‘Lotus’ Yedi Renk Yedi Dil Bir Kadın Temasıyla Seyirci Karşısında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Lotus’ Yedi Renk Yedi Dil Bir Kadın Temasıyla Seyirci Karşısında
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ‘Lotus’ Oyunu, Pandemi Tedbirlerinin Hafifletilmesiyle Birlikte Yeniden Seyircisiyle Buluştu.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Haberin Resmi Kaynağı D.B.B Bası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Şehir Tiyatrosu’nun geçen yıl Mart ayının başında prömiyerini yaptığı ancak dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ara verilen ‘Lotus’ oyunu, tedbirlerinin Diyarbakır’da hafifletilmesi ile birlikte yeniden seyircisiyle buluştu.

‘Hayata Renklerini Veren Kadınların Hikâyesi ‘Lotus’ Kadının yüzyıllardan beri süregelen toplumdaki yerini sorgulayan, geleceği üzerine tespitlerde bulunan, müziği, dansı ve tüm renkleriyle kadının anlatıldığı ve “Yedi renk, yedi dil, bir kadın” temasının ön plana çıkartıldığı ‘Lotus’ oyunu, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenmeye başlandı. Sonsuzluğun simgesi olan Lotus Çiçeği ile özdeşleşen kadının yaratılıştan bu yana gelen öyküsünün anlatıldığı, Mezopotamya'dan Balkanlara, Kafkasya'dan Arap Yarımadası'na kadar binlerce yıldır ezilen, sömürülen, saklan, emeğiyle, yüreğiyle gölgelerden kurtulan, biçilen rollerin çerçevesinden taşan, hayata renklerini veren kadınların hikâyesi ‘Lotus’ oyununda anlatılıyor.

Her Cuma Ücretsiz Sahnelenecek Kurtuluş Bilgilioğul'un yazdığı Civan Kara ışık tasarımı, müzikleri, dansları, dekor ve kostümleriyle ilgi çeken oyunu büyük bir beğeniyle izleyen seyirciler, oyunun sonunda oyuncuları uzun süre alkışladı. Bütün dünya kadınlarının Mezopotamya coğrafyasının ışığı altında sahnelendiği ‘Lotus’ oyunu, Mart ayı boyunca Cuma günleri sınırlı sayıda seyirci ve HES Kodu zorunluluğu ile Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde ücretsiz olarak sahnelenecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır Sinema Atölyesi BaşlıyorÖnceki Haber

Diyarbakır Sinema Atölyesi Başlıyor

Öğrenciler İstiklal Marşı’nın Kabulünü KutladıSonraki Haber

Öğrenciler İstiklal Marşı’nın Kabulünü K...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı