Diyarbakır DEVA’lı Kadınlardan Destek Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır DEVA’lı Kadınlardan Destek Çağrısı
Abone ol
Genel Başkanlığını Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan’ın Yaptığı Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanlığı, Kent Genelinde Çok Yönlü Çalışmalarına Devam Ediyor. DEVA Partisi Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Kadın Politikaları Başkanı Solmaz Akın Ve Eğitim İşlerinden Sorumlu Gülcan Yılmaz.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarakır
Haberin Resmi Kaynağı Nusret Bilgiç

Genel Başkanlığını Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan’ın Yaptığı Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanlığı, Kent Genelinde Çok Yönlü Çalışmalarına Devam Ediyor.DEVA Partisi Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçe Kadın Politikaları Başkanı Solmaz Akın Ve Eğitim İşlerinden Sorumlu Gülcan Yılmaz, Özellikle Kadınların Gündelik Hayata Daha Fazla Katılabilmeleri, İş Dünyasında Hak Ettikleri Yere Gelebilmeleri Ve Birer Vasıf Sahibi Olabilmeleri Noktasında, Geniş Kapsamlı Çalışmalar Sürdürüyor.

Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Genel Koordinatörü Ali Şeran”a, çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren DEVA Partisi Diyarbakır Yenişehir İlçe Kadın Politikaları Başkanı Solmaz Akın ve Eğitim İşlerinden Sorumlu Gülcan Yılmaz, şunları söylediler: ‘Amacımız, öncelikli olarak, kadınlarımıza balık vermek değil, tam tersine balık tutmayı öğretmek. Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi’nin (UN Women) dünya çapında her yıl gerçekleştirdiği  "Kadına Yönelik Şiddeti Sonlandırmak için Birleşin” kampanyasına, DEVA partisi olarak zaten destek veriyoruz. Birlemiş Milletler tarafından, kültürel, coğrafi, dini, toplumsal ve ekonomik sınır tanımayan bir insan hakları ihlali olarak varlığını tüm dünyada sürdüren kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla düzenlenen Aktiviteler, Eğitimler ve kampanyalara partimiz, kurumsal olarak, destek vermekte ve ilgili birimlerimiz takip etmekte.

Şiddetin Önlenmesi Ve İstihdam Birinci Önceliğimiz Kadın ve kız çocuklarına yönelik giderek artan şiddetin önlenmesi ve tamamen ortadan kaldırılması ile, sosyal yaşamda kadınlarımız ve gençlerimizin meslek ve iş sahibi olmaları noktasında, elimizden gelen tüm gayreti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sergilemeye devam edeceğiz.Bu konuda, dünya çapında farkındalığı artırmak, savunuculuk çabalarını güçlendirmek, bilgi ve yeniliklerimize çalışmalarımızı paylaşmak için kadınlarımızla bir olacak, birlik halinde çalışmalar gerçekleştireceğiz.‘Kadın Dayanışma Projesi’ çatısı altında, kadınlarımızın birer vasıf ve meslek sahibi olabilmelerini tesis etmek, öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.  Projemize, Diyarbakır başta olmak üzere, ülkemiz genelinde iş adamlarımız ve iş kadınlarımızdan destek bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde kentimizde bulunan SİAD’lar ile bir dizi görüşmeler yaparak, hedeflerimizi ve bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaları detaylı olarak sunacağız.

Diyarbakır İlimizde tekstil sektörü, bir hayli iyi durumda. Bu kapsamda, tekstil fabrikaları başta olmak üzere, tüm sektörlerde, kadınlarımız ve genç kızlarımızın istihdamı noktasında farkındalık oluşturacağız. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları, hayata daha bir güvenle bakabilmeleri ve vasıf sahibi olabilmeleri noktasında, geniş kapsamlı çalışmalarımıza, toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Kaldı ki, biz kadınlar el ele verirsek, güçlerimizi birleştirirsek, sesimizi çok daha geniş kitlelere duyurabilir ve kısa sürede mesafe alabiliriz. Kadınlarımızın evlerinde bile yapabilecekleri işlerle, en azından çarşı pazar ihtiyaçlarını giderebilecekleri, kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir gelire kavuşmalarını hedefliyoruz.Her şeyden önce bir anne olarak, genel anlamda kadınlarımız ve genç kızlarımıza destek talep ediyoruz. Yuva kurma aşamasında olan genç kızlarımızın, çeyizlerini kendi kazançlarıyla temin edebilecekleri, uzun yıllar çalışarak, bir sosyal güvenceye ve düzenli bir gelire kavuşmaları, kuşku yok ki, bütün kadınlarımızın ortak talebidir.

Kaldı ki, bugünün iş dünyasında, kadınlarımıza olan ihtiyaç da, her geçen gün artmaktadır. Elbette ki, kadınlarımızın iş gücü piyasasında daha fazla yer alabilmeleri noktasında, atılan adımlara sürekli yenileri ekleniyor. Son yıllarda kadınlarımıza yönelik pek çok düzenleme hayata geçti.Ancak, yapılanların yeterli olduğunu söylemek de mümkün değil maalesef. Ülkemiz genelinde girişimci esnaf ve sanatkâr kadın sayısının artması ve kadınlarımızın ekonomik hayata katılmaları noktasında, devlet desteği verilmeli. Yıllardan beri dile getirilen ‘kadınlarımıza pozitif ayrıcalık’ maalesef bir söylem olmaktan öteye gidemedi. Bu konu, özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sık sık dile getirilmeli ve gündeme getirilmeli. TBMM’de grubu bulunan partiler, DEVA partisinin tüzüğünde yer alan kadınlarımız ile ilgili proje ve hedefleri uygulamaya koyabilirsek, bu konuda son derece önemli bir merhaleyi aşmış oluruz’

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Koronavirüs Aşısı’nda Gazetecilere Öncelik TanınmalıÖnceki Haber

Koronavirüs Aşısı’nda Gazetecilere Öncel...

Kamuoyuna Önemle DuyurulurSonraki Haber

Kamuoyuna Önemle Duyurulur

Yorum Yazın

Reklam Alnı