Diyarbakır’da “Türk Mutfağı Haftası" Etkinlikleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır’da “Türk Mutfağı Haftası" Etkinlikleri Başladı
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin Öncülüğünde Kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" Çerçevesinde, Diyarbakır’da “Türk Mutfağı Haftası" Etkinlikleri Başladı.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak D.B.B Basın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin Öncülüğünde Kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" Çerçevesinde, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Ve Dicle Üniversitesi İş Birliğinde Sur İlçesi İçkale’de Düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Diyarbakır Valisinin katılımıyla Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri ile coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı. Diyarbakır’a ait 48 coğrafi işaretli yemeğin sergilendiği etkinlikte, Diyarbakır Valisi, stantları gezerek yiyecekler hakkında bilgi aldı.

“Diyarbakır’ımız Gastronomisiyle Önemli Bir Şehir”

Diyarbakır Valisi, programda, Diyarbakır'ın gastronomi turizmi gibi birçok alanda önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kentin 12 bin 500 yıl tarihiyle 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Diyarbakır Valisi, şöyle konuştu: “Camilerimiz, kiliselerimiz, Surlarımız, ören yerlerimiz, tarihi yerlerimiz her şeyiyle muhteşem bir Diyarbakır. İşte bunlardan bir de muhteşem gastronomisi ile bugün yaptığımız etkinlikle bir zincir daha ekliyoruz. Diyarbakır’ımız gastronomisiyle önemli bir şehir.” Sergilenen yemeklerin hem vejeteryanlara hem de et sevenlere hitap ettiğini kaydeden Diyarbakır Valisi, "Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle biz de ilimizin yemeklerini tanıtıyoruz. Böylelikle ilimizin bu anlamda da hem çevrede hem ülkemizin her yerinde hem de dünyada tanıtılmasına vesile olmuş olacağız." dedi.

Programda, Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ali Geyik ve Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş de birer konuşma yaptı. Etkinliğe, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Yazarı Ayşegül Çepik Başta Olmak Üzere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Dicle Üniversitesi Rektörü, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum temsilcileri katıldı.Tanıtım programının ardından vatandaşlara hazırlanan yöresel yemeklerden ikram edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır Gazı Köşkü Kuğulu Köşk Yeni Yüzü ve Yönetim kadrosuyla HizmetteÖnceki Haber

Diyarbakır Gazı Köşkü Kuğulu Köşk Yeni Y...

Diyarbakır’da 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası" Devam EdiyorSonraki Haber

Diyarbakır’da 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı