Diyarbakır’da Bir İlk! Yatılı LGS Kampı Düzenledi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır’da Bir İlk! Yatılı LGS Kampı Düzenledi!
Abone ol
Milyonlarca Lise Adayı Lise Eğitimine Başlamak İçin 5 Haziran’da Gerçekleştirilecek Olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS’ye Hazırlanıyor. Eğitimci, Profesyonel Eğitim Koçu Ve Yazar Meryem Avcı, Doğu Ve Güneydoğu’nun Gözdesi Diyarbakır’da Koçluk Bünyesinde Olan LGS Öğrencilerine Destek Amaçlı Yatılı Olarak Kamp Düzenledi.

Haber Muhabiri Ali Şeran // (Özel Haber)
Resmi Kaynak Eğitimci Yazar Meryem Avcı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da uygulanacak merkezi sınav için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci gece gündüz demeden LGS sınavına hazırlık yapıyor. Eğitimci, profesyonel eğitim koçu ve yazar Meryem Avcı, uzun süredir destek verdiği öğrencilere yönelik LGS sınavına ilişkin yatılı olarak özel bir kamp eğitimi düzenledi. Diyarbakır’da düzenlenen kamp programında; alanında yetkin branş hoca desteği, akran iletişimi, bireysel analizlere, zeka oyunlarına ve tarihi eser  gezisine yer verildi.

Çok Verimli Bir Program Gerçekleştirdik!“Diyarbakır gibi tarihi bir şehrimizde ilk kez yatılı kamp düzenledik. Kamp öncesinde öğrencilerimizle Diyarbakır’ın tarihi mekanlarını birlikte gezdik ve kültürel mirasımızın ayrıntılarını kendileriyle paylaştık. Öğrencilerimizden çok olumlu dönüşler aldık, benzer etkinliklerin devam etmesini istediklerini ifade ettiler. Ailelerden de çok  olumlu dönütler aldık, ilerleyen süreçte daha geniş çaplı etkinlikler düzenleyeceğiz ” dedi.

İki Oturumda Olacak Sınav İki Oturumdan Oluşuyor. Sınav günü birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin bu soruları yanıtlamak için 80 dakika süreleri olacak. Birinci oturum 20 Türkçe, 10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi ve 10 yabancı dil, ikinci oturum 20 matematik ve 20 fen bilimleri sorusundan oluşacak. Alt testlere ait ham puanlar, testteki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Soru İtiraz Süreci Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde https://odsgm.Meb.gov.tr  internet adresinde yer alan e-itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için başvuranların 30 TL (KDV dâhil) itiraz ücreti yatırması gerekiyor. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. Kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/faksla ve e-posta yoluyla gönderilmeden yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. Sınav sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak.

MEB’den Mesaj Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından velilere gönderilen mesajda “Sayın veli, 8. sınıf öğrencinizin Merkezi Sınav (LGS) Başvurusu, Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu gereği Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılmıştır. Başvuru bilgilerinizi e-Okul.meb.gov.tr adresinden Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yaparak kontrol edebilirsiniz” denildi.

Özel Okul Kayıt TakvimiSınavla öğrenci alan yabancı okullar için kayıt süreci, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından belirlenecek taban puanlarla başlayacak. Birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran, 1, 2 ve 3 Temmuz’da yapılacak. Aynı gün asil ve yedek kayıt listeleri açıklanacak. Kesin kayıtlar 4 Temmuz’da yapılacak. 12.30’da asil liste açıklanırken, 13.30’da yedek liste açıklanacak. Kayıt işlemi 21.00’e kadar sürecek. Boş kontenjan olması durumunda serbest kayıt dönemi için yeni puan belirlenecek. Serbest kayıtlar 5, 6, 7 ve 8 Temmuz’da olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi Eserleri Satmak İsterken Suçüstü YakalandılarÖnceki Haber

Tarihi Eserleri Satmak İsterken Suçüstü...

Romantik Politizasyon: Zenofobi OlgusuSonraki Haber

Romantik Politizasyon: Zenofobi Olgusu

Yorum Yazın

Reklam Alnı