Ulan Biz Terörist Değiliz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulan Biz Terörist Değiliz
Abone ol
Biz Terörist Değiliz Başlıklı Bir Yazıyı 2012 Yılında Yazmıştım. Yıl 2019 Aynı Başlıklı Yazıyı Yine Kaleme Aldım. Yıl 2023 Bu Defa Başlığın Sonuna Belki Anlarlar Diye Bir Kelime Ekleyip Yine Yazıyorum.

Öncelikle şunu belirtelim. Bu takım depreme yakalanan 11 ilden biri olan Diyarbakır’ın bir takımı olarak Bursa Spora misafir olmuştur. Şimdi gelelim asıl meseleye, Şunu gördük ki; Aslında 40 yıldır bu ülke olarak mücadele etmiyor. Kadim ülkemiz 40 YEŞİLCİ ve TOROSÇU zihniyet ile mücadele etmekte. Zira terör öncelikle bu zihniyetlerden meydana gelir. Maalesef bu zihniyeti 2023 yılında Bursa’da sıradan sayılabilecek bir maçta yine karşımıza çıktı. Aklını yitirmiş bir gurup, karşısında düşman varmış gibi (ki düşmana da bu yapılmaz) pankartlar açtılar. Ne yazık ki yıllardır bu ülke evlatlarını katleden katillerin fotoğraflarını Bursaspor türbinlerinde gördük.

Yine aynı zihniyet tarafından, Sahaya su, taş, koltuk, maytap, şişe, bıçak, mermi akla hayale gelmeyen maddeler attı. Hatta eşek kadar bir adam elinde sapan sporculara taşlar yağdırıyor olarak karşımızda bu zihniyet. Öyle bir zihniyet ki bu gözü dönmüş barbarlıkta sınır tanımayanların üyesi olduğu bir akıl. Öyle bir zihniyet ki 2 milyonluk Diyarbakır’ı terörist ilan eden bir akıl. Öyle bir zihniyet ki Amed Spor’un Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tescil edilmiş (tanınmış) hukuki açıdan hiçbir engeli olamayacağını akıl edemeyecek bir akıl.

Öyle bir zihniyet ki Diyarbakır Spor’un adını Amed Spor olarak değiştirilmiş diye kabul eden bir akıl. Oysaki Amed isminin nerden geldiğini bilmeyip DİYARBAKIR’ın  isminin Amed olarak değiştirildiğini zanneden bir akıl. Bakın Amed ismi nerden geliyor. İlk yerleşiminden günümüze kadar bölgeyi egemenliği altına alan bütün krallıklar şehri farklı adlarla anmıştır. Şehrin adı ilk olarak Asur hükümdarı Adad  Nirari I (MÖ.1316-1281) ye ait bir kılıç kabzasında 'Amidi' veya 'Amedi' olarak geçmektedir. Bu adın kente ilk yerleşen Hurilerden (Subartu) kalma olduğu kabul edilmektedir. Roma kaynaklarında da şehrin adı 'Amid' ve 'Amida' diye geçmektedir. Bölgenin yerli halklarından olan Süryaniler ise şehri 'Amid', 'Omid’, 'Emit' ve Amida diye anmaktadırlar. İslami dönemde şehir için kullanılan 'Kara Amid','Kara Hamid', 'Diyar-ı Bekir' isimleri Cum¬huriyetle birlikte 'Diyarbekir' son olarak da 'Diyarbakır' şeklinde değiştirilmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Valiliği İnternet Sitesi Bilmiyorlar ki Amed Spor Diyarbakır’ın onlarca takımından biri olduğunu. Tıpkı İstanbul’un Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa olduğu gibi. Aslında bunlar hiçbir şey bilmiyorlar. Tıpkı; Güzide ilimiz Diyarbakır’ımızda her hafta maç yada maçlar oynanmakta olduğunu, bu maçların hiç birinde Milli Marşımız ıslıklanmadığını. Diyarbakırlıların bunu yapmayacak kadar  ülkesini sevdiğini de bilmiyorlar. Bunların olmadığını gerek Valiliğimizden, gerekse Diyarbakır Emniyet Teşkilatımızdan öğrenileceklerini. Diyarbakır’daki maçlarda örgüt bayrağının açıldığını iddia edip kendilerini ve onlara kulak asanları kandırdıklarını. O bayraklar Kuzey Irak Kürdistan Yönetimine ait olduğunu bilmiyorlar. Kim biliyormusunuz bu bölge. Hani Maraş Merkezli depremlerde defalarca yardım tırlarını gönderen ve Ülkemizinde bunu kabul ettiği yerin olduğunu bilmiyorlar. Hani bizim sporcularımıza terörist diye bağıranlar var ya. Size Amed Sporlu Futbolcuların isimlerini ve nereli olduklarını yazalım. Hiç sanmıyorum ama belki biraz anlarsınız.

