CHP’den Diyarbakır Cezaevi Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’den Diyarbakır Cezaevi Açıklaması
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi Günü Kente Yapacağı Ziyaret Öncesinde, Sicili Bozuk Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nin Aniden Boşaltılmasını Eleştirdi.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Resmi Kaynak CHP Diyarbakır Basın

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Diyarbakır’a gelecek. CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, Erdoğan’ın ziyareti öncesinde, kamu kurumlarının hummalı çalışmalar yaparken, yıllardır tartışılan E Tipi Cezaevi’nin de ansızın boşaltılmasına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan’ın, Diyarbakır halkı ve cezaevleri ile ilgili olarak, bilinçaltını dışa vuran ilginç düşünceleri olduğunu vurgulayan Atik, “Bir Cumhurbaşkanı düşünün ki, yıllarca hak, hukuk ve adalet özlemi çeken bir kentin halkına, cezaevi yapma müjdesi verebiliyor. Hatırlanırsa, kentte yaptığı mitinglerden birinde, büyük bir cezaevi kampüsü ve o kampüsün içinde çok sayıda irili ufaklı cezaevi yapılacağını müjdelemişti. Kent halkı böyle müjdeler istemiyor” dedi.

Erdoğan’ın 9 Temmuz 2021’de katıldığı bir televizyon programında, 12 Eylül sonrasında adı işkenceyle, insanlık dışı muamelelerle bir tutulan Diyarbakır E Tipi Cezaevi hakkında “Yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Adalet Bakanlığımız bu konuda gerekli hazırlığı yapıyor. Böylece Diyarbakır’ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz” ifadeleri kullandığını hatırlatan Atik, şöyle devam etti; “Cezaevleri ile iliği gerçekten garip düşünceleri var. O cezaevini yıkıp yerine Kültür Merkezi yapacağım diyor. O binada yıllarca insanlar büyük acılar çekti, işkenceler gördü. Orada hayatını yitirenler oldu. Gerçekten insanlık adına utanç verici uygulamalar gerçekleştirildi. Öyle ki halen bile orada yatmış olanlar, o günlerin travmasını derinden yaşıyor. Bugüne gelirsek, Erdoğan’ın açıklama yapmasının üzerinden bir yıl geçmiş, hiçbir faaliyet yokken, dün bir gün içerisinde cezaevini boşaltıyorlar. Bir yıldır aklınız neredeydi? O cezaevini yıkıp yerine Kültür Merkezi yapacağınızı söylüyorsunuz. O acıların üstünü böyle örtemezsiniz. Oraya yapacağın merkezde konserler verilecek, insanlar o acı anıların üzerinde eğlenecek. Bu hangi akla yatar, hangi vicdana uyar. O binanın yerine, bir daha benzer suçlar işlenmemesi için, insanın haklarıyla birlikte insan olduğunun dünyaya ilan edilmesi için İnsanlığa Karşı Suçlar Müzesi olarak düzenlenmesi gerekiyor”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİYŞAD"dan Harika Bir TeşekkürÖnceki Haber

DİYŞAD"dan Harika Bir Teşekkür

Basın Ve İnternet Haberciliğine İlişkin Düzenleme Kabul EdildiSonraki Haber

Basın Ve İnternet Haberciliğine İlişkin...

Yorum Yazın

Reklam Alnı