Gazeteciler Özel Bir Görevi İfa Etmekteler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteciler Özel Bir Görevi İfa Etmekteler
Abone ol
‘Haberdiyarbakır.Org’ Haber Ajansı Hatay İl Temsilcisi Hatice Öğüt ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Bir Kutlama Mesajı Yayınlandı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak
Haberdiyarbakir.Org Basın

Mesajında gazetecilik mesleğinin son derece önemli olduğunu ve toplumun genelini yakından ilgilendirdiğini belirten ‘Haberdiyarbakır.Org’ Haber Ajansı, Hatay İl Temsilcisi Hatice Öğüt, duygularını şöyle dile getirdi:‘Başta ülkemiz olmak üzere, dünya genelinde, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına savaşlara, afetlere, acılara tanık olan, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle çalışan basın mensuplarımızı kutluyoruz. Basınımızın güzide mensupları, iyiyi kötüyü, yanlışı doğruyu, hayata dair ne varsa gündeme taşıyarak, bizlere ulaştırıyor. Gece gündüz çalışıp toplumumuzun bilgi ihtiyacını karşılıyor, bu kıymetli görevi ifa ediyorlar. Hem çok önemli bir kamu hizmeti veriyor, hem de toplumsal birikimlerimizi, tarihe not düşerek, önemli bir vazifeyi icra ediyorlar. Mesai kavramı gözetmeksizin, vazifelerini sorumluluk anlayışıyla ifa eden haberin emekçisi gazetecilerimizle gurur duyuyor ve bu kutlu vazifeyi icra ederken sergiledikleri çabayı takdir ediyoruz’.

Kamuoyuna, ülkemiz ve dünyadaki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşmasını temin etmek, demokrasinin en temel unsurlarından birisidir. Çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığının demokrasi kültürümüzün ayrılmaz parçası konumundadır. Mesleğin gerektirdiği sorumluluğun bilinciyle bireyleri ve toplumu ‘sorumlu habercilik anlayışıyla’ bilgilendirmek için çaba gösteren basın mensuplarımız, bu yönüyle de önem taşımaktalar.

Haberdiyarbakır.Org’ Haber Ajansı, Hatay İl Temsilcisi Hatice Öğüt Özellikle teknolojinin gelişmesiyle beraber, kitle iletişim vasıtaları arasında, ‘Dijital Yayıncılık’, hepimizin hayatında son derece önemli bir yer edinmiş olup, dünyada yaşanan gelişmeleri anında bizlere sunmaktadır. Dolayısıyla, haberlere hızlı bir şekilde ulaşma, kamuoyunda farkındalık oluşturulması, her türlü yapıcı fikrin dile getirilmesi ve olgunlaşması süreçlerinde basın çalışanlarının önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Meslek ahlakı ve gazetecilik ilkelerine sadakatle bağlı kalarak bu sorumluluğu üstlenen medya çalışanlarımızın daha rahat ve güvenli çalışma koşullarına sahip olabildikleri, emeklerinin karşılığını alabildikleri, kendilerini geliştirebildikleri bir medya ortamına kavuşmaları, kuşku yok ki, hepimizin ortak talepleri arasında yer almaktadır. Bütün bu zorlu şartlar altında, azim, gayret ve özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; Cenab-ı Allah’tan, bütün gazetecilerimize çalışmalarında başarılar, özel hayatlarında mutluluklar diliyorum’.

Anahtar Kelimeler:
  • 12
    SEVDİM
  • 10
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 21
    İNANILMAZ
  • 10
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN
Meslektaşlarımız Azim Ve Şevkle Görevlerini İfa EdiyorlarÖnceki Haber

Meslektaşlarımız Azim Ve Şevkle Görevler...

Basınımızın Güzide Mensupları Her Türlü Övgüyü Hak EdiyorlarSonraki Haber

Basınımızın Güzide Mensupları Her Türlü...

Yorum Yazın

Reklam Alnı