DİYŞAD 8 Yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİYŞAD 8 Yaşında
Abone ol
Kıraathane Kürsülerinde Bir Şiir Dinletisi İsteğiyle Başlayan Ve Düzenlenen Her Etkinlikle Büyüyen Bir Hikâye…

Haber Muhabiri Ali Şeran // 10.10.2021
Haberin Resmi Kaynağı Ali Şeran ( Özel Haberi)

Sonrası çetin bir yol. Oldukça zorlu ve engebeli. Amma velakin; yılmayan bir azim ile büyüyen edebiyat sevgisi, güç veren bir Diyarbakır sevdası. Ardarda düzenlenen şiir ve müzik dinletilerinden sonra doğan bir oluşum ve 14 Ekim 2014 tarihinde heyecanla (tarafsız // bağımsız) kurulan bir dernek ve bugün kuruluşunun 8. Yıldönümü olan DİYŞAD hikayesi…Bugün “DİYŞAD Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği” 8. Kuruluş yıldönümü. Birbirinden naif yürekli insanların bugüne değin sürdürdüğü edebi bir yoldaşlık.

Sırtını kimseye dayamadan, hiçbir siyasi yapının arka bahçesi olmadan, hiçbir kamu kurum ve kuruluşun desteğine sırt yaslamadan, hiç kimseye ayni ve nakdi yardım dilenmeden, yönetici ve üye aidatı dışında bir geliri olmadan, hiç kimseyi dini, dili, ırkı, inancı, cinsiyeti ve yaşı ile ayırt etmeden, gönlünde Diyarbakır Sevdası amacında edebiyat olan herkese kucak açan ve halka açık/ücretsiz düzenlediği birbirinden başarılı etkinliklerle // edebi faaliyetlerle adından söz ettiren Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği…

“Bugünden geriye dönüp baktığımızda, DİYŞAD çatısı altında kazandığımız birlik ve beraberliğin, gönlümüzü edebi güzelliklerle giydiren etkinliklerin, faydasında şiirin, öykünün, yazınsal bütünlüklerle kitabın, farklı fikirlere mensup olunmakla beraber çıkarsız, menfaatsiz dostluğun, arkadaşlığın, sınıfsal ve konumsal ayrışmadan münezzeh teveccühün yaşandığı, kısacası insana dair güzel duyguların tadılmasında DİYŞAD’ın kuruluşu’nun 8. Yıldönümüne erişmenin sevincini yaşıyoruz.Emek vermiş, emeği geçmiş tüm yönetici, üye ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz.” DİYŞAD Yönetim Kurulu.

Anahtar Kelimeler:
  • 9
    SEVDİM
  • 9
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 9
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır Ticaret Borsası'nda Online Pamuk Alım SatımıÖnceki Haber

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda Online Pa...

18 Yaşından Küçüklere Otobüs Ve Uçak Bilet Satışı YasaklandıSonraki Haber

18 Yaşından Küçüklere Otobüs Ve Uçak Bil...

Yorum Yazın

Reklam Alnı