Hevsel Edebiyat Sohbetleri Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hevsel Edebiyat Sohbetleri Devam Ediyor
Abone ol
Aşkımız İki Dilde Diyarbakır’da Hevsel Edebiyat Sohbetleri Kapsamında “Aşkın İki Dili” Söyleşisi Düzenlendi.

Haber Muhabiri Hidayet Öner
Resmi KaynakDİYŞAD Basın

DİYŞAD // Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği’nin organize ettiği “Aşkın İki Dili | Du Evînên Ziman” söyleşisi, Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde yoğun bir katılım ve ilgiyle tamamlandı. Şair Yazar Harun Tutuş’un konuk olduğu söyleşinin moderatörlüğünü, Hevsel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan İpek Cankurt yaptı. Cankurt, kısa giriş konuşmasının ardından bir kısmı Türkçe bir kısmı Kürtçe olmak üzere iki dilde şehir ve edebiyat konulu çeşitli sorular yöneltti konuk Harun Tutuş’a. Genç şair yazar Harun Tutuş verdiği cevaplarla konukların takdirine mazhar oldu, sıkça alkış aldı.

İhsan İpek Cankurt’un yönelttiği “Şehrin şairi olmak veya şehir edebiyatını korumak için neler söylemek istersiniz?” sorusuna cevaben Tutuş, “Diyarbakır şairini vareden bir şehirdir. Diyarbakırlı her şair, gönlünü şehir edebiyatıyla örmektedir. Diyarbakırlı şairlerin şiirlerini ezberleyip okumak, daha çok bilinmelerini sağlamak ve bu gibi edebiyat etkinliklerini düzenlemek, şehir edebiyatına sahip çıkmaya kâfidir” dedi. Yöneltilen sorulara samimi cevaplar veren Tutuş, ara ara kendi kaleminden şiirler de okudu. Babasına yazdığı ve babalar günü ithafında okuduğu “Babam” şiiri, duygulu anlar yaşattı. Sadece sosyal medya üzerinden yapılmış davet üzerine söyleşiye, edebiyat camiasından bir çok edip ve sanat sever icabet etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, gazeteci yazarlar yayıncı-şair yazar Lal Laleş, şair yazar Nesrin Erdoğmuş, eğitimci-aktivist Yahya Kamçı, tarihçi yazar Veysi Fida gibi edebi şahsiyetler ve edebiyat severler katılımda bulundular. İhsan İpek Cankurt’un okuduğu “Evîn” şiiriyle programın kapanışı yapıldı. Toplu fotoğraf çekimiyle, söyleşiye nokta koyuldu.

DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı İhsan İpek Cankurt, söyleşinin ardından etkinlik hakkında açıklamada bulundu. Cankurt açıklamasında: “Geçmiş tarihinde mirasını barındırdığı uygarlıklar/medeniyetler ile Diyarbakır kültür, sanat ve edebiyat merkezidir. Bağrında yetiştirdiği şair, yazar ve düşünürlerin mirasına sahip çıkarak bu faaliyetleri yürütmekteyiz. Soluğunu, sesinin yankısını bu tarihi mekânın duvarlarındaki bazalt taşlarda hisettiğimiz Ahmed Arif gibi isimleri topluma mal olmuş edebi şahsiyetleri anarak, edebi uğraşları çoğaltarak ve eserlerini okuyup, ezberleyip anlatarak bu kudsi mirası geleceğe taşıyor ve şehir edebiyatına hizmet etmek istiyoruz. Gösterilen ilgi ve iletilen güzel temenniler, doğru yolda olduğumuzu, başarı çizgisinde seyrettiğimizi göstermektedir. Böyle anlamlı etkinliklerde sanatsever halkımızla bir araya gelmekten ziyadesiyle mutluyuz. Emek verenlere müteşekkiriz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 5
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Yenişehir’de Evde Bakım Hizmetleri Devam EdiyorÖnceki Haber

Yenişehir’de Evde Bakım Hizmetleri Devam...

Dicle Enfeksiyon Günleri DüzenlendiSonraki Haber

Dicle Enfeksiyon Günleri Düzenlendi

Yorum Yazın

Reklam Alnı