Diyarbakır Sinema Atölyesi Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır Sinema Atölyesi Başlıyor
Abone ol
Senaryo Yazarlığı Ve Sinema Atölyesi ‘Hikayeden Senaryoya, Senaryodan Filme’ Başlığıyla Sur Gençlik Merkezinde Başlıyor.Sur Halk Eğitim Merkezi Ve Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı İş Birliği İle Diyarbakır Sinema Atölyesi 21.03.2021"de Start Alıyor.

Haber Muhabiri Özlem Kaya 
Haberin Resmi Kaynağı Nigar Tarancı

Senaryo Yazarlığı Ve Sinema Atölyesi ‘Hikâyeden Senaryoya,Senaryodan Filme’ Başlığıyla Sur Gençlik Merkezinde Başlıyor.Sur Halk Eğitim Merkezi Ve Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı İş Birliği İle Diyarbakır Sinema Atölyesi Start Alıyor.Senaryo Yazmanın Tekniklerini Öğrenmek İsteyenler İçin Açılacak Bu Atölyede, Bir Hikâyeyi Film Senaryosuna Dönüştürme Süreçleri,Sinopsis,Tretman,Senaryo Yazımı, Teorik Bilgilerin Işığında Uygulamalı Olarak Çalışılacak Ve Birer Kısa Film Senaryosu Yazılacak.Ayrıca Uzun Metraj Sinema Filmi, Dizi Film Senaryosu Gibi Konular Da İşlenecekler Arasında Yer Alıyor.Katılımcılar Film Çekimin Aşamalarına Ve Yönetmen Sinemasına Dair Birçok Bilgi De Edinebilecekler. Atölye 21 Mart"a Başlıyor, Cumartesi Ve Pazar Günleri Saat 13.00 Ve 17.00  Saatleri Arasında Yapılacak. Kontenjanın Sınırlı Olduğu Atölyeye Katılım İçin Aşağıda Yer Alan İletişim Bilgilerini Kullanabilirsiniz.

Sur İlçe Halk Eğitim Merkezi Ve Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansının Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek Olan Diyarbakır Sinema Atölyesi 21.03.2021 İtibari İle Cumartesi Ve Pazar Saat 13.00 Ve 17.00  Arası Her Hafta Bir Film Projesiyle Sinema Tarihindeki Önemli Filmler Üzerinden Analizler Gerçekleştirilecek. Analiz Devamlılığında Her Hafta Yeni Bir Yönetmen, Ya Da Tema, Oyuncu Ve Tür Sineması Ele Alınacak.Filmleri Evde İzleyen Katılımcılar Atölyede Sohbet Havasında Geçen Analizler Yapacaklar Ve Film Analiz Ederken Sinema Tarihinden, Psikoanalize, Sosyolojiden, Bilime Bir Çok Konuya Girip Çıkacaklar. Film Okuma Atölyesi İse, Film Dilini Öğrenmek Ya Da Film Analizi Pratiğini Geliştirmek İsteyen Film Severlerin Buluştuğu Bir Sinema Atölyesi Olmanın Ötesinde, Her Hafta Film Kültürünü Geliştiren, Film Analiz Ederken Salt Sinemanın Keyfine Varmayı Da İhmal Etmeyen, Arkadaşlık Ortamının Öne Çıktığı Samimi Bir Ortam Olacak.Diyarbakır Sinema Atölyesi Kurs Bitimine Kadar Ücretsiz Olacak Ve Eğitim Sonunda Sur Halk Eğitim Merkezi Tarafından Katılımcılara Resmi Sertifika Verilecek.

Gösterimler Ücretsiz Olacak Sinema, Salt Bir Eğlence Aracı Değil. Sinema Severler, Diyarbakır Sinema Atölyesi'nin Çalışmalarını İzlemek İçin Film Günleri Olan Cumartesi Ve Pazar Saat 13:00/17.00 Arasında Misafirlerini Kabul Edecek.Gelmek İsteyen Gönül Dostlarına, Kapılar Tamamen Açık. Diyarbakır Sinema Atölyesi Sanat Ve Kültür Koordinatörlüğü Adına Sayın (Efe Şeran) Beyefendi Tiyatroculardan Oluşan Eğitmen Ekibi ve Gazeteci Savaş Ve Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran, Gazeteci Genel Yayın Yönetmen Nusret Bilgiç Ve Gazeteci ve Fotoğraf Muhabiri Genel Müdür Süleyman Karaarslan Öncülüğünde, 'Kısa Film Yapımı Video Kamera Teknikleri Senaryo Yazma Teknikleri Kurgu Ve Montaj Kısa Film Yarışmaları' Düzenlenecek.'Yolu Sevgiden Geçen Herkesle, Bir Gün Mutlaka Buluşmak Dileğiyle' Düsturuyla Başlatılan Çalışmaların Büyük İlgi Görmesi Bekleniyor.. Müraccatlar Sur İlçe Halk Eğitim Merkezi // Sur Gençlik Merkezi // Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı 

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaçak Sigara OperasyonuÖnceki Haber

Kaçak Sigara Operasyonu

‘Lotus’ Yedi Renk Yedi Dil Bir Kadın Temasıyla Seyirci KarşısındaSonraki Haber

‘Lotus’ Yedi Renk Yedi Dil Bir Kadın Tem...

Yorum Yazın

Reklam Alnı