"Fahiş Fiyatlar Kontrol Altına Alınmalı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Fahiş Fiyatlar Kontrol Altına Alınmalı"
Abone ol
Diyarbakır’da Basın Mensupları İle Kahvaltı Programında Bir Araya Gelen Memur- Sen Diyarbakır İl Başkanlığı Fiyat Artışları Kontrol Edilmelidir." Dedi.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Ali Şeran

Memur-Sen Diyarbakır Ailesi 20.000 Aktif Üye, Çarpan Oran Bakımından Daha Fazla Bir Sayıya Karşılık Gelen Büyük Bir Camia.. Toplu Sözleşme Süreci 1 Ağustosta Başladı Ve Görüşmeler Devam Ediyor. Kamu Çalışanlarımızın Özlük Hakları İyileştirilmeli. Alım Gücünü Yükseltecek Tekliflerimize Olumlu Yaklaşılmalı. 2024 Yılı İçin üçer aylık dönemler itibariyle refah payı dahil  %70 2025 yılı için 6’şar aylık dönemler itibariyle Refah payı dahil %40 teklifimiz rasyonel değerlendirmelerle kararlaştırılmış reel bir tekliftir. Kabul edilmelidir. Diyarbakır deprem tazminatı için 6 ilçe ile sınırlı bir destek aldı. Deprem tazminatının tüm ilçelerimizi kapsaması için yeni bir düzenleme yapılmalıdır.. Şehirde denetimsiz fahiş kira artışları kontrol altına alınmalıdır. Diğer tüketim kalemleri için de fiyat artışları kontrol edilmelidir.. Diyarbakırlı olmanın değerlin ikame etmemiz lazım..

Şehrin sosyal dokusunu bozan fiili durumlar var. Akşamları şehrin bazı noktaları açık hava meyhanesi gibi.. Şehrin hafızasının derin yarıklar ve acılar işe bezendiğinin farkındayız.. Ancak hafızamızın güncel bakiyelerle tazelememiz gerektiğine de inanıyoruz.. Şehirdeki huzur ve güven iklimini ekonomik ve sosyal büyümeye tahvil edemiyoruz.. Çünkü geçmişin bukağısına, prangasına takılı gelecek okumalarımız var.. Bu darboğazın ürettiği tortulardan sıyrılmamız lazım..  Bizi Hükümete yakın bir sendika olarak kodlayan belli sabitelerin içinde sıkışmış zanneden bakışların farkındayız.. Evet biz Ak parti ile taban örtüşmesi yaşıyoruz. Son seçimde de tercihimizi Ak parti’den yana kullandık. Ancak kuruluş tarihimiz 14 Şubat 1992.. Ama doğru bildiklerimizi savunurken, yanlış bulduklarınızı eleştirirken sınırları zorlamaktan geri durmadık. Bu şehirde yaşanan yolsuzlukları defaatle dile getirdik. Yapılan yanlışlar uygulamalara sert eleştiriler getirdik. Bundan sonra da ahlaki öğretilerimizin ekseninde kurumsal yasalarımızla özgün çizgimizi takip etmeye devam edeceğiz..

Ana dil öğrenme ve ana dilde öğrenme imkanlarını demokratik ülke olmanın yüksel standart göstergelerinden sayıyoruz.. Ak parti’nin bu alanda attığı Adımlar tarihi niteliktedir.. Biz dışarıya ait yakıştırmaların değil kendimize ait yaklaşımların motive ettiği bir çerçeveyi esas alıyoruz.. halkın seçtiği yöneticiler sadece halka hizmet etme ve yalnız halka hesap verme ile eşitlenen bir sorumluluğu yerine getirmeliler. Hiçbir illegali te ve hukuk dışı yapının uzantısı gibi hareket etmemeliler.. Şehrin kolektif bilincini oluşturacak çalışmalara katkı sunmak istiyoruz.. kolektif bilinç şehrin tarih şuurundan başlayarak ortak faydaların tüm pratiklerini kapsar.. Şehrin tematik çalışma alanlarını oluşturmalıyız. Eğitim konseyi, sağlık konseyi, tarım konseyi, enerji konseyi, gibi  bu oluşumlarda şehirle aktif bağı olan tüm bileşenlere yer açmalı kürsü hakkı tanımalıyız. Bunu yaparken rengimizi, ideolojimizi, kimlik iddiamızı ve her türlü etiket kaygımızı dışarıda bırakarak daha müreffeh, daha canlı, daha huzurlu bir Diyarbakır idealini gerçekleştirme hedefine odaklanmalıyız..

Şehirde ideolojik kimlik baskısından uzak gri alanlar oluşturmalıyız. Burada şehrin maslahatı için mutat şekilde gri konuşmalar yapabilmeliyiz.  Burada şehrin çocuk, genç, Kadın ve yaşlı nüfusunun önceleyecek politikaları belirlemeliyiz.. Bu şehrin kendi insan Kaynakları kapasitesine yönelmesi lazım.. Bürokratik kadrolarda şehrin hafızasına hakim, toplumun denetimine tabi ehil yerlilerin yönetim kadrolarında görev almaları için ayrı bir efor sahamız olmalı..

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Birçok İlin Emniyet Müdürü Değişti!Önceki Haber

Birçok İlin Emniyet Müdürü Değişti!

DÜKSAM Kadınlara Yönelik Üniversite Tercih Standı KurduSonraki Haber

DÜKSAM Kadınlara Yönelik Üniversite Terc...

Yorum Yazın

Reklam Alnı