DİYŞAD Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİYŞAD Genel Kurul Toplantısını Gerçekleştirdi
Abone ol
DİYŞAD Genel Kurul Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi. Toplantıda, 2023/2 Ve 2024 Sezonları Kültür Sanat Sezonlarında Düzenlemeyi Hedefledikleri Faaliyetlerin Bildirimi Ve Açıklaması İle Başlandı.

DİYŞAD Genel Kurul Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya, 2023/2 ve 2024 kültür sanat sezonlarında düzenlenmesi planlanan faaliyetlerin bildirimi ve açıklaması ile başlandı. Deprem felaketinden sonra düzenlenen ilk toplantı, Suriçi'nde yeni açılan Şuâra Kültür Sanat Cafe'de yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, 2023/2 ve 2024 Kültür sanat sezonlarında düzenlenmesi hedeflenen faaliyetlerin bildirimi ve açıklaması ile başlandı. Kültür Turizm Bakanlığı ile DİYŞAD Ortak Projeleri hususunda DİYŞAD Başkanvekili ve Proje Koordinatörü Hüseyin Acar tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantının gündem konuları arasında yer alan Hevsel Dergisi, Dernek Evi tahsisi, yönetimde açılan pozisyonlar konusunda istişarelerde bulunuldu. Deprem nedeniyle yayımı aksayan Hevsel Dergisi 10. Sayı çalışmalarının yeniden başlatılması, sponsor görüşmelerinin yapılması ve kaynak tedariğinin sağlanması konusunda öneri, görüş alışverişi sağlandı. DİYŞAD ile Şuâra Kültür Sanat Cafe  arasında sağlanan ortak protokol üzerine (Söyleşi, Dinleti, Sergi, Dijital Yayım ve Sunum) faaliyetlerde DİYŞAD Yönetici ve Üyelerine ev sahipliği yapılması (sunum, tedarik ve tüketimde indirimden faydalanılması) kararı tebliğ edildi. 

DİYŞAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Hevsel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan İpek Cankurt yaptığı açıklamada: Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Diyarbakır Muhabiri Nigar Tarancı”ya Yaptığı Açıklamada "DİYŞAD/Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği, kuruluşundan bugüne çeşitli badirelere maruz kaldı. 14 Ekim 2014'te resmen kurulan derneğin faaliyetleri tüm zaman dilimlerinde sürdü, gönülleri okşayan bir soluk oldu, şehrin kültür sanat ve edebiyat lokomotifi olma özelliğine erişti. Nefes aldığımız sürece gönül yükümüzü indireceğimiz bir limana hep ihtiyaç olacaktır. Şairler, yazarlar ve sanatçılar için de en güvenli liman yine sanat ve edebiyattır. Biz de edebiyatın türleri arasına sığınmaya devam edeceğiz ve derneğin gelecek faaliyetlere bırakacağı yeni imzaların atılmasına emek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Ali Şeran

Anahtar Kelimeler:
  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 5
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lezzettin Sırını Diyarbakır Evar”la Keşfetmeye HazırımsınızÖnceki Haber

Lezzettin Sırını Diyarbakır Evar”la Keşf...

Suç Örgütüne Operasyon 20 Şüpheli Gözaltına AlındıSonraki Haber

Suç Örgütüne Operasyon 20 Şüpheli Gözalt...

Yorum Yazın

Reklam Alnı