Saadet Partisi Ergani İlçe Kongresi Yapıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi Ergani İlçe Kongresi Yapıldı.
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın Katıldığı Kongreye Bingöl, Malatya İl Başkanları Yanında Kızıltepe, Bismil, Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Sur Olmak Üzere Birçok İlçe Başkanı Yönetim Kurullarıyla Katıldı.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak  Saadet Partisi Diyarbakır  İl Basın

Ergani Saadet Kongresi'nde HDP, HÜDAPAR, CHP,  DEVA, GELECEK, YRP olmak üzere birçok parti temsilcisi bulundu. Karaduman, kongre konuşmasında  " Millî Görüş Partisi Saadet, dünün, bu günün ve yarının haktan, adaletten, hukuktan, barıştan, kardeşlikten yana olan partisidir. Biz, faizden, yalandan, haksızlıktan, hukuksuzluktan, adaletten yana olmadık"  şeklinde genel panorama çizdi. Ülkenin siyasî manzarasını çizen Karaduman, konuşmasında Ergani'ye önem verdiklerini dile getirerek, " Merhum Kurucu Başkanımız Millî Görüş Lideri Erbakan Hocamızın eseri Çimento Fabrikası halen çalışıyorsa bu bizim eserimiz olarak tarihe geçmiştir. Ne yazık ki şehir olması gereken Ergani, yirmi yıldır ilgi ve alaka bekliyor. Biz Saadet Partimizin kongresine katılan bu güzel topluluğu görünce Ergani'de seçmenin partimize teveccühünü gördük. Ergani Saadet diyecek" dedi.

Saadet Partisi Diyarbakır  İl Başkanı Abdurrahman Ergin, yaptığı konuşmada, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirterek; "Ergani; tarih boyunca farklı dillerin, kültürlerin, inançların ve kimliklerin birlikte huzur ve barış içerisinde yaşadığı kadim bir ilçemizdir. Ergani; özgürlük ve adalet arayışında, hak mücadelesinde, birlikte yaşam çabasında olan alın terinin, bereketin, sevgi ve kardeşliğin olduğu kıymetli bir ilçemizdir. Böylesi bir ilçemizin kongresinde siz değerli hemşerilerimizle bir araya gelmek bizim için mutluluktur, sevinçtir. Böylesi bir ilçemizin tercihleriyle, beklentileriyle, umutlarıyla, acılarıyla ve sevinçleriyle, kalp kalbe omuz omuza olmak Erganimize hizmet etmek bizim görevimizdir..” Dedi.

Ergin, Erganili seçmenlere hitap ederken ilçenin çözüm bekleyen problemlerine Parti bakışını yansıttı: " İl olması gereken Ergani’yi yirmi yıldır ilçeden kocaman bir köye çevirdiler. Erganili Hemşehrilerim, Size söz veriyoruz. Ergani’nin yüzü, Saadet Partisi iktidarında gülecek. Ergani, Saadet Partimizin göz bebeğidir. Biz, esnafımızın, çiftçimizin, köylümüzün, işçimizin, işsizimizi, iş verenimizin yanındayız. Saadet Partisi bu ülkenin çimentosudur, birleştirici gücüdür. Kürdüyle Türküyle Zazası ile birlikte Ergani hepimizindir.

Ergani üreticimiz mağdur, toprağımız mahzun, ekonomimiz çökertilmiş. Ergani, toplu konutlarla mı gelişecek?  Ergani’de devasa fabrikalar neden yok? Ahlaksızlık, hırsızlık, liyakatsizlik, yalan, iftira, rüşvet, torpil, israf ve yolsuzluk normal hale getirilmiş. Bütün bunlar canımızı sıkıyor.Ancak, biz biliyoruz ki sandıktan çıkan sonuçların yok sayıldığı bir şehirde öncelik hukuktur, adalettir. İnsanların dili, kimliği, kültürü yok sayılıyorsa, İnsanlara, yaşadıkları şehrin yönetiminde söz sahibi olmalarına izin verilmiyorsa, İnsanlar, sevinçlerinde de acılarında da yutkunmak durumunda bırakılıyorsa; hepimize düşen görev hak ve özgürlükler için tüm gücümüzle gayret etmektir.” dedi.

Saadet Partisi İlçe Kongresi'ne tek liste ile girildi. Seçime katılan tüm delegelerin oyunu alan Mehmet Budak kendisine güvenen Erganili hemşehrilerine her türlü hizmetin boyunlarının borcu ve görevleri olduğunu belirterek, önceki İlçe başkanı Özgür Duman ve yönetimine teşekkür ederek; “Biz, bu halkın, milletin emrindeyiz. Ergani’mizin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Ergani beklenen ve özlenen günlere Saadet Partisi ile kavuşacak. Biz varsak, Ergani güzel günler görecek. Hasretimiz ve sevdamız Ergani'dir. Bize bu göreve layık gören İl Başkanı Abdurrahman Ergin’e teşekkür ediyorum.” dedi. Daha sonra partiye katılım sağlayan yeni üyelere rozet takılarak kongre nihayete erdi. Kongre sonrası Ergani Merkez'de esnaf ziyareti gerçekleştiren Saadet Partili heyet ve üyeler, ziyaret ettikleri esnafın sorunlarını dinleyerek, çözümün ilk seçimle bu iktidarın değişmesiyle, içerisinde Saadet Partisinin olacağı yeni yönetimle olacağına vurgu yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bütün Dileklerinizin Kabulü DileğiyleÖnceki Haber

Bütün Dileklerinizin Kabulü Dileğiyle

DİSKİ Yağmur Suyu Ve İçme Suyu Yatırımlarına Devam EdiyorSonraki Haber

DİSKİ Yağmur Suyu Ve İçme Suyu Yatırımla...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı