Nuriye Çelebi Eser İlkokulundan Muhteşem E Twınnıng Sergisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nuriye Çelebi Eser İlkokulundan Muhteşem E Twınnıng Sergisi
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır İlinin Bağlar İlçesinde Bulunan Nuriye Çelebi Eser İlkokulunda Başroldeki Duygum Ve Doğa İçin Yaz E Twinning Projelerinin Sergisi Yapıldı.
Dicle Elektrik Reklam 2

 Haber Muhabiri Özlem Kaplan
Resmi KaynakRecep Eser

Okulun sınıf öğretmeni Sema Alaca Pamukçu’nun yürütücülüğünü yaptığı iki projede de öğrenciler ön plandaydı. Hem eğlenerek hem de öğrenerek projelerde yer alan öğrencilerin ürünlerini ortaya koydukları sergi, öğrencilerin ürünlerinin fotoğraflarının yanında, kullanılan web2.0 araçlarının tanıtıldığı ve bütün çalışmalara ve çalışmaların videolarına karekodla bağlanılabilen teknolojik bir sergi olarak da ilgi çekti. Sergisi yapılan projelerden Türkiye’den on ortakla gerçekleştirilen Başroldeki Duygum e twinning projesinin amacı, küçük yaş grubu öğrencilerin gözlemlenen duygu durumlarındaki farkındalık eksikliklerine yoğunlaşarak onlara yol göstermekti. Bu bağlamda mutluluk, sevgi, güven, öfke, korku gibi duygular üzerinde yaptığı aylık çalışmalarda öğrencilerin bu duygularını ifade edebilmeleri, duygularını tanımaları amaçlanmıştı. Bu proje sonunda öğrencilerin duygularının farkına varıp, olumlu duyguları ile olumsuz duygularını ayırt edebildiği ve web2.0 araçlarını çok iyi kullanmaya başladığı sergi ile görüldü.Sergisi yapılan bir diğer proje ise Doğa için Yaz e twinning projesiydi.  Türkiye’den on ortak ve Kuzey Makedonya’dan bir ortakla yürütülen uluslararası e twinning projesi olan projesinin amacı, öğrencilerin doğa ve çevre bilincini oluşturmaktı. Bu kapsamda yaratıcı yazma, drama, duygu ve düşüncelerini görsellerle ifade etme becerilerini geliştirip, aynı zamanda öğrencilerin web2 araçlarını kullanmasını öğrenmiş olması ve öğrendiklerini diğer derslere entegre edebilmesiydi. Proje sonunda doğa bilincini kazanan öğrenciler aynı zamanda yaratıcı yazarlık becerilerini de geliştirdiği sergideki ürünlerle çok net belli oluyordu.

Sema Alaca Pamukçu’nun çaba ve emeklerine Nuriye Çelebi Eser İlkokulunun idareci, öğretmen, hizmetli, öğrenci ve veli kadrosunun da destek vermesi ile ortaya çıkan bu iki projenin muhteşem sergisi, üç gün boyunca ziyaretçilere açık tutuldu. Sadece projelerin yürütücüsü olan Sema Alaca Pamukçu’nun veli ve öğrencileri değil, okulun bütün veli ve öğrencilerin de ziyaret edip beğenilerini sundukları sergiyi, Bağlar İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı CEO"su Efe Şeran Bey, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Genel Müdürü Ali Şeran, İl milli eğitim şube müdürleri M. Sait Yağız ve Mehmet Kılıç, Bağlar milli eğitim müdürlüğü şube müdürleri Fehim Altun ve Hakan Çetinkaya, Diyarbakır il milli eğitim e twinning proje koordinatörü Tuğçe Çapık, Bağlar ilçe milli eğitim müdürlüğü e twinning proje koordinatörü Nesrin Şahinoğulları Balıkçı, Emniyet müdürlüğü güvenlik şube birimi komiseri Aynur Parlak ve bir çok okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmen de ziyaret etti. Nuriye Çelebi Eser İlkokulunda projelerin yürütücülüğünü yapan Sema Alaca Pamukçu başta olmak üzere okulun bütün paydaşların takdir topladığı sergide öğrenciler çalışmalarının sergilenmesinin haklı gururunun yaşadılar. 

Anahtar Kelimeler:
  • 7
    SEVDİM
  • 9
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 7
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuklar 23 Nisan’ı KutladıÖnceki Haber

Çocuklar 23 Nisan’ı Kutladı

Yazar Sinanoğlu Diyarbakır İçin Fabrika Gibi ÇalışıyorSonraki Haber

Yazar Sinanoğlu Diyarbakır İçin Fabrika...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı