DİYŞAD Başkanı'ndan 1 Eylül Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİYŞAD Başkanı'ndan 1 Eylül Mesajı
Abone ol
Diyarbakır Yazarlar Ve Şairler Derneği (DİYŞAD) Başkanı İhsan İpek Cankurt 1 Eylül Dünya Barış Günü Nedeniyle Bir Mesaj Yayımladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Nigar Tarancı

Cankurt mesajında; genelde dünyayı, özelde Türkiye'yi derinden sarsan Covid-19 salgının ardından bir de enflasyonun halkı umutsuzluğa ve mutsuzluğa ittiği, gelecek adına kaygıları büyüttüğü bir süreçten geçmekteyiz. Ortadoğu ve Arap coğrafyasında yıllarca süren savaşlardan ilallah eden insanlık, Pandemi musibetinin savaşları duraksattığını düşündüğümüz vakitlerde karaborsacılığın tekrar devreye girdiği ve Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başlayıp stratejik çöküşlerin zeminini hazırladığı günlere gelindiğini belirterek, bölgesel ve küresel sorunların en üst seviyeye çıktığını ifade etti.

Ülke nabzının siyasi açıklama ve söylemlere göre inip çıktığı bu zamanda siyasi parti liderlerinin, mülki idare amirlerinin, Stk temsilcilerinin, sanatçıların, düşünürlerin ve ediplerin daha barışçıl ifadeler seçip topluma hitap etmeleri gerektiğini kaydeden Cankurt, kin ve nefret dilinin hiç kimseye bir fayda kazandırmayacağını, hiç bir derde derman olmayacağını, tersine şiddet ve çirkin söylemleri arttırıp toplumu yaşanmaz bir zamana sürükleyeceğini belirtti. İhsan İpek Cankurt ifadelerinin devamında; "başta dünyanın birçok ülkesinde olmak üzere, Türkiye genelinde yaşamsal koşullar çıkmaza girdiği, işsizlik sorununun had safhaya çıktığı, gayrimenkul değerlerinin orantısız bir ivmede seyrettiği, denetimsizliğin yüz tutturduğu keyfi rayiç tırmanışlarının artık yeter dedirttiği, hiç kimseye fayda götürmeyecek bu düzeni, toplumsal bir bilinç takınıp sorumluluk üstlenerek milyondan bireye el birliğiyle değiştirmeli, düzeltmeli veya düzeltilmesine hizmet etmeliyiz. Aksi durumda, hepimiz bir şekilde bu enkazın altında bir yanımızı kaybedebiliriz" dedi.

"Madem ki öncelikli ve söz konusu olan kamu güvenliği ve de insanın sosyo-yaşam haklarını talep etmektir, o halde bu çatışmalardan en az etkilenen halk olmalıdır. Dünya halklarının refahı için devam eden tüm savaşların bir an önce sona erdirilmesini, ellerin artık barışa uzanması gerektiğini önemle vurgulamak istiyoruz.” Cankurt, açıklamasının sonunda şu ifadelerle de çağrıda bulundu: "Türkiyeli, Iraklı, Ürdünlü, İsrailli, Amerikalı, Çinli, Rusyalı, İngiltereli, Afrikalı kısacası dünyalı her insan ve ey insanlık, barış bir ülke, bir kişi için, bir halk, bir toplum veya bir kavim için istenen bir kavram değildir. Barış, yeryüzünde nefes alıp veren her insan için istendiğinde tam manasıyla barış olur. Barış istediği için mahpusa tıkandığı, işten atıldığı, sürgün edildiği insan/lar, içimizde bir korku olarak hatırlanmamalıdır. Barış, yeryüzünde yaşam süren her insan için yaşamsal bir ihtiyaç, bir gerekliliktir. Barış cesaret, barış vicdandır. Bu yüzden, elinde hüküm bulunduran, konumunda önderlik eden, koltuğunda cemiyetleri yöneten ve yönlendiren ey insan, barış senin de omuzlarında bir sorumluluktur. Bugünün maneviyatıyla birer barış elçisi olalım. Haksız yere vurulmuşun hakkını savunduğumuz gibi, yok yere zulüm görenin ve dahi hakketmediği yaşam koşullarına tabi tutulan her insan için hak, hukuk, adalet ve barış diyelim. 1 Eylül Dünya Barış Günü, herkesten önce, vicdanımızla barışma günümüz olsun" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır'da Askıda Kitap ProjesiÖnceki Haber

Diyarbakır'da Askıda Kitap Projesi

Diyarbakır’ın Şehir İçi Ulaşımında Ciddi Problemler Var!Sonraki Haber

Diyarbakır’ın Şehir İçi Ulaşımında Ciddi...

Yorum Yazın

Reklam Alnı