Diyarbakır’da 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası" Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır’da 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası" Devam Ediyor
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin Öncülüğünde Kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" Çerçevesinde, Diyarbakır’da “Türk Mutfağı Haftası" Etkinlikleri Başladı.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak  Ali Şeran Özel Haberi

Diyarbakır"da Türk Mutfağı Haftası Etkinlikler ile Kutlanmaya Devam Ediyor 21-27 Mayıs tarihleri “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda, 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanlığınca çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu sayede asırlık tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve on bin yılları aşan kültürü daha geniş kitlelerle buluşacaktır.

Bu bağlamda mutfağımızı tanıtmak amacıyla İç Kale’de panel düzenlenerek ve Hz. Süleyman Camiinde 48 çeşit coğrafi işaretli ürünlerimiz sergilenerek daha sonra vatandaşlarımıza ikram edildi. Somut olmayan kültürel mirasımız unsurlarından şehriye kesme ve dankutan (Buğday Dövme) gösterisi yapılmıştır. Ayrıca Hz. Süleyman Camii ve depremzedelerin kaldığı konteyner kentte 6.000 kişilik yöresel yemeklerimizden Etli Meftune, Duvaklı Pilav ve Cimili Tatlısı yemeği dağıtılmıştır. Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde vatandaşlarımıza yönelik yemek yapılarak tadımlık ikram edilmiştir.

Programda, Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ali Geyik ve Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş de birer konuşma yaptı. Etkinliğe, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkâr İşleri Dairesi Başkanı Ahmet  Salduş, Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Baş Yazarı Ayşegül Çepik Başta Olmak Üzere, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Dicle Üniversitesi Rektörü, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum temsilcileri katıldı.Tanıtım programının ardından vatandaşlara hazırlanan yöresel yemeklerden ikram edildi.

   

Anahtar Kelimeler:
  • 5
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır’da “Türk Mutfağı Haftası" Etkinlikleri BaşladıÖnceki Haber

Diyarbakır’da “Türk Mutfağı Haftası" Etk...

DİSKİ Atıklar Nedeniyle Tıkanan Kanalları Aktif Hale GetiriyorSonraki Haber

DİSKİ Atıklar Nedeniyle Tıkanan Kanallar...

Yorum Yazın

Reklam Alnı