  1. Cantuğ TEMEL (Samsun/Bafra)
  2. Mansur ÇALAR (Batman)
  3. Mehmet ALAATTİNOĞLU (İstanbul/Beyoğlu)
  4. Yasin ABDİOĞLU (Fransa)
  5. Ömer BOZAN (Adana)
  6. Eyüpcan DELİBALTA (Adana)
  7. Abdulsamet KARNUÇU (Sivas)
  8. Cengiz ÖTKÜN (Almanya/Munchen)
  9. Erdi YOKUŞLU (İzmir)
  10. Serdar EYİLİK (Elazığ)
  11. Muhammed Raşit YÖNDEM (Bursa/ Osmangazi
  12. Okan DENİZ (Muş)
  13. Kerem ÇAĞATAY (Aydın)
  14. Çenk KAPLAN (İstanbul)
  15. Mehmet Gürkan ÖZTÜRK (Sinop)
  16. Çekdar ORHAN (Hakkari)
  17. Anıl ŞAHİN (Ardahan)
  18. Taner GÜMÜŞ (Kayseri)
  19. Oğuz ÇETİNKAYA (İstanbul)
  20. Oğul Kaan DOĞAN (Zonguldak)
  21. Teknik Direktör Ahmet YILDIRIM (Amasya)

Gördüğünüz gibi her biri bir terör bölgesinden gelmiş. Hatta bunlar sahaya çıkınca formalarının içine keleşler, şortlarının içine el bombası koyarak çıkıyorlar. İşte böyle bir akıl tutulması ile karşı karşıyayız. Biz bu olanları asla ve asla tüm Bursa’ya mal etmiyoruz. Ama Bursa stadında oynanan oyun çok ama çok tehlikeli olduğunu biliyor ve dile getiriyoruz. Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere ülkemizin tüm kurumları hakkaniyetle göreve davet ediyoruz. Yine diyoruz ki ülke bağlılığı, sevdalılığı klavye başına geçip vatan millet edebiyatı yapmakla olmuyor. Acaba onların hiç yanları başında bombalar patladı mı? Terörden dolayı yakınlarını kaybettiler mi? Geçtikleri yollara bombalar döşendi mi? Silah ve bomba sesleri altında kaç gündüz kaç gece geçirdiler? Kaç defa sokağa çıkma yasaklarıyla karşı karşıya kaldılar? Ve daha sayamadığım birçok olumsuzluklar terörden dolayı başımıza geldi. Biz buralarda 40 yıldır bayrağın dalgalanması için uğraşıyoruz. Asla ve asla klavye kahramanlığı yapmadık, yapmayacağız. Şunu bilin ki ne yaparsanız yapın bizleri birbirimize düşüremeyeceksiniz. Ve Yine Şunu Bilin Ki; Bize Kimse Terörist Diyemez. En Büyük Terörist Bunu Söyleyen Ve Onlara Çanak Tutanlardır. Çünkü Bu Ülkenin Güzel İnsanlarını Kutuplaştıran, Düşman Etmeye Çalışanlardan Daha Büyük Terörist Yoktur.  Resmi Kaynak : Recep Eser"in Köşe Yazısıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 12
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 56
    İNANILMAZ
  • 121
    ÜZGÜN
  • 256
    KIZGIN
Deprem Ev Tercihlerini Değiştirir Mi?Önceki Haber

Deprem Ev Tercihlerini Değiştirir Mi?

"Milletimizin Başı Sağolsun"Sonraki Haber

"Milletimizin Başı Sağolsun"

Yorum Yazın

Reklam Alnı