Turizm Bileşenleri Kent Turizmi İçen Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm Bileşenleri Kent Turizmi İçen Bir Araya Geldi
Abone ol
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Tarafından Diyarbakır Turizminde 2023 Ve 2024 Yılında Yapılacak Olan Yeni Rotalar Üzerin.Sivil Toplum Örgütleri Ve Kentte Bulunan Acenteler Bir Araya Geldi.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ramazan Demir

TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu (BTK) tarafından düzenlenen Turizm toplantısına Diyarbakır il Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kızılay, Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Gündoğdu, Büyükşehir Belediyesi Kültür işleri Daire Başkanı  Mesut Tanrıkulu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Aytaç Çoşkun, TURSAB Mezopotamya BTK Başkanı Serdar Baturay, Mezopamya BTK Yönetim Kurulu Üyeleri ile kentte bulunan Turizm Acentaları  katıldı.

Baturay ‘’Karşılıklı Ziyaretler Yapılacak’’

Yapılan toplantının açılışında konuşan TURSAB Mezopotamya Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay,Acentalarımız ile bir araya gelerek kentimiz Diyarbakır’ın sorunlarının tespit edip, konu ile ilgili olarak gerek Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kültür Müdürlüğümüz ve Sivil toplum örgütlerimizle sorunlara çözüm bulmaktır. Mezopotamya turizminin gelişmesi, deprem sonrası alınması gereken önlemler, Yeni turizm rotaların oluşturulması ve oluşturulacak Rotaların tanıtılması, Acentalarımız ile birlikte Yurt Dışı inceleme gezisi planlanması ve yurt dışında faaliyet gösteren acentelerimiz özellikle Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda ile Karşılıklı acente ziyaretleri planlayarak kent turizmimizi hak ettiği konuma getireceğiz.’’ dedi.

Kızılay ‘’Diyarbakır Açık Hava Müzesi’’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kızılay ise  tarihi ve kültürel varlıkları, doğal güzellikleri ve gastronomisi ile ön planda olan Kadim kentimiz Diyarbakır’ın dünyaya tanıtılması için her türlü çalışmaların yapıldığını belirterek,’’ Diyarbakır  ilimiz binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimiyle açık hava müzesi konumunda bir kenttir. Büyük bir turizm potansiyelini içinde barındıran İlimiz diyarbakır’da Turizm gelişmesi adına Turizim Acentalarımızın talepleri doğrultusunda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız yürütmekteyiz.’’

Öztürk ‘’Birlikte Çalışacağız’’

Son olarak konuşan Diyarbakır İl Vali Yardımcısı Öztürk ise TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu tarafından düzenlenen toplantının kent için çok verimli olduğunu belirterek,’’İlimiz turizm potansiyelini artırmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Acentalarımızın karşılaştığı sorunları bire bir kendileriyle görüşerek, Yurt içi ve yurt dışından ilimize daha fazla nasıl turist getirebiliriz onun istişaresinde bulunduk. Diyarbakır Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte TURSAB Bölge temsil kurulu ve Acentalarımızın yapmış olduğu tespitleri belirleyerek birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz .’’ şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ Atıklar Nedeniyle Tıkanan Kanalları Aktif Hale GetiriyorÖnceki Haber

DİSKİ Atıklar Nedeniyle Tıkanan Kanallar...

DİSKİ Kaliteli ve Sağlıklı İçme Suyu İçin Su Depolarını TemizliyorSonraki Haber

DİSKİ Kaliteli ve Sağlıklı İçme Suyu İçi...

Yorum Yazın

Reklam Alnı