenecek
Abone ol
"Şiir'in Hür Gücü" Şiir Dinletileri Sur Kültür Yolu Festivali Kapsamında DİYŞAD/Diyarbakır Yazarlar Ve Şairler Derneği'nce İki Şiir Dinletisi Düzenlenecektir.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Ali Şeran // DİYŞAD Basın

İlk etkinlik "Şiir'in Hür Gücü" konusuyla 9 Ekim 2022 - 16:00'da Zinciriye Medresesi'nde, ikinci etkinlik "Şehrin Şairleri ve Şiirleri" konusuyla 16 Ekim 2022 - 16:00'da Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde düzenlenecektir. Diyarbakır ortak sevdasında buluşup gönülleri şiir sevdasıyla dolup taşan şehir sevdalılarının, tarihin ve edebiyatın kavlinden gücünü alan şair ve yazarların yazılmış hikayesi DİYŞAD/Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği olarak, Sur Kültür Yolu Festivali'nde Şiir'in Hür Gücü'nü haykırmak ve Şehrin Şairlerinin şiirleriyle gönülere dokunmak ve gönül içre duyguları taşırmaktır amacımız.

"Şiir'in Hür Gücü | Şehrin Şairleri ve Şiirleri" dinletileri, Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği (DİYŞAD) ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ortak protokolüyle düzenlenmektedir.Şiir Dinletilerinde sahne alacak şairler, DİYŞAD dernek üyelerinden seçilmektedir."Şehrin Şairleri ve Şiirleri" dinletisinde Ahmed Arif,Cahit Sıtkı Tarancı, Ali Emîrî Efendi, Sezai Karakoç, Said Paşa, Faik Ali Ozansoy, Muharrem Güler, İhsan Fikret Biçici, Kadri Göral gibi edebiyat tarihimizde önemli yer edinmiş şairlerimizin şiirleri okunacaktır. Örnek Şiirler: Mona Roza, Yaş Otuz Beş, Hasretinden Prangalar Eskittim, Millet Şiiri, Burası Diyarbekir, Oğlum Ehsan, Bir Hüsn-i Gaibe, Müstakim Ol Allah Utandırmaz Seni, Marmara Şiiri...

Şairler, çevrelerinde gelişen önemli olayları, kültürel ve sosyal yaşantıyı özellikleriyle gözlemleyip zikreden, aktaran,  şiiri inceltip süzgeçten geçiren kimselerdir. Amacımız, şehrin şairleri ve şiirleri ile  eli kalem tutan gençlere ilham olmak, yeni yetenekler keşfetmek... İnanıyoruz ki; “Sur Kültür Yolu Festivali” kapsamında uygulayacağımız  “Şiir’in Hür Gücü / Şehrin Şairleri ve Şiirleri” projesi, bu anlamda büyük önem arz ecedek, imkân sağlayacaktır. Sur’da daha çok şiir farkındalığını yaratmak, gençliği illegal uğraşlardan şiirin cazibesine yönlendirmek. Ayrıca; bölgenin sahip olduğu sosyal ve kültürel değerlerini edebiyat uğraşıyla tanıtmak ve fikir, düşünce ve edebiyat bazında yetenek sahibi olanlara platform oluşturup özgüvenlerinin artmasını sağlamaktır yegane hedefimiz.Katılım sağlayacak, konuşmacı, sunucu, sanatçı ve şair yazar arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 5
    SEVDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 5
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deva Partisi Muhalefet İçin Değil İktidar Olmak İçin KurulduÖnceki Haber

Deva Partisi Muhalefet İçin Değil İktida...

Çok Sayıda Gümrük Kaçağı Cep Telefonu Ele GeçirildiSonraki Haber

Çok Sayıda Gümrük Kaçağı Cep Telefonu El...

Yorum Yazın

Reklam Alnı