En Özel Ve Güzel Duygularla Miracı Kutluyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En Özel Ve Güzel Duygularla Miracı Kutluyoruz
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Kurucusu Gazeteci- Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran, Bu Gece Kutlayacağımız Mübarek Miraç Kandili Dolayısıyla Yayınladığı Kutlama Mesajında, Duygu Yüklü İfadeler Kullandı.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Özlem Kaya

‘Bugün hem Cuma günü ve hem de Miraç Kandili’ni idrak etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz’ diyen Gazeteci - Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran, şunları söyledi: ‘Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.), mübarek mekânlarımızdan olan Mekke’deki Mescidi Haram’dan Kudüs’teki Mescidi Aksa’ya, oradan da göklerin Rahmani derinliklerine ulaştığı mübarek ve kutlu bir gece olan Mirac’ı hep beraber idrak ediyoruz.

Hikmetlerle ve sırlarla dolu bir yolculuk olan Miraç, aynı zamanda insanın kendi iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Biz müminler için arınma ve tertemiz bir kalp ile; Cenabı Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili, rahmet, ihsan ve lütuflarla doludur. Bu fırsatları değerlendirip, tövbe kapılarından açılan ümit kapılarına yöneleceğiz. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan her dua; Cenabı Yaradanımız’ın Yüce Huzuru’na kabul edilmemizin, en anlamlı ve güzel yollarından biridir.

Bu kutlu gece idrak ettiğimiz kandil vesilesiyle, geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğimizi daha aydınlık kılabilirsek, sadece çevremizdeki insanlara değil, herkese sevgi ve dostluk penceresinden bakarsak, bize sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmiş, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten anlamına uygun idrak etmiş oluruz. Annemizi, babamızı ve büyüklerimizi ziyaret edip, ellerini öperek, hayır dualarını alacağız. Birbirimizi daha çok dinlemeyip, anlamaya gayret göstereceğiz. Ülkemizin hayırlı bir geleceğe ulaşabilmesi için, manevi değerlerimizin muhafazası son derece önem taşımaktadır. Manevi değerlerimizle gelecek kuşaklara aktaracağımız kazanımlarımız, yeni nesiller inşa edecek, toplum hayatımızın ahenkli ve sağlam bir şeklinde devam etmesini sağlayacaktır.

Hayatını Kaybedenleri, Rahmet’le Anıyoruz Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki deprem yaşandığını ve on ayrı kent ile ve bağlı bütün ilçelerin depremden etkilendiğine dikkati çeken Gazeteci- Fotoğraf Muhabiri Şeran, şöyle devam etti: ‘Diyarbakır ilimizin de etkilendiği deprem felaketleri, hepimizi derinden üzdü ve sarstı. Bu depremlerde kırk bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce vatandaşımız, muhtelif hastanelerde tedavi görmekte. Yüz binin üzerinde bina yıkıldı. Bir kez daha müşahede ediyoruz ki, konutlar inşa edilirken, zemin etüdünden başlayarak, temel, kiriş ve kolonlarından, kullanılan malzemelerine kadar, tüm unsurlara azami riayet gösterilmeli ve henüz inşaat aşamasındayken, yetkililer tarafından denetleme yapılması gerekmektedir.Bu duygu ve düşünceler ışığında, depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, Yüce Rabbim’den rahmet, yaralananlara şifalar diliyor, halkımızın ve bütün İslam âleminin Miraç Kandili’ni, en kalbi duygularımızla kutluyoruz’.

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıkıntılarımızdan Kurtulmamıza Vesile Olması DileğiyleÖnceki Haber

Sıkıntılarımızdan Kurtulmamıza Vesile Ol...

İnsanlık Âleminin Kurtuluşuna Vesile Olmasını DiliyorumSonraki Haber

İnsanlık Âleminin Kurtuluşuna Vesile Olm...

Yorum Yazın

Reklam Alnı