"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" Siirt"te Kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Hayat Boyu Öğrenme Haftası" Siirt"te Kutlanıyor
Abone ol
17 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri, Baykan Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin Yaptıkları Eserlerden Oluşan Sergilerin Açılış Törenleri İle Başladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran // Siirt
Resmi Kaynak
Abdulbaki Erol

Resim, el sanatları, dokuma gibi eserler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde Baykan Halk Eğitim Merkezinde sergilendi.Baykan Kaymakamı/Belediye Başkanvekili Emin Bağlı ve Eşi Zeynep Bağlı Hanımefendi tarafından açılan sergilerin açılış törenine; AK Parti ilçe Başkanı Nimetullah Gönül, il genel meclis üyeleri Necmettin Özger,CahitTürköz, Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Osman Gülümser, AK parti Kadın Kolları Başkanı Çiçek Okal, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Seyyid Yusuf Erol, Ziraat Bankası Baykan şube müdürü Sezai, Veysel Karani Yeni Ziyaret Belediye Spor Kulübü Başkanı ve Palmiyem Otel Sahibi Havzullah Yeşil, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Erfüs, Tügva Başkanı Servet Erdem kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Programda öğrencilerin sergilediği güzel Ses gösterisi sunuldu.

Baykan 15 Temmuz Kent Meydanında sergilerin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergileri gezen Baykan Kaymakamı/Belediye Başkanvekili Emin Bağlı ve Eşi Zeynep Bağlı Hanımefendi, Halk eğitim kursiyerlerince sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. El sanatları ve dokuma tezgahlarını da inceleyen Kaymakam/Belediye Başkanvekili Emin Bağlı ve Eşi Zeynep Bağlı Hanımefendi sergi dolaşarak teşekkür etti. Kaymakam/Belediye başkanvekili Bağlı, ayrıca sergide Kermes düzenlenerek Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara yardımlar toplandı Kaymakam Bağlı ve katılımcılar Kermeste alış veriş yaparak kermese katkı sundular.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Kaymakam/Belediye Başkanvekili Bağlı, "Eğitim öğretimin tanımını yaparken, 'beşikten mezara kadar' diye bir tanım yapılır. Okul dışındaki bu eğitim, günümüz dünyasında, gelişen teknoloji karşısında hep yeniden, yeniden, yeniden öğrenmek, baştan öğrenmek gerekiyor. Bir taraftan okullarımızda ve toplumda buna yetişirken, diğer taraftan öğretimden çok eğitimin ana damarı olan sanat faaliyetleri, halk eğitimin üzerinde. Daha önemlisi, kültürün aktarımı, geleneksel mesleklerin aktarımı, bütün bunlar halk eğitimin görevleri arasında. Baykan Halk Eğitim Merkezinin çalışmaları, Siirt ilçeleri arasında belli bir yerde. Bundan dolayı yöneticilerime, usta öğreticilerime ve medeni cesaretlerinden dolayı bütün kursiyerlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Bu anlamda Çalışmalarımızı daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuyumcu Vurgununda 2 GözaltıÖnceki Haber

Kuyumcu Vurgununda 2 Gözaltı

Ekoloji İçin Ortak Mücadele ÇağrısıSonraki Haber

Ekoloji İçin Ortak Mücadele Çağrısı

Yorum Yazın

Reklam Alnı