Bilgievi Öğrencilerinden Tatlı İmalat Fabrikasına Gezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilgievi Öğrencilerinden Tatlı İmalat Fabrikasına Gezdi
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde Eğitim Gören Bilgievi Öğrencileri, Tatlı İmalat Fabrikasını Gezdi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Özlem Kaya
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Merkez ve Selahaddin Eyyubi Bilgievi öğrencileri için Gez-Gör etkinlikleri kapsamında tatlı imalat fabrikasına gezi düzenledi. Hijyen kuralarına dikkat edilerek düzenlenen gezide öğrenciler, çeşitli baklava ve kadayıf tatlı ürünlerinin yapım aşamalarını yerinde gördü. Öğrenciler, fabrika yetkililerinden tatlı üretim süreçlerine dair bilgi aldı, tatlı yapımıyla ilgili merak ettiklerini öğrenme imkânı buldu.

“Öğrencilere Hijyeni Öğretmeye Çalıştık” Gıda Mühendisi Evin Demir, yöresel lezzetleri öğrencilerin tanıması ve mesleki değerlerin öğrenilmesi açısından gezinin faydalı olduğunu söyledi. Öğrencilerin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını aktaran Evin Demir, şunları dile getirdi: “Bilgievi'nden öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımız, bize misafir oldular. Onlara kadayıf ve baklava üretim konusunu detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Öğrencilere üretimin, proses kültürünü, fabrikayı özellikle hijyeni öğretmeye çalıştık, onları ağırladığımız için çok mutluyuz.”

“Tatlı Yapımı Zor Bir Süreç” Öğrencilerinden Efe Şeran, en beğendiği tatlıların yapım aşamasını gördüğü için mutlu olduğunu dile getirdi. Tatlı yapımının zor bir süreç olduğuna şahit olduğunu belirten Efe Şeran, “Kadayıfı ince ince yapıp fıstık döktüler. Sonra fırına atıp üzerine şiresini döktüler ve bize ikram ettiler, teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Öğrencilerinden Efe Şeran tatlı yapım aşamasını hep merak ettiğini, gezi sayesinde imalatı görme fırsatını yakaladığını aktardı. Ustaların özverili bir şekilde çalıştığını kaydeden Usalp, “Ustalar, tatlıların nasıl yapıldığını ve ne kadar malzeme konulduğunu anlatarak ayrıntılı bir şekilde bize öğretti.'' şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelsiz Bir Dünyayı Hep Beraber İnşa EdelimÖnceki Haber

Engelsiz Bir Dünyayı Hep Beraber İnşa Ed...

Ailemizin Parçası Olmak İster Misiniz?Sonraki Haber

Ailemizin Parçası Olmak İster Misiniz?

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı