Haber Ajansımızın Kültür Sanat Ve Eğitim Sorumluluğuna Devran Sinanoğlu Getirilmiştir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haber Ajansımızın Kültür Sanat Ve Eğitim Sorumluluğuna Devran Sinanoğlu Getirilmiştir
Abone ol
Bölgede Yaptığı Çalışmalar İle Bilinen Yazar Ve Şair Devran Sinanoğlu Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansımızın Kültür Sanat Ve Eğitim'den Sorumlu Resmi Olarak 21.01.2023 Tarihinden İtibaren Çalışmalarını Sürdürecektir. Kendisine Hoş Geldin Diyor Başarılarının Devamını Diliyoruz.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Özlem Kaya

Devran Sinanoğlu'nu Yakından Tanıyalım. Yazar ve şair Devran Yiğit Sinanoğlu 01.08.1987’de Diyarbakır’da doğdu. LGS’de (Liselere Giriş Sınavı) Isparta Anadolu Lisesi’ni kazanmasına rağmen kayıt yaptırmadı. Ortaöğretimini Diyarbakır Alparslan Lisesi’nde tamamladı.2004-2007 yılları arasında üç yıl üst üste Diyarbakır Alparslan Lisesi’nde Öğrenci Meclis başkanlığını yaptı. 2005-2006 yıllarında Sur İlçe Öğrenci Meclis Başkanı oldu. 2006 yılında Diyarbakır İl Öğrenci Meclis Başkanı oldu.2006 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi Öğrenci Meclis Başkanı oldu. (Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Adıyaman, Batman, Siirt, Mardin ve Kilis bu illerin yaptığı resmi olmayan seçimler sonucunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi Öğrenci Temsilcisi oldu) 2006 yılı içerisinde Türkiye Öğrenci Meclisi Asil üyeliğini yürüttü.

Dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Bülent ARINÇ tarafından “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi”ne katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Üniversite tahsilini Biyolog olarak tamamladı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü mezunu olan genç yazar ve şair Sinanoğlu, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde eğitimine devam etmektedir. Üniversite tahsili sırasında çeşitli kulüplerde kurucu başkanlık ve kurucu üyelik yaptı. Üniversitenin Radyosu ve Gazetesinin kurulup, çıkarılmasında kuruculuk edenlerden oldu.Yazarlık hayatına genç yaşta başlayan Sinanoğlu ilk kitabını henüz Üniversite 1.Sınıfta 21 yaşındayken çıkardı. İkinci kitabı olan Aşkın Piri adlı ilk romanını Üniversite 2. Sınıfta 22 yaşındayken yayınladı ve 6 gün içinde ikinci baskıya girdi. Köşe yazarlığına ise Üniversite 3. Sınıfta 23 yaşındayken başladı. Başyazar olarak yazmaya devam etti. Yazar Devran Yiğit Sinanoğlu 2022 yılında Yılın En İyi Çıkış Yapan Yazarı Altın Melek Ödülünü aldı. Kitaplar farklı dillere çevrilen Devran Sinanoğlu, birçok sosyal sorumluluk projelerine imza attı.

07.07.2022 Tarihinde Ankara Merkezli Kurulan Haberdiyarbakir.Org Resmi Haber Reklam Ulusal ve Yerel Dijital Medya Ajansında CEO"muz Sayın Efe Şeran"ın Ve Yönetim Kararı İle Genel Müdürümüz Ali Şeran"ın Oluru İle Aynı Tarih İtibari Olmak Üzere Ajansımızın Kültür Sanat Koordinatörü Olarak Başlmıştır İlk röportajını Medya ve İletişim bölümü öğrencilerinin tez konusu olarak yaptı.Şiir ve denemeleri birçok yarışmada derece yaptı. Bazı Edebiyat dergilerinde denemeleri yayınlandı. Genç yazar ve şair Sinanoğlu çeşitli sivil toplum kuruluşlarında (STK) yer aldı. Diyarbakır genelinde 100 köy okul kütüphanesinin ihtiyaçlarını gidermek için başlatmış olduğu “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız” sosyal sorumluluk projesi kapsamında 100 köy okulunun kütüphane ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Kitabının gelirlerini çocuklara bağışlayan yazar, Türkiye’nin en büyük köy okul kütüphanesini kurdu.Birçok gazete ve haber sitelerinde köşe yazarlığı yapmış olan yazarın bugüne kadar on bir kitabı yayınlandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 11
    SEVDİM
  • 11
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 11
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haberdiyarbaki.Org'tan Askıda Kitap Projesine DestekÖnceki Haber

Haberdiyarbaki.Org'tan Askıda Kitap Proj...

Deva Partili Gencal'dan Eğitime DestekSonraki Haber

Deva Partili Gencal'dan Eğitime Destek

Yorum Yazın

Reklam Alnı