Deprem Ev Tercihlerini Değiştirir Mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem Ev Tercihlerini Değiştirir Mi?
Abone ol
Kahramanmaraş Merkezli Depremin Ardından Şanlıurfa’nın Da Aralarında Bulunduğu 11 İlde Bir Çok Sayıda. Çok Katlı Apartmanlara Bina Ağır Hasar Aldı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Zeliha Karaçizmeli

Şanlıurfa’da. Çok Katlı Apartmanlar Sonra Vatandaşlar Müstakil Tek Katlı Binalara Yönelmeye Başladı. Deprem sonrası  Şanlıurfalı vatandaşlar çok katlı  apartmanların  güvenemeyen  müstakil evlere  yönelmeye başladı . Deprem sonrası  travma nedeniyle insanlar çok katlı apartmanlara evlerine dönme konusunda  tereddüt yaşıyor. Kimileri bağ evine veya köylerine dönerken, kimileri ise kent merkezinde müstakil ev arama telaşına düştü.

‘’Kimse Artık Binalara Güvenmesin’’

Konuya ilişkin mikrofon uzattığımız Gökhan Ural :’’  Tek katlı  havlu evlere giderler .Çünkü can güvenliği  tek orda var. Çünkü binalar eskisi eskisi  gibi sağlam değil. Kimse artık binalara güvenmesin .Biz  Akabe de turuyorduk. Tek katlı binada yalnız daha rahattı. Şuan binanaya geldiğimiz zaman  sanki bir tiken üstüne oturuyoruz .  Şu anki binaların yapımı sağlam değil. Devletten isteğimiz çok katlı değil. Az katlı bina daha güzel bina olsun ki halk kendi kendini koruya bilsin. Şimdi bina yapılıyor on katlı bina yapılıyor . On beş katlı binalar yapılıyor. Denetleme yok . Belediyeler bunun üstüne düşmüyor. Ve ilgi yok. Devletin buna bir ekip kurması lazım . Seksen bir  memleketimiz var . Maalesef Türkiye’de şu anda sistem olarak yirmi katlı, yirmi beş katlı, otuz katlı, binalar yapılıyor. Bunu yapmamaları lazım  devlet  en  en az binalarda üç kat  yada dört kat yapılması lazım .   Maalesef bizim Belediyeler inşat  rant haline getirmişler. İmar açıkladı. Ne zaman  adamlar arakasını dönüyor   adamlar artık bişeyler  mi  yapıyorlarsa ne dönü deriyorlarsa  yirmi katlı , yirmi beş katlı esasen  normalde beş katlı verirken yok efendim  üç oda yapalım  dört  oda olsa üçe düşürüyor .Ondan dolayı birazda fazla kazanmanın peşinde bunca millet canından oldu .  Yani milletin  artık özellikle müteahhit kardeşlerimizin ciğeri yanması lazım yani daha bu sıkıntı nereye gitsin. Yani artık deprem  artık bizi  beşik gibi yattığımız yerde   dahi sallanıyoruz ve korkuyoruz   ‘’ . söyledi

‘’Tek  Katlı Evlere  Baktıklarında Piyasada Ev Bulamıyoruz’’

Konuya ilişkin mikrofon uzattığımız Şehmuz Dodanlı :’’Neden olacak göz önünde olan 11 şehrimiz hepsi depremden dolayı kimse kalmadı. Bu yapı denetimden  zayıf olduğu için  iyi değerlenmediğinden dolayı  insanlar o yüzden korkuyor .Tek evlere  baktıklarında piyasada ev bulamıyoruz. Bulduğumuz evlerde insanları rahat edecek yer değil. Allah hepimize yardımcı olsun ilk başta olan kamu görevli arkadaşlarımız. Bunların denetim konusunda çok  ciddi üzerinde durması lazım çok güzel incelemesi lazım yazıktır  günahdır. Yüzlerce insanlarımızı kaybettik . Hep  o dostumuzdur .  Bu dostumuzdur.  İşlerini yapmak için olmuyor. Yazıklar olsun Tüm insanlarımıza  gerçeksen   . Farkındayız  görüyoruz   bunları.’’ Dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır'ın İlk AVM'si Galeria YıkıldıÖnceki Haber

Diyarbakır'ın İlk AVM'si Galeria Yıkıldı

Ulan Biz Terörist DeğilizSonraki Haber

Ulan Biz Terörist Değiliz

Yorum Yazın

Reklam Alnı