Dicle Üniversitesinde Edebiyat Günü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dicle Üniversitesinde Edebiyat Günü
Abone ol
Dicle Üniversitesi ve Belediye'nin oluşturduğu imkan doğrultusunda Songül Gök, Edebiyat Söyleyişisi ve Şiir dinletisi düzenledi.

Haber Muhabiri Nigar Tarancı
Resmi Kaynak Ali Şeran

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kandın Ve Aile Hizmetleri  Dairesi Başkanlığı Üniversite Genç Kafenin ve Diyarbakır Dicle Üniversitesinin ortak çalışmasıyla 8 Kasımda Diyarbekir Edebiyatı Söyleşisi ve Şiir  Dinletisi düzenlendi. Moderatorlugunu Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı Köşe Yazarı Songül Gök’ ün yaptığı etkinlikte ilk aşamada Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan Diyarbekir Edebiyatını Anlatırken, ikinci aşamada Dicle Üniversitesi Öğrencileri Selçuk Arslan, Sara Ötkün, Hamza Tokmak, Furkan Bal birer şiir yorumladı. Daha sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız ve DBB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım konuşmalarını gerçekleştirdi.

Diyarbekir Edebiyatı Tanıtıldı ve Öğrenciler Ustaların Şiirlerini Seslendirdi Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan'ın konuk edildiği söyleşide Diyarbekir' in usta şairlerinin yaşantılarına değinilerek Diyarbekir Edebiyatı tanıtıldı. Arslan “Çok sayıda önemli muhitlerin yetiştiği şehir, belki de İstanbul’dan sonra Diyarbekir.” İfadelerini kullanarak daha sonra “Diyarbekir’de her  tabakadan edebiyatla ilgili uğraşı olan şahsiyetler vardı. Hukukçular, demir ustaları gibi farklı mesleklerden edebiyatla ilgilenenler olurdu. ” ifadelerini ekledi.

Etkinliğin ikinci aşamasında Dicle Üniversitesi öğrencileri, usta şairlerin şiirlerini yorumladı. Diyarbakırlı Şair Sezai Karakoç , asıl adı Feqiye Teyran olan Şair Muhammed Abdullah, Erdem Beyazıt ve Ümit Yaşar Oğuzcan gibi usta kalemlerin şiirleri Dicle Üniversitesi öğrencileri; Selçuk Arslan, Sara Ötkün, Furkan Bal,  Hamza Tokmak tarafından yorumlanarak etkinliğe devam edildi. “Dünyanın Ufkunu Değiştirenler Gençler”  Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız konuşmasında “Dünyanın ufkunu değiştirenler gençler. Mustafa hocam gürül gürül su gibi konuştu, gençlerimiz de billur gibi aktılar. Dünyayı siz gençler değiştiriyorsunuz. Bizler Dicle Üniversitesi olarak ev sahibiyiz. Bu mekanı Büyükşehir

Belediyesi Kandın Ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıyla ortaklaşa size hizmet için açmış bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı. Kurslarla Öğrencilere Destek Sağlanıyor DBB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Üniversite ve Çamaşır Evi’ni ilk aşamada tek bir hizmet için açtığını daha sonra mekanı, öğrencilere belirli kurslarla destek sağlaması için Genç Kafe yaptıklarını dile getirdi.

Katılım Yoğundu Diyarbekir Edebiyatı Söyleyişisi ve Şiir Dinletisi etkinliğine katılım yoğundu. Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım Haberdiyarbakir.Org Haber Ajansı CEO"su Sayın Efe Şeran ve birçok edebiyatseverlerin katılım sağladığı etkinlikte 3 öğrenciye Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan’ın imzalı kitapları hediye edilerek etkinlik sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay'da 4.8 Büyüklüğünde Deprem!Önceki Haber

Hatay'da 4.8 Büyüklüğünde Deprem!

10 Firari Hükümlü YakalandıSonraki Haber

10 Firari Hükümlü Yakalandı

Yorum Yazın

Reklam Alnı