“İki Gözüm Ahmet” Diyarbakır'da Gösterime Girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“İki Gözüm Ahmet” Diyarbakır'da Gösterime Girdi
Abone ol
“İki Gözüm Ahmet” filmi 27 Ağustos'ta Türkiye ve Dünya'da aynı anda yeniden vizyona girmişti. Diyarbakır'da sinemaların kapalı olması nedeniyle uzun sürenin ardından açılan Ceylan AVM 'de bugün 08.09.2021 saat 19:00'da yayınlanarak ilk kez Diyarbakır'da sinemaseverler ile buluştu.

Ahmet Kaya’nın hayatından kesitleri ilk kez beyaz perdeye aktaran “İki Gözüm Ahmet” filmi geçtiğimiz aylarda vizyona girmişti. Ancak film pandemi kararları nedeniyle sinema salonlarının kapatılmasından dolayı gösterimde çok kısa bir süre vizyonda kalabilmişti. Film, aylar sonra kaldığı yerden “gösterimlere devam” dedi. 27 Ağustosta gösterime giren film bugün saat 19:00’da Malatyalıların beğenisine sunuldu.

İki Gözüm Ahmet” filmi Türkiye’den önce Avrupa sinemalarında vizyona girdi. Film Avrupa sinemalarının ardından bugün de Türkiye’de vizyona girecek ve beyaz perde üzerinde vizyona giren ilk ve tek Ahmet Kaya filmi olacak. Özgün müzik sanatçısı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerinin konu alındığı film, “İki Gözüm Ahmet” sonunda izleyicisi ile buluşuyor. Ailesinin asılsız iddiaları ile mahkemelik olan ve Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yasaklanan film, bir süre önce üst mahkeme kararı ile özgürlüğüne kavuşmuş ve seyircisiyle buluşmak için gün saymaya başlamıştı. X Yapım tarafından çekilen ve yapımcılığını Ömer Demiral, Eşref Bukan ve Arafat Şavata’nın yaptığı filmin yönetmen koltuğunda ise sinemanın iki güçlü ismi Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop yer alıyor.

Başrollerini Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız, Ruhi Sarı, Yelda Reynaud ile Ekin Aktaş’ın paylaştığı “İki Gözüm Ahmet” özellikle yıllar önce Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) gecesinde yaşanan tüm olaylarını ve perde arkasını beyaz perdeye taşıyor. MGD Gecesinde ödül alırken, bir tek anadilinde şarkı okumak istediği için adeta linç edilen ve ülkesinden sürülen unutulmaz sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerin beyaz perdeye taşındığı film Diyarbakırlılar dan büyük destek bekliyor.

Haber Muhabiri  Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı Gani Rüzgar Şavata

 

https://www.youtube.com/watch?v=z69PVb6YAG0 (Sana Gelmek İstiyorum İki Gözüm)

Anahtar Kelimeler:
  • 11
    SEVDİM
  • 15
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 15
    İNANILMAZ
  • 10
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN
Bisiklet Hırsızı YakalandıÖnceki Haber

Bisiklet Hırsızı Yakalandı

Kaymakam Gökpınar’a Mardin’de Veda Gecesi DüzenlendiSonraki Haber

Kaymakam Gökpınar’a Mardin’de Veda Geces...

Yorum Yazın

Reklam Alnı