CHP’den Baroya Destek Ziyaretti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’den Baroya Destek Ziyaretti
Dicle Elektrik Reklam 11
Abone ol
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren Ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Polis Zoruyla Duruşma Salonundan Dışarı Çıkarılmasına Tepki Göstermek Amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Örgütü Gönül Özel Başkanlığında Baroyu Ziyaret Etti.
Dicle Elektrik Reklam 2

Eski Nusaybin Belediye Başkanı ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'ın, 2 kez "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasındaçıkan tartışma sırasında Baro Başkanı Nahit Eren ve avukatların duruşma salonundan zorla çıkarılmasına bir tepkide Cumhuriyet halk Partisi Diyarbakır İl Örgütünden geldi. Tepkilerini dile getirmek ve Diyarbakır Barosunun yanında olduklarını göstermek amacıyla CHP İl Başkanı Gönül Özel ve beraberindekiler Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve yönetimini ziyaret etti. Destek ziyaretinde duydukları memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Avukat Nahit Eren, söz konusu yargıcın en kısa sürede açığa alınması ve hakkında gerekli idari soruşturmanın başlatılması konusunda da HSK'nin harekete geçmesini talep ettiklerini belirterek şöyle dedi: "Biz asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz, bunun buradaki tüm yargıçlardan tarafından da bilinmesini istiyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı, 9. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı tarafından Baro Başkanı ve Avukatların polis zoru ile fiziki saldırı ve hakaretlerde bulunulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi:Avukatlık mesleği savunma hakkının, adil yargılanma hakkının ve hak arama özgürlüğünün teminatıdır. Avukatların meslek örgütü olan barolar da insan haklarının, özgürlüklerin ve hukuk devletinin güvencesidir.  Bu sebeple, savunma makamının yani avukatların özgür ve etkili olamadığı bir toplumda hiç birimizin özürlüğü garanti altında değildir. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın ve olayda yer alan kolluk görevlilerinin ivedilikle görevden uzaklaştırılmaları ve haklarında gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatılması talebimizdir” şeklinde konuştu.

Haber Muhabiri Ali Şeran
Haberdiyarbakir.Org Diyarbakır

Haberin Resmi Kaynağı CHP Diyarbakır İl Başkanlığı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Ahmed Arif'in Belgeseli İzleyici İle BuluşuyorÖnceki Haber

"Ahmed Arif'in Belgeseli İzleyici İle Bu...

Diyarbakır Basketbol Ateşi TBL 2. LigideSonraki Haber

Diyarbakır Basketbol Ateşi TBL 2. Ligide

Dicle Elektrik Reklam 4

Yorum Yazın

Reklam Alnı