İnsanlık Âleminin Kurtuluşuna Vesile Olmasını Diliyorum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnsanlık Âleminin Kurtuluşuna Vesile Olmasını Diliyorum
Abone ol
İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı ve Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Köşe Yazarı Eğitimci-Yazar Eyüphan Kaya, Miraç Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesajında, İnsanlık Aleminin Yaşadı Sıkıntıların Giderilmesine Vesile Olması Temennisinde Bulundu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Büşra Bilgiç

İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Köşe Yazarı  Eğitimci-Yazar Eyüphan Kaya, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun daha da yoğun yaşandığı çok özel gecelerdir. Mübarek üç aylar içinde yer alan ve içinde birçok, Rahmani feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandili’ne eriştiğimiz şu günlerde bu anlamlı günün mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. İnsanların kurtuluşuna vesile, yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine mazhar olunan, huzur bulunulan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı bu gecede dualarının kabul olduğu ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V)’in mucizelerinden olan Miraç; insanlığın önüne açılan manevi bir hazinedir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavrayarak, vazifelerimizi yerine getirmeye, manevi bağlarımızın daha da güçlenerek, nesilden nesile aktarılmasına vesile olması için bir fırsat olarak görmeliyiz.Yüce Rabbimiz’in; bu kutlu gün ve geceler hürmetine, gönül dünyamızı bulandıran bütün kötü hasletlerden bizleri arındırarak, iç huzurumuz, muhabbet ve kardeşliğimizi daim kılmasını diliyor ve niyaz ediyoruz.

Kandil, Hepimiz İçin Bir Milat Olsun

Kahramanmaraş merkezli iki ayrı deprem, aynı deprem hattı üzerinde bulunan on ilimizi de sarstı. Diyarbakır’ın yanı sıra, Adana, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Hatay ve Adıyaman’da çok ciddi hasarlar oldu. Kırk bine yakın vatandaşımız vefat ederken, depremin etkilediği birinci bölgede yer alan on ilimizde ikamet eden, yaklaşık 13 milyon kişi depremden etkilendi. Deprem, başta Suriye olmak üzere, Ortadoğu'da İsrail ve Mısır'ı da sarstı. Etkilenen bölgede Kafkaslar bile var.

Ülke olarak zor bir süreç yaşıyoruz. Deprem sonrası, devlet ve milletimiz el ele vererek, tarihte eşine az rastlanır bir dayanışma örneğiyle, enkaz kaldırma ve depremzedelerimize yardımcı olma noktasında başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Hayır kuruluşları ve STK’lar, deprem bölgesine insani yardım malzemeleri gönderdiler. Arama-kurtarma çalışmaları esnasında, birçok mucizeyi hep beraber yaşadık. Depremin on bir ve on ikinci günlerinde, enkazdan sağ olarak kardeşlerimiz çıkarıldı. Mutluluk gözyaşlarıyla izlediğimiz bu görüntüler, hepimizi sevince boğdu. 248. Saatte bile, enkaz altından canlı çıkarılan vatandaşlarımız oldu. Depremler sonucu hayatını kaybeden ve ebediyete intikal etmiş bütün vefat etmişlere, Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımız ve tüm İslam Âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, bu mübarek ve anlamlı gecenin, ülkemize ve bütün insanlık âlemine hayırlara vesile olmasını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.

Kaynak:Haberdiyarbakir.Org

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Özel Ve Güzel Duygularla Miracı KutluyoruzÖnceki Haber

En Özel Ve Güzel Duygularla Miracı Kutlu...

1 Kilo 200 Gram Esrar Ele GeçirildiSonraki Haber

1 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

Yorum Yazın

Reklam Alnı