Engelsiz Bir Dünyayı Hep Beraber İnşa Edelim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelsiz Bir Dünyayı Hep Beraber İnşa Edelim
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Ali Şeran, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ İle İlgili Olarak, Yazılı Bir Açıklama Yaptı.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak  Haber Merkezi
 

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni  Savaş ve Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran, duygu yüklü mesajında, şunları söyledi:  ‘Engellilik yalnızca engelli vatandaşlarımız ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur. Sosyal devlet anlayışıyla ülkemizde son yıllarda yaşanan büyük gelişim ve değişim ile beraber engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, ayrımcılıkla mücadele, hizmetlere erişebilirlikleri ve toplumsal yaşama katılmalarına kadar pek çok alanda geliştirilmesi gereken tedbirler hayata geçirildi. 

Unutmamak gerekir kir, İnancımızda engelliler, Yüce Rabbimiz’in bir imtihan vesilesi ve sınaması olduğu kadar, aynı zamanda bağışlanma vesilesidir. Yani bütün dünyayı ilgilendiren, son derece hayati ve elzem bir husustur. Dünya genelinde birçok toplumda engelliler bir yük olarak görülürken ve buna göre muamele görürken, ülkemizde ve bütün İslam dünyasında, tam tersine, Cenab-ı Allah’ın, lütuf ve imtihanı olarak kabul edilir.

Bu nedenle, Birleşmiş Milletlerin ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul ettiği 3 Aralık gününün, engelli kardeşlerimizin hakkıyla anlaşılmaları, sorunlarına yönelik hassasiyet oluşması ve daha mutlu yaşayabilmeleri adına bir fırsat olmasını temenni ediyorum. Bizler, engelli bireylerimizin ve ailelerinin karşılaştıkları güçlükleri ortadan kaldırmaya yönelik olarak “engellerin kaldırıldığı bir dünya için” bütün kurumlarımızla, her geçen gün artan bir azim ve kararlılıkla görev yapmaktayız.  Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Onların yaşam kalitesini yükseltmeden toplumsal birlikteliği sağlayamayız. Bu telaki ile eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırarak, gönüllerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte yok etmeye, büyük önem veririz. 

İmkân sağlandığında, bu kardeşlerimizin önlerindeki engeller kaldırıldığında, sanattan, spora, Eğitimden iş dünyasına kadar her alanda gurur verici başarılara ulaşmaları, hepimizin malumudur. Bu duygu ve düşüncelerle, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, Azimle gayret gösteren, kararlı duruşları ve çabalarıyla önek teşkil eden kardeşlerimizin yanında olduğumuzu özellikle belirtmek isterim. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor; Yüce Rabbimiz’den bütün engelli kardeşlerimize, aileleriyle beraber mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam niyaz ediyorum’

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 8
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 7
    İNANILMAZ
  • 5
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Alo 124 (TÜİK) Çağrı Merkezi KurulduÖnceki Haber

Alo 124 (TÜİK) Çağrı Merkezi Kuruldu

Bilgievi Öğrencilerinden Tatlı İmalat Fabrikasına GezdiSonraki Haber

Bilgievi Öğrencilerinden Tatlı İmalat Fa...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı