Deva Partisi Saha Çalışmalarına Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deva Partisi Saha Çalışmalarına Devam Ediyor
Dicle Elektrik Reklam 111
Abone ol
Diyarbakır’ın En Etkili Resmi Haber Ajanslarından ‘"Haberdiyarbakir.Org’" Chief Executive Officer CEO'su Sayın Efe Şeran ve Kurucusu Gazeteci Savaş ve Fotoğraf Muhabiri Ali Şeran, Beraberinde Genel Yayın Yönetmeni Nusret Bilgiç İle, Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Teşkilatına, Nezaket Ziyaretinde Bulundu.
Dicle Elektrik Reklam 2

Ziyarette, DEVA partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, Yenişehir İlçe Başkanı Erdal Akildiz, Yenişehir Gençlik Koları Başkan Yardımcısı Haluk Habir Talan, Yenişehir İlçe Teşkilat Başkanı Şahbettin Çelik, Yenişehir İlçe Kadın Politikalar Sorumlusu Solmaz Akın, İl Sekreteri Leyla Akdemir.,Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Bozkurt, İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarına mensup yöneticiler hazır bulundu. Haberdiyarbakir.org’ kurucusu gazeteci Ali Şeran ve Genel Yayın Yönetmeni Nusret Bilgiç, tüm siyasi partileri ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunduklarını, Diyarbakır ve Bölgemizin yanısıra, ülkemiz genelinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak faydalı istişareler yaptıklarını belirttiler.DEVA partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen ve Yenişehir İlçe Başkanı Erdal Akildiz, kapılarının herkese açık olduğunu belirterek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İktidar Kadroları Ülkeyi Yönetemez Durumda DEVA partisi İl Başkanı Ülsen, ‘Vatandaşlarımızın sesi olmak’ şiarıyla kurulan hareketimiz, aradan geçen kısa süreye rağmen, halkımızdan teveccüh gördü Maalesef, senelerden beridir, ülkemiz son derece kötü yönetiliyor. Geniş halk kitleleri, yoksulluk, işsizlik ve enflasyon canavarıyla mücadele etmek zorunda bırakıldı. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İktidar partisi kadroları, ülkemiz ekonomisini allak bullak ettiler, tüm dengeleri bozdular. Sürekli artan hayat pahalılığı, işsizler ordusuna her geçen yıl yeni yığınların eklenmesi, Eğitim ve Sağlıkta yaşanan sorunların giderek artması, anti demokratik uygulamaların, insanları canından bezdirecek bir noktaya getirmesi, kuşku yok ki, hepimizi üzmekte.

Para birimimizin, küresel güçlerin para birimleri karşısında her geçen gün değer kaybetmesi, ekonomik dengeleri alt üst etmiş durumda. Kaldı ki, bu değer kaybı, Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın, yurt gezilerinde de dile getirdiği gibi, paramız sadece Dolar ve Euro karşısında değil, adı sanı duyulmamış ülkelerin parası karşısında bile hızla değer kaybetmekte. Hatta Sayın Genel Başkanımız, somut örnekler vererek, paramızın, Papua Yeni Gine Kinası ve Bulgar Levası karşısında bile sürekli değer kaybettiğini dile getirdi. Maalesef, hükümetin yanlış politikaları, halkımıza ağır bedeller olarak geri dönmekte’ şeklinde görüşlerini dile getirdi. ‘Ülke olarak adeta bir korku filmi izliyoruz, karanlık bir dehlizden geçiyoruz’ diyen DEVA partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, şöyle devam etti:‘Dev boyutlu ekonomik kriz, memuru, İşçiyi, emekliyi, köylümüzü, çiftçimizi ve esnafımızı her gün biraz daha fakirleştiriyor, açlık ve sefalete mahkûm ediyor adeta. Mutlu bir azınlık, imtiyazlı bir zümre, senelerden beridir lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Ülke nüfusunun yarısı, Afrika şartlarında, Somali, Sudan seviyesinde yaşamaya çalışırken, bu imtiyazlı azınlık, Avrupa şartlarında, Belçika, Norveç seviyesinde lüks içinde yaşıyor.Ancak, kesinlikle umutsuz değiliz. Bu kâbustan uyanacağız. Asgari ücretli milyonlarca vatandaşımızı, açlık sınırının altında bir ücret almaktan kurtaracağız. Paramızın, pula dönmesine son vereceğiz’.

Diyarbakır’da Yaşamak Bir Ayrıcalık Gençlik Koları Başkan Yardımcısı Haluk Habir Talan: ‘Mekke ve Medine’den sonra 5. Haremi Şerif Unvanına sahip, Dinimiz İslam’ın Anadolu’ya Açılan İlk Kapısı’ Mukaddes Diyarbakır’da yaşamaktan, hepimiz için onur ve mutluluk duyuyoruz’ diyen Haluk Habir Talan, şöyle devam etti:‘Halkımızın sinesinden çıkan DEVA Hareketi olarak, kapımız herkese açık. Diyarbakır İlimizin sorunlarına, senelerden beridir kalıcı ve köklü çözümler üretmek yerine, pansuman tedbirlerle, gün geçiştirilmekte. Hal böyle olunca, sorunlar katmerlenmekte, giderek dev boyutlu hale gelmekte. Somut bir örnek vermek gerekirse, sinesinde sayısız manevi ve tarihi yapıları bulunduran, adeta üstü açık bir müze konumunda olan Mukaddes kentimiz, maalesef turizm pastasından, hak ettiği payı alamamakta.Oysa ki, bilinçli politikalar, ulusal ve uluslar arası alanda yapılacak tanıtım atağıyla, tarihin canlı tanığı, medeniyetler beşiği Diyarbakır, yerli ve yabancı turist akışından hak ettiği payı alabilir. Bu durum hem kentimiz ekonomisine, hem de istihdama ciddi katkılar sağlar.Rabbim, başta aziz vatanımız olmak üzere, bütün İslam âlemine, hayırlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir gelecek nasip eylesin’.

