Devletimizin Bağımsızlığını Her Şeyin Üzerinde Tutmalıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devletimizin Bağımsızlığını Her Şeyin Üzerinde Tutmalıyız
Abone ol
Sivas’ta Milletimizin Bağımsızlık İradesi Tek Çatı Altında Birleşti Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömür İlter Sivas Kongresi’nin 107. Yıl Dönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı
Reklam 4

Haber Muhabiri Ali Şeran Özel Haberi

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömür İlter. Mesajında 4 Eylül 1919’un Millî Mücadele açısından tarihî bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Sivas’ta milletin bağımsızlık iradesinin ortak bir hedef etrafında birleştiğini belirtti.

Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğinde 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasında Sivas'ta toplanan, millî mücadele döneminin en önemli dönüm noktalarından biridir. Millî bir meclis gibi çalışan kongrede, vatanın bağımsızlığı için kritik kararlar alınmış ve yeni devletin temelleri atılmıştır.“Manda Ve Himaye Değil Millî İrade Kazandı” Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömür İlter, Mustafa Kemal Paşa’ya yönelik tüm engelleme girişimlerine rağmen milletin kendi geleceğini belirleme iradesinin üstün geldiğini ifade ederek, “4 Eylül 1919’da Sivas’ta yalnızca bir kongre toplanmadı; milletimizin bağımsızlık iradesi tek çatı altında birleşti.” dedi.

“Devletimizin Bağımsızlığını Her Şeyin Üzerinde Tutmalıyız” Sivas Kongresi’nin bugün için de önemli sorumluluklar hatırlattığını belirten Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömür İlter, “Bugün bizlere düşen görev; şahsi hesapları bir kenara bırakarak devletimizin bağımsızlığını, milletimizin birliğini ve millî iradeyi her şeyin üzerinde tutmaktır.” ifadelerini kullandı. Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ömür İlter, “Sivas Kongresi’nin 107. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Millî Mücadele’nin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

4 Eylül 1919 107 yıl önce Sivas’ta yalnızca bir kongre toplanmadı; bir millet, geleceğine kendi iradesiyle yön vereceğini dünyaya ilan etti. Manda ve himayenin kesin bir dille reddedildiği Sivas Kongresi’nin 107’nci yıl dönümünde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu milletin karakterinde teslimiyet değil, istiklal vardır!

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Barlar Sokağı Tarihe KarışıyorÖnceki Haber

Barlar Sokağı Tarihe Karışıyor

Yorum Yazın

Reklam 10