Meddah Oyunu Diyarbakır” da Seyircisi İle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meddah Oyunu Diyarbakır” da Seyircisi İle Buluştu
Abone ol
Canan Cansu İlgin ”ın Doğaçlama Oynadığı, MEDDAH Diyarbakır” da Yoğun Katılımın Ve İlginin Olduğu Oyun Seyircisiyle Buluştu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran Özel Haber

Diyarbakır da Sur sokaklarında sanata ilgi artıyor. Surdaki kafelerin her birinde hemen hemen her hafta olan sanat söyleşileri, şiir dinletileri, canlı müzikler vatandaşların İlgisini çekmeye devam ediyor. Tiyatrolarının, Geleneksel Türk Tiyatrosu motifleri kullanılarak hazırladığı “Meddah” adlı oyununun ilk gösterimi Diyarbakır Şuara Cafe Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Tiyatrosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gençlik Sahnesi mezunlarının projelendirdiği ilk çalışma olan ‘Meddah’ Oyunu Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır Şuara Cafe Sahnesi’nde perdelerini açtı.

Tiyatro eğitimi alan Canan Cansu İlgin uyarlayıp yönettiği oyunda rol aldı. Geleneksel Türk Tiyatrosu anlayışı ile sahnelenen ortaoyunu, gölge oyunu ve meddah anlatılarının iç içe yer aldığı bu eğlenceli oyun Diyarbakır Şuara Cafe Sahnesine davetli olarak gelen vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi ve uzun süre ilgi ile alkışlandı. Canan Cansu İlgin Meddah adlı oyun sezon boyunca Diyarbakır Şuara Cafe Sahnesinde tiyatro severler ile buluşacağını açıkladı. Bunun yanı sıra Tiyatroları bünyesinde yeni projelerle izleyici karşısına çıkmaya devam edeceklerini dile getiren Canan Cansu İlgin sözlerine söyle devam etti. Yaklaşık 1 saat süren MEDDAH’ı büyük bir ilgiyle izleyen seyirciler oyun sonunda oynadığım oyunu uzun süre ilgi ile alkışlandı. Davetli olarak gelen vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendim ve ilgi ile alkışlandım buda beni ve tiyatro severleri çok mutlu etti..

“Seyirci İle Buluşmanın Heyecanı Doruktaydı”

Oyun sonunda kuliste Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır il Muhabiri Canali Şeran”ın sorularına cevap veren oyuncu Canan Cansu İlgin, “Geleneksel bir yöntem. Anadolu’nun öz kaynaklarından, öz tiyatrosundan faydalandığımız bir eser. Sahnede doğaçlama yapıyoruz fakat ağzımıza geleni söylemiyoruz. Seyirci ile bir hikâye kuruyoruz. Meddah hem geleneksel bir değer olduğu için hem de anlatıcılık formunda başka bir şey deniyoruz o yüzden bizim için çok kıymetli” dedi.

  

  

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DÜKSAM Kadınlara Yönelik Üniversite Tercih Standı KurduÖnceki Haber

DÜKSAM Kadınlara Yönelik Üniversite Terc...

Su Tasarrufu İçin Oto Ve Halı Yıkama YasaklandıSonraki Haber

Su Tasarrufu İçin Oto Ve Halı Yıkama Yas...

Yorum Yazın

Reklam Alnı