Basınımızın Güzide Mensupları Her Türlü Övgüyü Hak Ediyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basınımızın Güzide Mensupları Her Türlü Övgüyü Hak Ediyorlar
Abone ol
İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Yazar Eyüphan Kaya, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ Dolayısıyla Yazılı Bir Kutlama Mesajı Yayımladı. Yazar Kaya Mesajında Şu Görüşlere Yer Verdi:

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak Büşra Bilgiç

‘Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygu ve dileklerimle kutluyor, basınımızın cefakâr ve vefakâr emekçilerine, çalışmalarında başarılar diliyorum. Gazeteciler; milletimizin ortak sesi, kamuoyunun vicdanıdır. Kamuoyu yararına fedakârca çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten tebrik ediyorum. Basınımızın, demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, türlü zorluklar ile karşılaşmaları nedeniyle, takdire şayandır. Bu bağlamda basın yayın organları içinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, kameramanlara kadar tüm gazetecilerimiz, görevlerini şevk ve Azimle sürdürmekteler. Tüm bu unsurlar dikkate alındığında basın mensuplarımızın son derece önemli bir görevi ifa ettikleri açıkça ortaya çıkmaktadır.

Bazen iyi bir fotoğraf karesi çekebilmek için uzun süre en doğru anı bekleyen, bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensupları ve basın gönüllülerimiz, hepimizin hayatında son derece önemli bir vazifeyi icra etmektedirler. Basınımızın doğru, güvenilir, nitelikli ve objektif haberler yapmasıyla, daima toplumumuzun haklı beğenisi ve teveccühüne mazhar olmaktadır. Milli ve Manevi değerlerimize hassas, toplumsal değerlerimize saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru bir şekilde ve zamanında haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensuplarımız, mesai kavramı gözetmeksizin, bu onurlu görevi icra etmektedirler.

Basınımız, gerek ülkemiz genelinde ve tüm dünyadaki gelişmeleri objektif ve olabildiğince hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak servis yapmakta, toplumu aydınlatma görevini de yerine getirmekteler. Ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, halkımızı olabildiğince bilgilendirmeyi ilke edinmiş basın-yayın organlarının varlığı, sağlıklı bir kamuoyu oluşması ve dolayısıyla demokrasimizin sağlıklı işlemesinin önemli unsurlarından birini teşkil etmektedir. Bu doğrultuda, yerelden ulusala kadar tüm medya kurumları ve çalışanları, son derece kritik ve hassas bir fonksiyon icra etmektedirler.

Teknolojide yaşanan son derece hızlı gelişmelere paralel olarak, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet ortamında yapılan dijital gazetecilik ve sosyal medya platformlarının da, halkımızın bilgilendirilmesi konusunda, önemli bir rolü vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, en kalbi duygularımla kutluyor; Yüce Rabbim’den, bütün basın mensuplarımıza meslek hayatlarında başarılar, özel hayatlarında sağlık ve mutluluklar niyaz ediyorum’.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazeteciler Özel Bir Görevi İfa EtmektelerÖnceki Haber

Gazeteciler Özel Bir Görevi İfa Etmektel...

Adalet Halk Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası BaşladıSonraki Haber

Adalet Halk Kütüphaneleri İçin Kitap Bağ...

Yorum Yazın

Reklam Alnı