PsikoLÜZUM 1 Yaşında!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PsikoLÜZUM 1 Yaşında!
Abone ol
Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Yazarı Diyarbakır’da Başlayan Ve Amed Radyo TV Ekranlarında Her Pazartesi 20:15’te İzleyici Karşısına Çıkan Psikolojik Danışman Haydar Alper Eser İle Psikolüzum, Dün 25.04.2022 Tarihli Yayın Hayatının 41. Bölümünde Birinci Yılını Kutladı.

Haber Muhabiri Hatice Öğüt
Resmi Kaynak Ali Şeran (Özel Haber)

Birinci yıla özel yapılan yayına konuk olarak Diyetisyen Şilan Alyamaç katılım sağladı. Daha önce 26. Bölüme konuk olan Alyamaç, program öncesinde bu yayına ciddi şekilde hazırlık yaptığını, ortak bir emeğin ürününü kalıcı hale gelmesinin kendisi için oldukça kıymetli olduğunu vurguladı. Program sırasında Ramazan ayında beslenme, bayram için gereken tavsiyeler ve Intermittent Fasting (Aralıklı Oruç Diyeti) konuları konuşuldu. Tutulan oruçların bir diyet şekline benzediğini belirten Alyamaç ortaya koymuş olduğu açlık ve tokluk penceresi terimleri ile alanına dair derin analizleri aktardı. ‘’Intermittent Fasting’’ diyet kavramını duyduğumuz an yaşadığımız korkuları da engelleyebilen bir yapıya sahip. Kesin yasakları olmamakla birlikte önemli olanın belki de alanımdaki her kesit gibi ölçülü olmamız gerektiğini bizlere hatırlatması. Kişiye özel hazırlanan besinler, saat aralıkları ve psikolojik doyumunu dikkate alarak yapılan program ile maksimum fayda almak istiyoruz. Sonuçta dünyanın en iyi diyetini de yazmış olursak olalım bu diyet, kişiye uygun değilse anlamsızlaşacaktır.’’

Programın sunuculuk ve moderatörlük görevini 41 bölümdür üstlenen ve kendi projesinin bir yılı aşkındır ekranda kalmasından mutluluk duyduğunu belirten Eser ise diyetetik gibi bir alanın davranış bilimleri ile paralellik gösterdiğini, bedensel bir durum gibi görülse de bütüncül sağlık adına biyolojik, psikolojik ve sosyal dengeyi korumamızın elzem olduğunu hatırlattı. İki alanın da biricik olduğunu ve insanı merkeze alması gerektiğini aktaran Eser;‘’Bir başkasına büyük gelen ayakkabı bizi sıkabilir. Başkasını sıkan ayakkabı da bize büyük gelebilir. Diyet ve terapi bağlamında düşündüğümüz zaman her duruma uygun bir yaşam formu yoktur. Tıpkı herkese uygun bir diyet veya her probleme uygun bir terapi süreci olmadığı gibi’’ dedi.

Bugüne kadar destek olan, katılım sağlayan herkese teşekkürü borç bildiğini belirten Eser, Genel Yayın Yönetmeni Ferat Memetoğlu başta olmak üzere tüm Amed Radyo TV ailesinin emeklerini bir kez daha vurguladı. Programın uzun bölümler, uzun yıllar devam etmesini istediğini belirtti. Birinci yılını kutlayan PsikoLÜZUM için yapılan son değerlendirme ise Alyamaç’tan geldi; ’Koca bir yıl olmuş, gerçekten tebrik etmeliyim. Çok manidar bir program başlatıldı. Toplumsal bağlamda farkına varmamız ve geliştirmemiz gereken birçok konuyu anlatıyorsunuz. Umarım izleyiciler tarafından bilinçli bir şekilde izleniyordur ve söylenenler kendi yaşamlarında uygulamaya geçiliyordur. Ben yıldönümünde PsikoLÜZUM için herkesin yeltenemeyeceği bir alanın cesaret ürünü olduğunu düşünüyorum. Bunun daimi olmasını ve bizlere başarılar, güzellikler sunmasını diliyorum’’ dedi.


  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yazar Sinanoğlu Diyarbakır İçin Fabrika Gibi ÇalışıyorÖnceki Haber

Yazar Sinanoğlu Diyarbakır İçin Fabrika...

DİSKİ Daha Sağlıklı Su İçin Temizlik Çalışması YaptıSonraki Haber

DİSKİ Daha Sağlıklı Su İçin Temizlik Çal...

Yorum Yazın

Reklam Alnı