Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Depremzedelere Yöresel Yemek İkram Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Mutfağı Haftası Kapsamında Depremzedelere Yöresel Yemek İkram Edildi
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında konteyner kentte kalan depremzedelere yöresel lezzetleri ikram etti.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri  Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Esnaf Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen hafta kapsamında, Kayapınar ilçesinde kurulan konteyner kentte yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.Etkinlik kapsamında coğrafi işaret almış Diyarbakır’a meftune, duvaklı pilav, cimili tatlısı 5 bin kişiye ikram edildi. Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş, yaptığı açıklamada, konteyner kentte kalan 5 bin kişiye kentin coğrafi işaretle tescillenmiş yemeklerini ikam ettiklerini söyledi.Hafta kapsamında coğrafi işaretli ürünleri ilk olarak Sur ilçesindeki İç Kale'de sergilediklerini anımsatan Salduş, "Bugünde burada depremzede vatandaşlarımızı unutmadık, konteyner kente geldik. Bütün depremzede vatandaşlarımıza yöresel yemeklerimizden ikramlarda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Çocuklar yemek yapmayı öğrendi Öte yandan Prof. Dr. Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi'nde "Çocuk Şefler Atölyesi"ndeki 40 çocuğun katılımıyla etkinlik yapıldı.vÇocuklar etkinlikte, domates, biber ve taze fasulyenin nasıl soyulup doğrandığını öğrendi. Daha sonra şeflerle birlikte erikli ekşili yaz türlüsü ve şehriye kesimi yaptı.vEtkinlik, çocuklara Hevsel salatasının ikram edilmesiyle sona erdi.  Etkinlik Programına Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Kayapınar Kaymakamı, Çınar Kaymakamı, Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Yazarı Ayşegül Çepik, Gazeteci Savaş ve Fotoğraf Muhabiri Canali Şeran ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 5
    SEVDİM
  • 41
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ Kaliteli ve Sağlıklı İçme Suyu İçin Su Depolarını TemizliyorÖnceki Haber

DİSKİ Kaliteli ve Sağlıklı İçme Suyu İçi...

Kedi Kumu İçerisinde Uyuşturucu Ele GeçirildiSonraki Haber

Kedi Kumu İçerisinde Uyuşturucu Ele Geçi...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı