"Gencim Çalışkanım Ama İşsizim"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Gencim Çalışkanım Ama İşsizim"
Dicle Elektrik Reklam 111
Abone ol
Demokrasi Ve Atılım Partisi(Deva) Diyarbakır İl Gençlik Çalışmaları Başkanlığı İşsiz Olan Genç Nüfusun Sesini Duyurabilmek Adına, Diyarbakır İş-Kur İl Müdürlüğü Önünde Gerçekleştirmiş Olduğu Basın Açıklamasında ‘’Gencim Çalışkanım İşsizim’’ Pankartı Açarak, Ülkede Genç Nüfusun Gelecek Kaygısı Yaşadığını İfade Etti.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran 
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı DEVA Diyarbakır İl Başk.Basın Bürosu

Demokrasi Ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Gençlik Çalışmaları Başkanlığı tarafından Diyarbakır İş-Kur İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz ve yöneticiler katıldı. DEVA İl Gençliği tarafından hazırlanan basın metnini okuyan İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Yücel Karadaş, ülkemizde son 10 yıldır iktidar tarafından yürütülen yanlış politikalar nedeniyle her geçen gün artan işsizlik sorununda en çok etkilenen kesimin genç nüfus olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘’ Ülkemizdeki genç nüfusun yüzde %40’a yakını işsizliğin meydana getirdiği sosyo-ekonomik tahribatlar nedeniyle toplumsal rollerini yerine getiremedikleri fikriyle karamsarlığa ve geleceğe dair ciddi umutsuzluğa kapılmış durumdadırlar. 

İş gücü piyasasına girmeye çalışan gençlerin aldıkları eğitime uygun iş bulamama, çalışmak zorunda oldukları işlerden beklentilerini karşılayamamaları gelecek kaygılarını arttırmaktadır.Geçtiğimiz yıllarda bölgemiz özelinde iş bulamayıp batı illerine göç eden gençlerimiz, bugün ülkesinden de umudunu kesmiş ve yurt dışına çıkabilmenin yollarını aramaktadır. Siyasi iktidarın çoğu zaman politikasızlıkla eşdeğer gördüğümüz mevcut politikaların yetersiz olduğu aşikardır. Bu politikasızlığın doğrudan sonuçları ise gençlerin hayatlarında karşılığını bulmaktadır. Yeni bir hayata adım atmak için ihtiyaç duydukları umuttan yoksun olan bu ülkenin gençleri, iş bulamamakta, yeni bir hayat kuramamakta ve daha da önemlisi artık ülkelerinden kaçmanın yollarını aramaktadırlar’’ dedi.

 Karadaş ‘’Ev Genci’’ Kavramı Hayatımıza Girdi  

Türkiye’de bugün, her dört gençten biri ne yazık ki ne okulda ne de işte olduğunu ifade edene Karadaş konuşmasına şöyle devam etti: ‘’ Bu durumun karşılığında hayatımıza “Ev Genci” diye bir kavram girmiş bulunmaktadır. En son açıklanan makyajlı TÜİK verilerine göre; Türkiye geneli işsizlik oranı %13.9 iken, genç işsizlik oranı %25.6 olarak tespit edilmiştir. Yine Güncel TÜİK verilerine göre, bölgemizde bulunan iller, işsizlik ve aktif işgücüne katılım oranlarında maalesef ülkemiz bazında ilk sıralarda gelmektedir. Başkanlığımızca İş-Kur ile şifaen yapılan görüşmelerde sadece ilimiz Diyarbakır’da İş-Kur’a yapılan başvuruların 100.000-150.000 aralığında olduğu ifade edilmiştir.Siyasi iktidar ülkeyi farklı gündemlerle boğmayı bir tarafa bırakıp, ortaya çıkan bu tablonun ne kadar ciddi olduğunu görmeli ve bunun hesabını tüm ülke gençlerine vermelidir.Türkiye genelinde açıklanan %25.6 işsizlik oranı maalesef bölgemiz bazında daha yüksek rakamlara çıkmaktadır. Bölgemizdeki genç istihdamın Türkiye ortalamasına endekslendiği haliyle mevcut oluşan oranın endişelendirecek boyutta olması DEVA Gençliği olarak bizi ciddi anlamda kaygılandırmaktadır’’ şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasından sonra İş-Kur yetkilileri ile DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı arasında kısa sürekli bir gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte İŞ-Kur yetkililerinin izin almadan kurum önünde basın açıklaması yapamazsınız söylem ve tepkilerine yönelik, İl Başkanı Avukat Cihan Ülsen, yetkililere Anayasanın 34. Maddesini hatırlatarak ‘’Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’’ maddesinin tüm vatandaşlar için geçerli olduğunu ve bunun için izne gerek olmadığını ifade etti. Daha sonra Deva Partili yöneticiler İş-Kur önünden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tecelli Sırma Antalya Sanatçılar Derneği Başkanı OlduÖnceki Haber

Tecelli Sırma Antalya Sanatçılar Derneği...

Siirt’te Aşı Seferberliği BaşlatıldıSonraki Haber

Siirt’te Aşı Seferberliği Başlatıldı

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Online Randevu