Hür Dava Partisinden Haber Ajansımıza Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hür Dava Partisinden Haber Ajansımıza Ziyaret
Abone ol
Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç İl Başkan Yardımcıları İbrahim Furkan Ve Ramazan Casuk İle Beraber, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır İl Bölge Müdürlüğünü Ziyaret Ettiler.

Haber Muhabiri Haberdiyarbakir.Org
Resmi Kaynak Nusret Bilgiç

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürümüz Savaş ve Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran ve Genel Müdürümüz Süleyman Karaarslan ve Genel Yayın  Yönetmeni Nusret Bilgiç ile görüşen Hür Dava partisi heyeti, çarpıcı açıklamalarda bulundular. Son süreçte yaşanan ekonomik sorunlar, enflasyonun giderek artması ve buna paralel olarak insanların gündelik hayatlarının her geçen gün daha zorlaşması, Dolar başta olmak üzere, para birimimizin uluslararası arenada değer kaybetmesi gibi konularda görüşlerini dile getiren Hür Dava partisi Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır gündemine ilişkin olarak da, özel açıklamalar yaptı. Özellikle son dönemlerde artan uyuşturucu kullanımının toplumu olduğu gibi, kendilerini de endişelendirdiğini ve parti olarak bu konuda, uzun süre önce geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirten İl Başkanı Faruk Dinç, çevre il ve ilçelerden devamlı göç alan ve nüfusu giderek artan Diyarbakır için, Şehir Hastanesi ve Metro inşaatının da, elzem olduğuna dikkati çekti.

Yönümüzü Yeniden Kur’an Ve İslam’a Dönmeliyiz Şehrimiz başta olmak üzere, bölgemiz ve ülkemiz genelinde, uyuşturucu kullanımının giderek artığına ve uyuşturucu kullanım yaşının her geçen yıl düştüğüne dikkati çeken Faruk Dinç, vahim bir durumla karşı karşıya olduklarını belirterek, şunları söyledi: ‘Hür Dava partisi olarak, uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi ve etkili adımlar atılmasını sağlamak ve toplumda farkındalık oluşturmak için, tüm parti teşkilatları olarak, uzun bir süreden beridir bir dizi çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.  Uyuşturucu illeti her geçen gün toplumumuzu ve geleceğimizi tehdit altına almaktadır. Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul çağına kadar düşmüş, okullar parsellenerek uyuşturucu çeteleri tarafından bölüştürülmüştür. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan hükümet başta olmak üzere, kurum ve kuruluşlar istatistikleri bir kenara bırakarak uyuşturucunun kökünü kurutmak için bir seferberlik başlatmaları gerekmektedir.

Ancak, şu hususu bir kez daha özellikle altını çizerek belirtmek isteriz ki, insanlık tarihi boyunca hiçbir sorunun çözümü, beşeri çözümlerle değil, Rahmani Emirlere uyulması sonucu, kalıcı ve köklü çözümlere kavuşmuştur. Bu nedenle, uyuşturucu illetiyle mücadelede konusunda da, reçete, diğer bütün sorunlarımızda olduğu gibi, İslam ve Kur’an’dır. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmalar, uyuşturucu kullanımını tamamen bitirmeye ve aynı zamanda, gençlerimizin uyuşturucuya başlamalarını engellemeye yönelik olmalıdır. Bu illete bulaşanlara yönelik yapılacak olan çalışmaların dışında, henüz uyuşturucu illeti ile tanışmamış gençlerimize yönelikte de çalışmalar yapılmalıdır. Yapılan çalışmalarda, bu illete bulaşanların ana sebepleri arasında ailelerin kendileriyle yeterince ilgilenmemesi, ebeveynlerinden göremedikleri ilgiyi, şefkati dışarıda aramalarıdır. Bunun yanında bölgemizdeki işsizlik ve buna paralel olarak yaşadıkları ekonomik sorunlardan dolayı, gençlerimizin uyuşturucu illetine bulaştıklarını görüyoruz. Uyuşturucu illeti ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmalarda ve gençliğimizin bu zehirden uzak durması için, asli görev ailelere düşmektedir. Aileler sevgi ve şefkati çocuklarından esirgememelidirler. Aile hayatından kopuk yaşayan gençlerin her türlü illete bulaşacaklarının bilinmesi gerekmektedir. Aileler, çocuklarını İslam ahlakı üzerine yetiştirmelidirler. İslam’ın maneviyatından kopuk yaşayan gençler çareyi farklı yerlerde aramakta ve sonuçta uyuşturucu illetine bulaşmaktadırlar. Bütün kamuoyunu, bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz’.

Hafif Raylı Sistem Ve Şehir Hastanesi Haber Ajansımız Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır İl Bölge Müdürü Ali Şeran’ın, uzun süredir yapımı gündemde olan, ancak bir türlü start verilemeyen Metro ve Şehir Hastanesi projeleriyle ilgili olarak, Hür Dava partisi Diyarbakır il başkan yardımcıları İbrahim Furkan ve Ramazan Casuk, görüşlerini şöyle dile getirdiler: ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz tarafından, vatandaşlarımızın uzun yıllardır beklediği ve kentte toplu taşımayı rahatlatacak raylı Sistem ve Şehir Hastanesi projesi, kentimiz açısından ‘olmazsa olmazlar’ arasındadır. Daha önce yapılan bilgilendirmelerde, projelendirme, yapım ve araç alımı olarak üç aşamada hayata geçirileceği belirtilen hafif raylı sistem için, bir an önce harekete geçilmesi konusunda, Genel Başkanlığımız nezdinde yaptığımız çalışmalar var. Konuyu sık sık hükümet ve kamuoyunun gündeminde tutarak, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Şehir Hastanesi projesi, kuşku yok ki, şehrimizin artık içinden çıkılmaz hale gelen Sağlık sorunlarına ciddi manada katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Uzun bir süre, poliklinik muayenesi için bile randevu alamayan ve tedavisini yaptıramayan vatandaşlarımız, gerçekten çok zor bir süreç yaşadılar. Parti olarak, sağlık alanında yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik olarak projelerimizi, zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz. Toplu taşıma sorununu ciddi oranda rahatlatacak, kentimiz sakinlerine konforlu ve ucuz toplum taşıma hizmeti sağlayacağını umduğumuz raylı sistemin hayata geçirilmesi artık zaruri bir hale gelmiştir’.

