Paravan Operasyonu Yapan Çete Çökertildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Paravan Operasyonu Yapan Çete Çökertildi
Abone ol
Diyarbakır Emniyeti, TOGG Ve Deprem Kredisi Gibi Birçok Kredi Vaadiyle 30 Bankada 157 Milyon 816 Bin Lira İşlem Hacmi Olan Çeteyi 3 Aylık Takip Sonucunda "Paravan Operasyonu" İle Çökertti.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Diyarbakır Emniyet Basın

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır Emniyeti Dolandırıcılık Şebekesine yönelik 3 aylık takip sonucunda eş zamanlı operasyon yaptı. İstanbul, Ankara Diyarbakır 'da çok sayıda dolandırıcılık olayı gerçekleştiren 25 şüpheli gözaltına alınarak Diyarbakır Asayiş Şubeye getirildi. Sözde Deprem Kredisi ile İnternetten, faizsiz kredi ,kolay kredi ,hazır kredi, deprem kredisi adı altında tanıtımlar yaparak mağdurları kandırdılar. İnternetten Form dolduran mağdurlar sözde banka  çağrı merkezi tarafından aranarak kredi onay bahanesiyle şifre ve bilgileri alınarak banka hesaplarından paralar çekildi.

TOGG'a Hemen Kredi Yalanı TOGG'a  kredi ilanıyla mağdur ettiler. Sahte hatlardan kredi talebi olanları arayarak, paycell hesabı oluşturdular. Şifrelerini aldılar. Pos Makinesi ile Paycell uygulamasından para çekerek, paycell kartlarını tanıtarak pos makinesiyle çekim yaptılar ve hesaplarından paraları çektiler. Slip Çetesi Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; 8 pos cihazı 17 cep telefonu 1 uzun namlulu silah Çok miktarda döviz ve nakit para bulundu. Paravan Şirketleri ile Çete üyeleri 8 ayrı paravan şirket kurarak Pos makinelerini bu şirketler adına bankalardan aldılar.

Otel Toplantıları ile Dolandırıcılık çetesi farklı illerde otellerde toplantılar yaptılar. Sahte Hat temini, üzerine şirket kurulacak şahısların iknası, mağdurlarla konuşacak çağrı merkezi çalışanlarının diksiyon eğitimi. Ve brifingler verdiği açıklandı. Suflör Lakaplı Örgüt Lideri Örgüt lideri yakalanarak şebeke çökertildi. Suflör yapılanmayı kendisi talimatlandırıyordu. Muhasebe, alo kredi departmanı, insan kaynakları, data grubu, müşteri hizmetleri, konsept kurgu danışmanı, bilgi işlem 30 Banka Hesabı ile Şüphelilerin hesaplarındaki toplam işlem hacminin 157.816.232,00 ( yüz elli yedi milyon sekiz yüz on altı bin iki yüz otuz iki ₺) olduğu tespit edildi. Alo Kredi Kredi vaadiyle dolandırıcılık yapan 25 şahıs 4 günlük gözaltı süresinin ardından mahkemeye sevk edilecektir denildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİSKİ’ den 7// 24 MesaiÖnceki Haber

DİSKİ’ den 7// 24 Mesai

CHP’nin Diyarbakır Milletvekili Adayları Belli OlduSonraki Haber

CHP’nin Diyarbakır Milletvekili Adayları...

Yorum Yazın

Reklam Alnı