Dicle Elektrik’in SCADA Sistemine Küresel Alanda Yoğun İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dicle Elektrik’in SCADA Sistemine Küresel Alanda Yoğun İlgi
Abone ol
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Dağıtım Hizmeti Verdiği 6 İlde Enerji Şebekesini Güçlendirmek İçin 10 Yılda 30 Milyar TL’yi Bulan Yatırım Gerçekleştiren Dicle Elektrik’in SCADA Uygulaması, Uluslararası Alanda Elektrik Dağıtım Şirketlerinin İlgisini Çekmeye Devam Ediyor.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Dicle Elektrik Basın

Geçtiğimiz yıl Singapur’dan gelen heyetin ardından bu yıl Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)’nden 6 kişilik bir heyet Diyarbakır’a gelerek Dicle Elektrik’in 3 yıldır kullandığı SCADA uygulamasını yerinde inceledi. Dicle Elektrik, kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik dağıtımı vizyonuyla faaliyetlerine devam ederken, sahip olduğu teknolojik altyapısı ile sektörün öncü şirketi olmaya devam ediyor. Son on yılda bölgedeki enerji şebekesini güçlendirmek adına 30 milyar TL civarında yatırım gerçekleştiren şirketin, söz konusu yatırımları arasında özellikle SCADA (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) yatırımları dikkat çekiyor.

Bu sistem, enerji dağıtımında kayıp ve kaçak oranlarını önemli ölçüde azaltmanın yanı sıra, bölgedeki zorlu coğrafi şartlar ve operasyonel zorlukların üstesinden gelmede kritik bir role sahip. SCADA'nın entegrasyonu, gerçek zamanlı veri toplama ve analiz, uzaktan izleme ve kontrol imkanları sunarak, şirketin enerji dağıtımında verimliliği ve güvenilirliği artırmasını sağlıyor.

Singapur’dan Sonra BAE ve Pakistan

Dicle Elektrik'in yenilikçi enerji yönetimi yaklaşımları, uluslararası alanda ilgi görmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik’in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, “Singapur heyetinden sonra bu kez de Pakistan ve BAE’nden 6 kişilik bir heyeti ağırladık. Gelen konuklarımız SCADA merkezimizi gördü ve şebekesel avantajları yerinde inceleyerek bizlerden uygulama hakkında detaylı bilgiler aldı. Böylesi zorlu şartlarda başarıyla uyguladığımız SCADA sisteminin uluslararası ölçekte ilgi görmesi, örnek alınması bizleri mutlu ediyor.” dedi.

“İşimizi Doğru Yaptığımızı Göstermesi Açısından Önemsiyoruz”

Açıklamalarını sürdüren Tüzün, “ Dicle Elektrik olarak SCADA’nın en güncel sürümü kullanıyoruz. Bu sebeple SCADA’nın faydalarını yerinde görmek ve uygulamanın tedarik sürekliliğine pozitif etkilerini incelemek üzere konuklarımız Diyarbakır’a geldiler. Yaptığımız yatırımlar ve teknik süreçlerdeki iyileştirmelerin Türkiye dışında uluslararası platformlarla diğer ülkeler tarafından hayranlıkla karşılanmasını, işimizi ne denli doğru yaptığımızı göstermesi açısından önemsiyoruz.” diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıcak Yürekler Derneğinden Geniş Katılımlı İftar YemeğiÖnceki Haber

Sıcak Yürekler Derneğinden Geniş Katılım...

DEPSAŞ Enerji Ampute Futbol Takımı Lige Tutundu!Sonraki Haber

DEPSAŞ Enerji Ampute Futbol Takımı Lige...

Yorum Yazın

Reklam Alnı