Sıkıntılarımızdan Kurtulmamıza Vesile Olması Dileğiyle

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıkıntılarımızdan Kurtulmamıza Vesile Olması Dileğiyle
Abone ol
Avrupa El Ele Engelli Ve Yaşlılara Yardım Vakfı Güneydoğu Bölge Temsilcisi Ve Diyarbakır İl Başkanı Arzu Avcıl, Miraç Kandili Dolayısıyla, Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Büşra Bilgiç

‘Regaib Kandili ile başlayan mukaddes gecelere erişme mutluluğumuz, bugün Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V)’in ihsan ve ikramlarla dolu mucizevi bir yolculukla, Cenabı Hakk’ın Yüce huzuruna kabul buyrulduğu Miraç Kandili’ni idrak edecek olma sevincimizle devam etmektedir’ diyen Avrupa El Ele Engelli ve Yaşlılara Yardım Vakfı Güneydoğu Bölge Temsilcisi ve Diyarbakır İl Başkanı Arzu Avcıl, şöyle devam etti: ‘Sinesinde birçok hikmet ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni idrak edecek olmanın sevincini yaşamaktayız.

Recep ayının 27. Gecesinde, gerçekleşen Miraç, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) önce Mescidi Haram’dan Mescidi Aksa’ya oradan da Cenabı Allah'ın Yüce huzuruna kabulü ve peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliştir. Kâinatların  Yaratıcı’sı, Yüceler Yücesi Rabbimiz’in kutlu daveti üzerine gerçekleşen mucizevî buluşma, beraberinde bütün insanlık âlemi için sayısız müjdelerle sonuçlanmıştır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) Mekke döneminde bir gece, Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini görebilmesi için önce Mescidi Aksa, oradan da semaya yaptığı, şanlı ve hikmetlerle dolu, kutlu bir yolculuğun adıdır Miraç.Bu duygu ve düşüncelerle, bir Miraç Kandili’ne daha bizleri kavuşturarak onurlandıran Cenabı Allah’a şükürler olsun.

Depremlerle Sarsıldık

Aralarında Diyarbakır ilimizin de olduğu, Kahramanmaraş merkezli iki ayrı depremle sarsıldık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem felaketinde, on vilayetimizde kırk bine yakın insanımız vefat ederken, yüz binin üzerinde bina yıkıldı, bir o kadarı kullanılamaz hale geldi. Artçı depremlerin yanı sıra, Hani ve Lice ilçelerimizde de depremler yaşandı. Yüz binlerce insanımız yaralandı, bir o kadarı evlerini terk etti. Bilanço gerçekten çok ağır. Deprem hadiseleri sonrası hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza, Yüce Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifalar diliyor, kadirşinas halkımız ve bütün İslam dünyasının Mübarek Miraç Kandili’ni, en kalbi duygularımızla kutluyoruz’.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Cuma Namazı” Ve “Miraç Gecesi” DüzenlemesiÖnceki Haber

“Cuma Namazı” Ve “Miraç Gecesi” Düzenlem...

En Özel Ve Güzel Duygularla Miracı KutluyoruzSonraki Haber

En Özel Ve Güzel Duygularla Miracı Kutlu...

Yorum Yazın

Reklam Alnı