Deva Partisi Muhalefet İçin Değil İktidar Olmak İçin Kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deva Partisi Muhalefet İçin Değil İktidar Olmak İçin Kuruldu
Abone ol
Gazeteci Ali Şeran"ın Özel Röportajı. Diyarbakır'da Sosyal Sorumluluk Projeleri İle İnsanların Gönlüne Giren, Yaptığı Hizmetlerden Dolayı Her Kesimden İnsanın Taktirini Alan Ve Bölgede Sevilen Demokrasi Ve Atılım (DEVA) Partisi Diyarbakır İl Yönetim Kurulu Üyesi Aydın, Yazar Ve Şair Devran Yiğit Sinanoğlu İle DEVA Partisinin Siirt Mitingini Konuştuk.

Haber Muhabiri Ali Şeran // Siirt
Resmi Kaynak Gazeteci Ali Şeran"ın Özel Röportajı

Biz Sorduk Sinanoğlu Cevapladı.

1) DEVA PARTİSİNİN SİİRT MİTİNGİ VE SEÇİM ÖNCESİ BEKLENTİLERİ NELERDİR?

Partimizin gerek Siirt mitinginde gerekse seçim öncesinde ve seçimde halkımızdan beklentileri yüksektir. Çünkü biz muhalefet olmak için değil, iktidar olmak için kurulan bir partiyiz. Hedefimiz yüksek olduğu için çıtayı da yüksek tutuyoruz. Bunun için halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Kökleri bin yıllara dayanan bu kadim halk her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizde bu millete layık olmak için gecemizi gündüzümüze katıp, çalışıyoruz.

 

DEVA PARTİSİ HİÇBİR PARTİNİN YAPMADIĞINI YAPIYOR.

Hiç bir partinin yapmadığını yapıyoruz. Politika başkanlıklarımız kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaları,  Eylem Planlarımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Vatandaşlarımız Eylem Planlarımızı incelediği zaman orda kendi düşüncelerini görecekler. Çünkü biz bu çalışmaları yapmadan önce halkımızın beklentilerini ve ülke menfaatlerini göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz. Örneğin Yeni Anayasa diyoruz. Daha çok demokrasinin, özgürlüklerin olduğu insanlarımızın kendilerini korkmadan rahatlıkla ifade ettiği bir Anayasa diyoruz. Güçlendirilmiş Parlementer Sistem diyoruz. Eski Türkiye yerine, yeni Türkiye diyoruz.  Mevcut Kuvvetler Birliği yerine, Kuvvetler Ayrılığı ilkesini hakim kılacağız. Denetleme mekanizmalarını tekrar aktif hale getireceğiz. Bütün bu saydıklarım ve daha fazlası Eylem Planlarımız da var. Bizler DEVA Partisi olarak Seçim saftı mahalinde bağajımız dolu bir şekilde halkımıza gideceğiz. Halkımızın bizden beklentileri yüksektir, bunun farkındayız. Bizlerde DEVA Partisi olarak sorumluluğumuzun ve beklentilerin farkındayız. Bunun en güzel kanıtı ise hazırlamış olduğumuz Eylem Planlarımızdır.

 

İNSANLAR ALİ BABACAN'A GÜVENİYOR.

Yurttaşlarımız Türkiye'ye DEVA olacağımıza kanaat getirdikleri için DEVA Partisinin bütün mitinglerinde alanlar doluyor. İnsanlar inanmadıkları özellikle de güvenmediklerinin peşinden gitmezler.  Mikletimizin Genel BaşkanI Ali Babacan ve DEVA Kadrolarına  güvendiklerinin kanıtı en son yaptığımız Siirt mitingimizdir. Mitingimize göstermiş oldukları yoğun ilgi ve alakadan dolayı güneşin selamladığı şehir Siirt'te teşekkür ediyoruz. Siirt Evliyaullahın diyarıdır, Siirt Mukaddes insanların yuvasıdır. Siirt kadim halkların birlikte insanca, birbirlerini ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan yaşayan ulvi bir diyardır. Teşekkürler Siirt halkı.

 

2) SİİRT MİTİNGİ DEMOKRASİ İÇİN BİR NEFES MİDİR ?

Sadece Siirt mitingi değil, bütün mitingler demokrasi için nefestir. Çünkü parti liderleri kendi kitlelerinin duygu ve düşüncelerini dile getiriyor. Parti programını anlatıyor, propagandasını yapıyor.  Buda demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. "BU KABUS BİTECEK" Maalesef ülkemizde Gulyabani bir sistem var. Bütün kuvvetlerin tek bir kişide birleştiği bir güç var. Bu gücün doğurduğu korku bulutları yurdun semalarında dolaşıyor. Bizler DEVA Partisi olarak bu korku iklimini bitireceğiz. Genel başkanı Ali Babacan'ında dediği gibi "bu kabus bitecek." Ülke olarak demokrasi havasına ihtiyacımız var. Maalesef demokrasi değerleri sıralamasına baktığımız da Dünya'da Afrika ülkeleriyle aynı sıralardayız. Demokrasi konusunda üçüncü Dünya ülkeleri ile yarışır olduk. Buda atalarımızın bize miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devletine nasıl sahip çıktığımızın göstergesidir. Türkiye bunları hak etmiyor. 

 

3)MİLLETLE BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE SONUNA KADAR DEVAM EDİLECEK Mİ? BARIŞIN YOLU BU BULUŞMALARDA KURULACAK MI ?

Bizim halkımızla bir sorunumuz yok. Milletimizle biriz, beraberiz. Bu birliktelik devam edecek, çünkü biz halkın partisiyiz. Genel başkanımız bir yere gideceği zaman halkımızla beraber yolculuk yapıyor. Siirt mitingi için Ankara'dan, Diyarbakır'a gelirken özel uçakla gelmedi. Vatandaşlarımızla beraber aynı uçakla yolculuk yaptı. DEVA Partisi eşittir Halk. Ya da bir lokantaya, markete giderken orda da yurttaşlarımızla beraberler. Bizler DEVA kadroları olarak halkımızla iç içeyiz.

 

DEMOKRASİ HUKUK VE ADALET PARTİMİZİN OLMAZSA OLMAZ İLKELERİDİR.

Demokrasi, hukuk ve adalet partimizin olmazsa olmaz ilkeleridir. DEVA Partisi ilkeler partisidir. DEVA Partisi Tabela veya kağıt üstünde kurulu bir parti değil. Olmadığı içinde bazı partilerin korkulu rüyası olmuş. Türkiye'nin doğuşuyla, batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle kucaklaşmaya ihtiyaç var. Elin oğlu uzaya seyhat ediyor biz burda şucu, bucu kavgası yapıyoruz. Bilimin harman yerinin altındaki bilgiye dahi ne yazık ki sahip değiliz. Kendi kendimizi avutuyoruz. Mesele Aziz Sancar diyoruz. Bu bilim adamımız nerede, çalışmalarını nerede yapıyor, Nobel ödüllü çalışmasını hangi ülkede yaptı? Bugün Türkiye'de neden beyin gücü var?    Toplumda ciddi kutuplaşmalar, yolsuzluklar, hukuksuzluklar cirit atıyor. Bunları vatandaşlarımızın hükmetimize sorması lazım. Ali BABACAN SİYASİ KALENDER'dir Genel başkan Ali Babacan siyasete yeni bir soluk getirdi. "SİYASET NEZAKETİ" gömleği kendisine çok yakıştı. Meydanlarda birilerinin yuhlanmasını dahi istenmeyen, buna müsade etmeyen "SİYASİ KALENDER" biri insanları ayrıştırmaz, birleştirir.

 

4)DEVA PARTİSİ SİİRT MİTİNGİNE KATILIMI NASILDI?

Mitingimizde milyonlar bizimle beraberdi. Gerek alanda toplananlar, gerek sosyal medyada izleyenler ve gerekse basından takip edenlerle beraber milyonların kalbi DEVA Partisinin Siirt mitingindeydi. Bu büyük organizasyonun altından alnının akıyla çıkıp, bizleri gururlandıran başta Siirt il başkanı Umut Dayanan ve Siirt teşkilatımıza, her mitingimiz de gecenin kandiline kadar uykusuz kalan Genel Başkan yardımcımız/Halkla İlişkiler Politikaları Genel Başkanı Mehmet Emin Ekmen'e çok teşekkür ediyoruz.

 

5) ÜLKENİN EKONOMİSİ İLE İLGİLİ NELER PLANLIYORSUNUZ? EKONOMİK KRİZLERİN USTASI ALİ BABACAN.

Ekonomik krizlerin ustası denilince akla gelen ilk isim Ali Babacan'dır. Ekonomi ile ilgili  partimizin 21 çözüm önerisi mevcuttur. Bunlar; 1) Türkiye’nin başarılı olduğu dönemde ekonomide alınan karar ve uygulamalara yön vere şeffaflık, kurala dayalı yönetim zihniyeti, öngörülebilirlik, sorunların yapısal ve kök nedenlerine odaklanma, veri analizine dayalı yaklaşım gibi temel ilkelere mutlaka dönülmelidir. 2) Merkez Bankası yasası derhal değiştirilerek banka tam bağımsız hale getirilmelidir. 3) Merkez Bankası üst yönetimi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu tarafından kamuya açık biçimde değerlendirmeye tabi tutularak, liyakat ve ehliyet sahibi kişilerden seçilmelidir. 4) TÜİK yasası derhal değiştirilerek kurum tam bağımsız hale getirilmelidir. 5) TÜİK üst yönetimi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu tarafından kamuya açık biçimde değerlendirmeye tabi tutularak, liyakat ve ehliyet sahibi kişilerden seçilmelidir. 6) TÜİK istatistikleri akademisyen ve uzmanlardan oluşan komisyonlar tarafından düzenli biçimde kalite ve güvenilirlik testine tabi tutulmalıdır. 7) Bir kara delik hakine gelen Varlık Fonu ve ne işlev gördüğü belli olmayan kurullar, bir sürü politika kurulu derhal kapatılmalıdır. 8) Stratejik planlama ve koordinasyondan sorumlu yeni bir kurum kurulmalıdır. 9) Kamuda yeni bina, araç, temsil, ağırlama gibi giderler durdurulmalıdır. 10) Kamu-özel iş birliği projeleri eksiksiz bir biçimde Sayıştay denetimine açılmalıdır. 11) Kaynaklar rant projelerinde değil, ülkemizin rekabet gücünü artıracak alanlarda kullanılmalıdır. Bu çerçevede, Kanal İstanbul projesi bir an önce gündemden düşürülmelidir. 12) Yeniden birer arpalık haline getirilen ve sürekli zarar ettirilen KİT’lerdeki kan kaybı durdurulmalıdır. 13) Kamu ihale kanunu sil baştan yeniden yazılmalı; kamu alımlarında adil rekabet ve fırsat eşitliği sağlanmalıdır. 14) Kamu bankalarının siyasi mülahazalarla kredi verme operasyonları durdurulmalıdır. 15) Kamu görevine alımlarda mülakat uygulamasına son verilerek kamudaki tüm atamalar ehliyet ve liyakate dayalı hale getirilmelidir. 16) İmar değişikliklerinden kaynaklanan rantlar etkin bir şekilde vergilendirilmeli ki sanayi ile gayrimenkul sektörü arasında denge kurulabilsin ve sanayi yeniden cazip olabilsin. 17) Asgari ücret, memur, işçi ve emekli maaşları, geçmiş kayıplar, gıda enflasyonu ve dar gelirli kesimlerin tükettiği mal sepetindeki fiyat artışları dikkate alınarak yükseltilmelidir. 18) Gübre, tohum, ilaç, mazot, yem başta olmak üzere girdilerdeki artışları dengeleyecek ve çiftçilerimizi koruyacak özel bir destek programı oluşturulmalıdır. 19) Dar gelirli kesimleri gıda, elektrik, doğalgaz, kömür ve benzeri temel ihtiyaç maddelerindeki enflasyona karşı koruyacak özel bir destek programı oluşturulmalıdır. 20) Esnafımız için de özel bir doğrudan destek, kredi ve garanti programı acilen oluşturulmalıdır. 21) Orta Vadeli Program ve bütçe yukarıdaki öneriler doğrultusunda yenilenmelidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Metina Derneği Husumetli Aileleri Barıştırrmaya Devam EdiyorÖnceki Haber

Metina Derneği Husumetli Aileleri Barışt...

Sur Kültür Yolu Festivali DİYŞAD İki Şiir Dinletisi DüzenlenecekSonraki Haber

Sur Kültür Yolu Festivali DİYŞAD İki Şi...

Yorum Yazın

Reklam Alnı