Cumhuriyet Tarihimizin En Kritik Seçimi Yaşanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Tarihimizin En Kritik Seçimi Yaşanacak
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Adalet Ve Kalkınma Partisi, (Ak Parti), Diyarbakır İl Başkanlığı, Geleneksel Olarak Gerçekleştirdiği ‘Basın Buluşması Etkinliği’ Düzenledi.
Dicle Elektrik Reklam 2

Haber Muhabiri Ahmet Bilgiç
Resmi Kaynak Ali Şeran

Bir otelde düzenlenen Basın Buluşması Etkinliğine, Ak parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Eski milletvekili Kutbettin Arzu, Ak parti il başkanı Şerif Aydın, Medya Tanıtım Sorumlusu Başkan Yardımcısı Fatih Kayhan ile, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Ak parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, konuşmasında çarpıcı ifadelere yer verirken, zaman zaman duygulandığı gözlendi. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, Cumhuriyet tarihimizin en önemli ve dönüm noktası olacak seçimler olduğuna dikkati çeken Mehdi Eker, şunları söyledi:

Kutlu Hareketimizin Neferleri Olarak Yolumuza Devam Edeceğiz

‘Bilindiği üzere, 14 Mayıs Milletvekili Genel seçimlerinde milletvekili adayı olmadım. Ancak, bu güne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de, bu kutlu hareketin bir neferi olarak, hepimiz ilk günkü şevk ve Azimle, yolumuza devam edecek, mücadelemizi sürdüreceğiz. Nitekim Milletvekili adaylarımızla beraber, sık sık saha çalışmalarına katılarak, vatandaşlarımızı ziyaret ediyor, köy ve esnaf ziyaretleri yapıyoruz.’

Çok Zor Süreçlerden Beraber Geçtik

Ak parti hareketinin ilk günden beri bir mensubu olmaktan dolayı, tarif edilemez bir mutluluk ve onur duyduğunu belirten Mehdi Eker, üç dönem boyunca icra ettiği Tarım Bakanlığı ve sonrasındaki süreçte, her zaman için Diyarbakır’a, olabildiğince en üst düzeyde faydalı olabilmek için gayret gösterdiğini belirtti. Mehdi Eker, şöyle devam etti: ‘Toplum olarak, bir hayli zor süreçlerden geçtik. PKK ve FETO terör örgütleriyle mücadele ettik. Kirli zihniyetli emperyalist güçlerin, karanlık odalarda hazırladıkları sinsi tuzaklara karşı, halkımızla omuz omuza mücadele vererek, bugünlere geldik.

Ardından, bütün dünyası etkisi altına alan, dünya genelinde milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bulaşıcı pandemi (KOVİD-19) sürecini yaşadık. 11 vilayetimiz ve bağlı bütün ilçelerinde etkili olan, 15 milyon insanın doğrudan etkilendiği, elli binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği elim deprem hadiseleri ile, maden kazaları ve sel baskınları yaşandı. Bunun yanı sıra, dış kaynaklı gelişmeler ve sorunlar, ülkemiz ekonomisini bir hayli olumsuz etkiledi. Yanı başımızda yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı, Amerika-Çin rekabeti dolayısıyla, tüm dünya adeta diken üstünde. Yunanistan’ın şımarık tavırları, Ege kıyımızdaki adaları silahlandırması, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı saldırgan tavırları ve hatta işgal girişimi, İsrail’in senelerden beridir mazlum ve sivil Filistin halkına reva gördüğü zulüm karşısında, Türkiye olarak en sert tepkiyi biz verdik. Haklı mücadelemize devam edeceğiz. Yani, gerek Avrupa ve Asya kıtasında, gerekse dünya genelinde oldukça geniş bir coğrafya üzerinde, uzun zamandan beridir bir türlü istikrar sağlanamamış durumda.

Bu nedenle 14 Mayıs seçimleri, hayati bir önem taşıyor. Bir tarafta yirmi yıldır ülkemizi yöneten, tecrübeli ve ehil kadrolar var. Bu ekibin başında, dünya lideri Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Diğer tarafta, neredeyse hiç devlet tecrübesi olmayan, rüştünü ispat etmemiş, üstelik de birbirine taban tabana zıt yedi siyasi partinin oluşturduğu, tuhaf ve izah edilemez bir ittifak var. Birçok hususta, birbirinden farklı ve ayrı düşünen bu yedili koalisyonun, ülkemiz sorunlarını çözebilmeleri mümkün değil bana göre. Bu sadece Türkiye için bir macera olur. Tabii ki milletimiz sandıkta kullanacağı oylarla, hem Cumhurbaşkanı ve hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilecek Milletvekillerini belirleyecekler. Sandığa gidecek her bir seçmenin oyu kıymetlidir’.

Şehir Hastanesi 2025 Yılında Hizmete Başlayacak

Ak parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, seçim süreci boyunca da, Diyarbakır halkına hizmet sunmanın mücadelesini verdiklerini belirterek, Diyarbakır Şehir Hastanesi inşaatının, yeniden başlandığına vurgu yaparak, 2025 yılında hastanenin açılışının yapılacağı bilgisini paylaştı. Bu arada Mehdi Eker, milletvekili yaptığı Basın-Yayın kuruluşlarının temsilcileriyle sık sık temas halinde olduğunu, onların fikir ve önerilerini dinleyerek, sorunların çözümü noktasında gayret gösterdiğini belirterek, “Bilmeden, istemeden kırdığım bir gazeteci arkadaşım varsa hakkını helal etmesini istiyorum’ şeklinde sözlerini tamamladı. Programa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili, İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kayhan da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 85
    SEVDİM
  • 48
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 17
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saha Çalışmalarımız Son Derece Olumlu GeçiyorÖnceki Haber

Saha Çalışmalarımız Son Derece Olumlu Ge...

CHP"li Milletvekili Adayı Kayyuma İsyan EttiSonraki Haber

CHP"li Milletvekili Adayı Kayyuma İsyan...

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı