Diyarbakır’ın Şehir İçi Ulaşımında Ciddi Problemler Var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır’ın Şehir İçi Ulaşımında Ciddi Problemler Var!
Abone ol
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Kentteki Trafik Ve Ulaşım Sorununa Dikkatleri Çekerek Yetkililere Seslendi.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak HÜDA PAR Diyarbakır Basın

Kentteki toplu ulaşım araçlarının yetersizliğine ve mevcut araçların da bakımlarının yapılmayıp klimalarının arızalı olduğunu söyleyen Dinç, hep vaat edilen raylı sistemin de artık Diyarbakır’a kazandırılması gerektiğini belirtti. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda Diyarbakır’da ulaşım ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Dinç, şunları söyledi:

“Özellikle şu anda çekim yaptığım alanda yani Bağlar Dörtyol’da kalabalığın en az olduğu vakitte bile yoğun trafik akışı var. Mesai başı ya da bitiminde trafiğin kilitlendiği bu caddede trafik ışıkları yok. Akaryakıta gelen zamlara bağlı olarak vatandaşlarımızın çoğu toplu ulaşım araçlarını kullanmaktadır. Ancak mevcut toplu ulaşım araçlarının sayısı vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak düzeyde değildir. İdarecilerin tespitlerine göre bile şu an Diyarbakır’da belediye halk otobüsleri yetersizdir. Belediye halk otobüslerinde ciddi yığılmalar var. Bununla birlikte belediye halk otobüslerinin rutin bakımlarının yapılmadığına ve birçok otobüste klimaların çalışmadığına dair iddialar var.”

“Henüz Okullar Açılmadan Acil Bir Şekilde Belediye Otobüslerinin Sayıları Arttırmalıdır” 12 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte şehir içi trafiğinin ve halk otobüslerindeki yığılmaların iki katına çıkacağını ifade eden Dinç, bu sorunla ilgili çözüm önerilerini de söyleyerek “Birkaç gün sonra okullar açılacak ve halk otobüslerine yığılmalar ikiye katlanacaktır. Daha okullar açılmadan acil bir şekilde yetkililer öngörüde bulunmalı zaten ihtiyacı karşılamayan mevcut belediye otobüslerinin sayılarını arttırmalıdırlar. Bununla birlikte özellikle bazı kavşaklarda yığılmalar oluyor. Buralarda trafik kazalarının olmaması için hem kavşaklarda hem de okulların önünde güvenlik görevlilerinin durması gerekiyor.” dedi.

“Animasyon Değil Raylı Sistemin Şehrimize Getirilmesini İstiyoruz”Yıllardır Diyarbakır’a getirileceği vaat edilen ve sık sık animasyonlarla tanıtılan bu projenin hayata geçmesi çağrısında bulunan Dinç, “Bundan önce gelen belediye başkanları ve kayyumlar bizlere raylı sistemle ilgili sadece animasyonlar izlettiriyorlar. Biz diyoruz ki acil bir şekilde Diyarbakır’a gelecek olan bu raylı sistem aktifleştirilmelidir. Diyarbakır’ın ulaşım ve trafik sorunu bitmeli halk rahat bir nefes almalıdır. Animasyon değil gerçek bir şekilde tramvayların şehrimize getirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 5
    İNANILMAZ
  • 5
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN
DİYŞAD Başkanı'ndan 1 Eylül MesajıÖnceki Haber

DİYŞAD Başkanı'ndan 1 Eylül Mesajı

Hür Dava Partisinden Haber Ajansımıza ZiyaretSonraki Haber

Hür Dava Partisinden Haber Ajansımıza Zi...

Yorum Yazın

Reklam Alnı