Sorunlar Her Geçen Giderek İçinden Çıkılmaz Bir Hale GelmekteHaberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır İl Bölge Müdürü Ali Şeran’ın ‘Esnaf ve ev ziyaretlerinizde, nelerle karşılaşıyorsunuz?’ sorusunu Hür Dava partisi Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç şöyle yanıtladı: ‘Devamlı vatandaşlarımızla beraberiz. Bu ziyaretlerimizde çok daha yakından müşahede ediyoruz ki, gerek esnaflarımız ve ticaret erbabı, gerekse toplumun diğer tüm kesimleri, her geçen gün ağırlaşan hayat koşulları altında, hayatlarını bin bir güçlükle idame ettirmeye çalışmaktalar. Ülkemiz maalesef, son birkaç yıldır iyi yönetiliyor. Geniş halk kitleleri, yoksulluk, işsizlik ve enflasyon canavarıyla mücadele ediyor. Sürekli artan hayat pahalılığı, işsizler ordusuna her geçen yıl yeni yığınların eklenmesi, hayat şartlarının zorlaşması, kuşku yok ki, hepimizi üzmekte. Son birkaç yıldır, adeta bir kâbus yaşamaktayız. Millet olarak karanlık bir dehlizden geçiyoruz. Dev boyutlu ekonomik kriz, memuru, İşçiyi, emekliyi, köylümüzü, çiftçimizi ve esnafımızı her gün biraz daha fakirleştiriyor. Ancak, kesinlikle umutsuz değiliz. Bizler şükürler olsun, inançlı insanlarız. Yüce Rabbim’den umutlarımızı, asla ve kata kesmeyeceğiz. Gün gelecek, bu kâbustan uyanacağız. Asgari ücretli milyonlarca vatandaşımız ve emeklilerimiz, açlık sınırının altında bir ücret almaktan kurtulacaklar. Paramızın, pula dönmesine son vereceğiz’.

Diyarbakır Mukaddes Bir Kent ‘Cenab-ı Allah’ın kutlu fethini müjdelediği, Mekke ve Medine’den sonra 5. Haremi Şerif Unvanına sahip, Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya Açılan İlk Kapısı’ Mukaddes Diyarbakır’da yaşamaktan, hepimiz onur ve mutluluk duyuyoruz’ diyen Hür Dava partisi Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, şöyle devam etti: ‘Halkımızın sinesinden çıkan, bu köklü hareket, her geçen gün vatandaşlarımızdan daha fazla bir teveccüh görmekte’. Nitekim saha çalışmalarımızda, bu durumu daha net görmekteyiz. Son derece olumlu geri dönüşler alıyoruz. Ortak aklı kullanarak, toplumsal sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üretebilme noktasında, muhtelif meslek gruplarına mensup vatandaşlarımız, esnaflarımız ve STK’lar ile bir araya gelerek, istişarelerde bulunuyor, onların görüş ve önerilerinden faydalanıyoruz. Özellikle ticaretin bel kemiğini oluşturan esnaflarımızı işletmelerinde ziyaret ederek, hem onların projeleri ve hedeflerini kendilerinden dinliyor ve hem de sorunlarını yerinde tespit edebiliyoruz.

İsrail Vahşetine En Üst Perdeden Tepki Gösterilmeli Siyonist İsrail, son dönemlerde sık sık yaptığı gibi, yine sinsi bir politikayla, birçok Müslüman ülkesiyle ilişkilerini geliştirme yoluna giderken, Ortadoğu barışı konusunda ise, zalimce şiddet politikalarını devam ettirmekteler. Siyonist güçler, her yıl özellikle mübarek Ramazan ayı içinde, pervasız bir şekilde katliamlarını sürdürmekte, mazlum ve savunmasız sivil halka, genç-yaşlı, kadın-erkek ayrımı yapmadan ateş açarak, ölümlerine sebep olmaktadır. Kıble Mescidimiz, başta olmak üzere ibadet yerlerini basarak gayri insani ve gayri ahlaki her türlü şer davranışlardan geri durmamaktadırlar. Rusya’ya ambargo uygularken son derece iştahlı ve istekli olan ikiyüzlü Amerika ve onun uydusu durumundaki NATO ülkeleri ise, söz konusu Müslümanlar olunca, her zamanki gibi arkalarını dönerek, zalimlere destek olmaktalar. Allah’ın izniyle, bu zulüm sona erecek. Ümmetimiz birlik, beraberlik şuuruyla, ortak aklı kullanarak ve Müslümanlar üzerine oynanan bu sinsi ve kanlı oyunlar, sona erecek’.

Anahtar Kelimeler:
  • 8
    SEVDİM
  • 9
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 8
    İNANILMAZ
  • 11
    ÜZGÜN
  • 7
    KIZGIN
Diyarbakır’ın Şehir İçi Ulaşımında Ciddi Problemler Var!Önceki Haber

Diyarbakır’ın Şehir İçi Ulaşımında Ciddi...

Diyarbakır’ın Enleri Ödül Gecesinde BuluştuSonraki Haber

Diyarbakır’ın Enleri Ödül Gecesinde Bulu...

Yorum Yazın

Reklam Alnı