"İki Gözüm Diyarbakır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"İki Gözüm Diyarbakır"
Abone ol
"Tanıtımını Yaptığımız İki Gözüm Diyarbakır Platformu Şu Anda Dünyadaki Meşhur Sosyal Medya Platformları Gibi Bir Platform. Bu Platform Dünyada İlk Defa Bir Şehrin Platformu Olarak Diyarbakır'da"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sadece Diyarbakır fotoğraflarından oluşan, profesyonel veya amatör fotoğrafçılar bir araya getiren "İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu"nu oluşturdu.Tarihi Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksinde düzenlenen lansman toplantısında, platformda en fazla beğeni alan fotoğraflar sergilendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı platforma ilişkin bilgi verdi. Toplantıya katılan Diyarbakır Valisi, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu, insanlığın lezzet serüveninin bu topraklarda başladığını söyledi.Son dönemde Diyarbakır'ın çok popüler olduğunu, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda insanın kente geldiğini ifade eden Karaloğlu, gelen insanların "Biz Diyarbakır'ı böyle bilmiyorduk" dediğini kaydetti.

“Bu Platform Dünyada İlk Defa Bir Şehrin Platformu Olarak Diyarbakır'da” Göreve geldiği günden bugüne kenti doğru tanıtabilmek için çaba gösterdiğini anlatan Karaloğlu, şunları ifade etti:"Tanıtımını yaptığımız İki Gözüm Diyarbakır platformu şu anda dünyadaki meşhur sosyal medya platformları gibi bir platform. Bu platform dünyada ilk defa bir şehrin platformu olarak Diyarbakır'da. Diyarbakır'da yaşayan, kenti gezmeye, görmeye gelen veya fotoğraf meraklısı binlerce gözün gördüğü ve fotoğrafladığı güzellikleri paylaşma imkanı veriyor platformda. Diyoruz ki gel, gör, hisset, çek ve paylaş." Farklı kategorilerde yarışmalar düzenlenecek. Platforma sosyal medya hesapları gibi üye olunduğunu daha sonra fotoğraf paylaşılmaya başlanıldığını anlatan Karaloğlu, platformda interaktif etkileşim bulunduğunu, fotoğraflara beğeni, puan ve yorum yapılabildiğini anlattı.Platformda paylaşılan fotoğraflar ile farklı kategorilerde yarışmalar yapacaklarını belirten Karaloğlu, 30 Eylül 2022'ye kadar yarışmanın devam edeceğini, yarışmada dereceye girenlere ödüller verileceğini ifade etti.

“Bu şehirde ne varsa platformda da o olacak” Oluşturdukları jüri ile fotoğraflar arasından sergiler oluşturduklarını dile getiren Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Diyarbakır'ı seviyorsak güzelliklerini de örtmeden hep birlikte insanlıkla paylaşmamız lazım. Biz bu platformdan çok şey bekliyoruz. Test süresince beklediğimizden çok ilgi gördü. Şu anda sitenin 1500'ye yakın abonesi var ve 7 bin fotoğraf paylaşılmış. Tarih, kültür, sosyal yaşam gibi her türlü insani faaliyetlerle ilgili fotoğrafları görme şansınız var. Bu şehirde ne varsa platformda da o olacak."Diyarbakır halkının bu platformu sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Karaloğlu, bu platformun kenti tanıtma anlamında yaptıkları faaliyetlerin bir aşaması olduğunu, tanıtım çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

“Diyarbakır'ın Geleceği Parlak”

Diyarbakırlıların platforma ve huzur ile güvene sahip çıkmasını isteyen Diyarbakır Valisi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda Aralık ayının sonuna kadar Diyarbakır'daki otellerde yer bulmak mümkün değil. Diyarbakır'ın geleceği parlak. Anahtar, şu anda kentte yakaladığımız huzur ve güveni devam ettirmek. Bunu devam ettirdiğimiz sürece Diyarbakır'ın geleceği bugünden iyi olacak. Diyarbakır sadece kendini değil çevresindeki şehirleri de kalkındıracak potansiyeli olan bir şehir. Her gün en az iki yatırımcı ile konuşuyorum. Sayıları her geçen gün artıyor. Devlet terörün şiddet yapma gücünü kırdı. Bundan sonra terörün kamuoyu yapma gücünü ancak halk ile kırarız, halkın huzur ve güvene sahip çıkması lazım. Sahip çıktığında göreceksiniz ki Diyarbakır bugün konuştuğumuz şehirlerin çok çok ötesine geçecek her bakımdan."

Diyarbakır Valisi, konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekerek platforma ekledi.Platforma fotoğraf yükleyen ve jüri tarafından fotoğrafları seçilerek sergilenenlere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür belgesi verildi.Diyarbakır Valisi sergilemeye değer bulunan fotoğrafları belirleyen Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya, Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürü , Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şube Müdürü , İl Kültür Müdürü ve Fotono21 Derneği Başkanına diğer jüri üyelerine teşekkür belgesi verdi. İçkale’de bulunan Saint George Kilisesi Sanat Galerisinde açılan sergi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı D.B.Belediyesi

 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deva Partisi Saha Çalışmalarına Devam EdiyorÖnceki Haber

Deva Partisi Saha Çalışmalarına Devam Ed...

“Hakikat: Şeyh Bedreddin” Filminin Galası YapıldıSonraki Haber

“Hakikat: Şeyh Bedreddin” Filminin Galas...

Yorum Yazın

Reklam Alnı