Lider Kadın Derneği Diyarbakır Şubesi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lider Kadın Derneği Diyarbakır Şubesi Açıldı
Abone ol
‘Lider Kadın Derneği’nin Diyarbakır Şubesi, Görkemli Ve Oldukça Geniş Katılımlı Bir Törenle Hizmete Açıldı. Merkez Sur İlçesi Şeran Plaza’da Bulunan ‘Lider Kadın Derneği’nin Açılışına Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan Ve Yöneticileri, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ve Bağlar Sosyal Hizmetler Müdürü Katılım Sağladı Yerel Ve Ulusal Basın Yayın Kuruluşlarının Temsilcileri Ve Kalabalık Bir Davetli Topluluğu Katıldı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır 

Haberin Resmi Kaynağı Süleyman Karaarslan

Amacımız Çok Yönlü Ve Geniş Kapsamlı Hizmetleri Birer Birer Gerçekleştirebilmek Derneğin Kurucu Müdürü ve Proje Koordinatörü Leyla Onur Yanar, Diyarbakır’da şube açarak, hizmete girmiş olmanın, mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:‘Mekke ve Medine’den sonra 5. Haremi Şerif Ünvanı taşıyan, insanlık tarihinin canlı şahidi, sinesinde sayısız Cami, kilise ve mabed barındıran, Mukaddes kentimiz Diyarbakır’da derneğimizi hizmete sunmuş olmanın heyecanı ve gururunu yaşamaktayız.

Bilindiği üzere, kadınlarımız gündelik hayatta ve özellikle de sosyal yaşamda, sık sık haksızlığa uğramakta, eşit işe eşit ücret alamamakta. İş hayatında sık sık dile getirilen ‘Fırsat Eşitliği’, maalesef, sahada tam anlamıyla uygulanamamakta. Bunun yanı sıra, özellikle son birkaç yıldır giderek artan şekilde, kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi, hepimizin yüreğini dağlayan bir tablo ile karşı karşıyayız.Devletimiz, tüm birimleriyle bu sorunlarla mücadele ediyor. Ancak hür teşebbüsün de, STK’lar, özel işletmeler, üniversiteler, sendikalar, kısacası toplumun tüm katmanlarının, kadınlarımızın gündelik hayatta yaşadığı sorunların çözümü noktasında daha aktif bir rol alması gerekiyor. Dernek olarak, Diyarbakır’da yaşayan dezavantajlı gruplara yönelik, daha etkin ve daha kapsayıcı hizmet sunabilme noktasında, proje bazlı çalışmalarımızı en yakın zamanda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kadınlarımızın meslek sahibi olabilmeleri, vasıflı bireyler olarak hayata atılabilmeleri noktasında, önümüzdeki süreçlerde kurslarımız, eğitici-öğretici seminerlerimiz ve panellerimiz olacak.Bu noktada, başta kadınlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı çalışmalarımızı yerinde görmeyi, istişare yapmayı ve geleceğe yönelik hedefleri, beraber planlama noktasında, derneğimize davet ediyoruz’.

Geniş Çaplı Çalışmalara Start Verildi Lider Kadın Derneği’ Diyarbakır Şubesi, Yönetim Kurulu üyeleri, kendi branşlarında tanınmış ve yıllardır iş dünyasında var olan isimlerden oluşmakta.Derneğin Kurucu Müdürü ve Proje Koordinatörü Leyla Onur Yanar, Proje Koordinatörü Erdal Akın, Diyarbakır Ofis Sorumlusu Faika Mercan, Medya Ve İletişim Sorumlusu Gülsüm Kaya ve diğer yöneticiler, uzun senelerdir gerek iş dünyası ve gerekse sivil toplum kuruluşlarında elde ettikleri tecrübe ve saha birikimlerini, bundan sonra dernek çatısı altında en iyi şekilde değerlendirebilmek için, şimdiden kolları sıvayarak, çalışmalarının startını verdiler.

            

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurban Bayramı Tatili 9 Gün OlduÖnceki Haber

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Yeni Kardeşlik Köprüleri İnşa Etmek İçin Yola ÇıktıkSonraki Haber

Yeni Kardeşlik Köprüleri İnşa Etmek İçin...

Yorum Yazın

Reklam Alnı