Toplumun Bütün Katmanlarına Dokunuyoruz DEVA partisi Yenişehir İlçe Başkanı Erdal Akildiz ise, özellikle son zamanlarda, saha çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ve son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, şunları söyledi.‘Ortak aklı kullanarak, vatandaşlarımızın sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretebilmek noktasında, muhtelif meslek gruplarına mensup vatandaşlarımız, esnaflarımız ve STK’lar ile sık sık bir araya gelerek, istişarelerde bulunuyor, onların görüş ve önerilerinden faydalanıyoruz.Özellikle ticaretin bel kemiğini oluşturan esnaflarımızı işletmelerinde ziyaret ederek, hem onların projeleri ve hedeflerini kendilerinden dinliyor ve hem de sorunlarını yerinde tespit edebiliyoruz. Şu hususu üzülerek belirtmek isterim ki, toplumumuzu oluşturan tüm katmanlar, son derece zor koşullarda hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile, işlerin çok daha iyi yürütüleceğini, bürokrasinin ortadan kalkarak ekonominin uçacağını söyleyenler, bugünkü hüzünlü tablonun müsebbidirler.

Tencerelerde et değil, maalesef dert kaynar oldu. Yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimiz, işsizlik ve bunun getirdiği parasızlık kıskacında, yaşamaya çalışıyorlar. Halkımız, ülkemizin gidişatından dolayı, haklı olarak bir hayli endişeli. Vatandaşlarımız  sonu ‘yapacağız-edeceğiz’ ile biten konuşmalardan bıktı usandı. Yapılan zamlar nedeniyle, herkes perişan durumda. Marketlerde, iki günde bir değişen etiketlerle karşılaşır olduk. Pazara giden vatandaşlar, artık neredeye tane ile alış verişmeye başladı.Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir’in ifade ettiği gibi, hayvancılık artık can çekişmekte. Çiftçimiz, köylümüz, hacizler kıskacında kaderine terk edilmiş durumda. DEVA hareketi, Genel Başkanımız ve kurmay kadrosu eşliğinde, ülkemizin dört bir tarafında tesis ettiği İl ve İlçe Teşkilatlarıyla, seçime ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya hazırdır’.

Kadın Cinayetleri Son Bulmalı DEVA partisi Yenişehir İlçe Kadın Politikalar Sorumlusu Solmaz Akın ise, giderek artan kadın cinayetlerine vurgu yaparak, şunları söyledi:‘Özellikle son zamanlarda, gün geçmiyor ki, kadınlarımız sonu ölümle biten şiddete maruz kalmasın. Kimi zaman dövülerek, kimi zaman oturduğu dairenin balkonundan atılarak, kimi zaman da bıçak veya benzeri kesici aletlerle, canice katledilen kadınlarımız, esasında toplumumuzun ivedi olarak çözüm bekleyen ve kanayan yaralarından biridir. Her cinayet sonrası, hükümet yetkilileri, adeta birbirinin fotokopisi gibi benzer ifadeler kullanmakta, ancak ne hazindir ki, cinayetlerin ardı arkası kesilmemekte Toplumsal hiçbir soruna samimi olarak yaklaşmayan hükümet kadroları, böylesi can alıcı bir konuya da, maalesef gerekli hassasiyeti göstermemekte. Kadın Hakları konusunda, Sayın Genel Başkanımızın, muhtelif platformlarda, kadınlarımızın siyasette ve toplumdaki yerini, hak ettikleri gibi güçlendireceklerini vurgulaması, kadınlarımızın yüreğimize su serpiyor. Ülkemizin içinde olduğu çok boyutlu krizden, ekonomik dar boğaz ve politik sıkışmışlıktan kurtuluş yolu kadınlarımızın fikri, emeği ve ortak aklın kullanılmasından geçmektedir’. Ziyaret, Fotoğraf Çekimiyle Sona Erdi. Bir hayli verimli geçen ve faydalı istişarelerin yapıldığı ziyaret, fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber MuhabiriSüleyman Karaarslan
Haberin Resmi Kaynağı Büşra Bilgiç

Anahtar Kelimeler:
  • 24
    SEVDİM
  • 24
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 25
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Yankesici Görüntülerinden Kendini Ele VerdiÖnceki Haber

Yankesici Görüntülerinden Kendini Ele Ve...

"İki Gözüm Diyarbakır"Sonraki Haber

"İki Gözüm Diyarbakır"

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Online Randevu